ALLERGIÁS

BŐR

Az allergiás bőr érzékenyen reagál a környezetben megtalálható allergénekre. Allergének bárhol lehetnek: pollen a levegőben, allergiát kiváltó ételek, gyógyszerek, tisztítószerek, egyes kozmetikumok... stb.

TE KÉRDEZEL
MI VÁLASZOLUNK

1 quote-marks

Mit tehetek az allergiás kiütések ellen?

Használd a hűsítő és bőrnyugtató Termálvizet, majd a bőr barriert támogató (pollen, mosószer és egyéb allergének ellen védő) hipoallergén, ápoló hidratálót. Ha az allergiás kiütés kiújul, keress fel egy allergológust vagy bőrgyógyászt, aki prick-, ill. patch-teszttel megállapíthatja a kiváltó okot.



Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Mit jelent, ha a bőröm viszket, de nincsenek kiütéseim?

Valószínűleg érzékeny a bőröd. Az allergiás kiütéssel szemben az érzékeny bőr tünetei láthatatlanok. Viszkető, húzódó, csipő, égő és szúró érzés formájában jelentkeznek belső és külső kiváltó tényezők (például UV-sugárzás, hőmérséklet-ingadozás, kevésbé kíméletes kozmetikumok, hormonális ingadozások stb.) hatására.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Mitől alakulnak ki a kiütések?

A kiütéseknek számtalan egészségügyi oka lehet, például vírusos fertőzések, allergia és autoimmun betegségek. Új kiütéseiddel fordulj szakorvoshoz. Ha a kiütéseket kozmetikum okozza, érdemes áttérni hipoallergén termékek használatára.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Lehetsz-e allergiás saját bőrödre?

Általában véve lehetetlen, hogy saját bőrödre legyél allergiás. A napallergia az egyetlen olyan eset, amikor ez kialakulhat. Ekkor az UV-fény módosítja a bőrben lévő anyagokat, ami allergiás reakciót okoz.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

IGAZ
VAGY HAMIS

A GYÜMÖLCSÖK ÉS A ZÖLDSÉGEK
SOHA NEM ALLERGIZÁLNAK

HAMIS

Egyes gyümölcsök és zöldségek nagy mennyiségben tartalmaznak szalicilátokat (ami az aszpirin összetevője is). A szalicilátra érzékeny egyéneknél az ilyen vegyületekben gazdag ételek valójában súlyosbíthatják az olyan allergiás tüneteket, mint a szénanátha, az asztma, az ekcéma és a bőrreakciók.
Tudj meg többet

JOBB HA NEM ZUHANYZOL,
HA ALLERGIÁS A BŐRÖD?

HAMIS

Ha nem tisztálkodsz a nap végén, egész éjszaka érintkezni hagyod bőröddel az olyan allergéneket és irritáló anyagokat, mint a pollen és a szennyezett levegő. Ezek káros hatást gyakorolhatnak a bőr barrierfunkciójára, és irritációt okozhatnak.
Tudj meg többet

TILOS A DIY KRÉMEK HASZNÁLATA
ÉRZÉKENY BŐRRE

IGAZ

Akármilyen jó mókának tűnik is elkészíteni a saját bőrápolódat, ha allergiára hajlamos a bőröd, ez egyenes út lehet az allergiás reakciókhoz. Sok természetes összetevő ugyanis erősen irritáló hatású lehet.
Tudj meg többet

AZ ALKOHOL RONTHAT
AZ ALLERGIÁN?

IGAZ

Az alkohol a bőrallergia egyik lehetséges oka. A tudósok kimutatták, hogy az alkohol bármely allergiás reakción ronthat, legyen szó asztmáról, szénanátháról vagy különböző bőrkiütésekről. Ez részben az alkoholos italokban található hisztamin és szulfitmolekulák hatásának tudható be.
Tudj meg többet

MINDEN A
BŐRALLERGIÁRÓL

Az allergia testünk különböző részeit érintheti. Mi most elsősorban a bőr allergiás reakcióira összpontosítunk. A bőr allergiás reakciójának "klasszikus" típusa a kontakt dermatitisz. Ebben az esetben az allergén közvetlenül érintkezik a bőrrel (pl. egy nikkel fülbevaló által), átjut a bőr védőrétegén és immunválaszt idéz elő, ami kiváltja az allergiás reakciót. Melyek a kontakt dermatitisz tipikus tünetei? Vörös kiütések, viszketés, égő érzés, hámlás és akár váladékozás. Az allergiás bőrreakció hetekig tarthat, mire eltűnik. Pánikra azonban semmi ok, hiszen a gyógyszertárakban kaphatók olyan hipoallergén bőrápolók, amelyeket allergiára hajlamos bőrre fejlesztettek ki.

MILYEN HATÁSA VAN
AZ ALLERGIÁNAK A BŐRRE?

A bőrön megjelenő allergiás reakciók nem korlátozódnak a kontakt dermatitiszre. Valójában az allergia legtöbbször a bőrön nyilvánul meg: az allergia típusainak 80%-a okoz bőrtüneteket*. A kontakt dermatitiszen túl az allergia megjelenhet a bőrön gyógyszerek, egyes élelmiszerek (pl. gondoljunk a mogyoróra) vagy a környezetünk (a pollen vagy az állatszőr) hatására is. Melyek az allergia tipikus, bőrön jelentkező tünetei? A bőr allergiás reakciója leggyakrabban csalánkiütés vagy más kiütés, irritáció formájában jelenik meg, melyhez viszkető, szúró, égő érzés is társulhat. Ezenkívül, ha folyamatosan orrot fújunk, az nagy valószínűséggel pirossá és irritálttá válik. Ha a bőrallergia fokozódik, az első állomás, amit érdemes felkeresni, az a gyógyszertár: A recept nélkül kapható antihisztaminok hipoallergén bőrápolókkal kombinálva gyorsan csillapítják a tüneteket.

„Ebben a részben az érzékeny, a túlérzékeny és az allergiás bőr közötti különbségekről olvashatsz. Szakértő tippjeinket is megosztjuk arról, hogyan kerülhetők el a bőr allergiás reakciói, valamint melyek az allergiára hajlamos bőr legjobb bőrápoló megoldásai.”
*Allergiás vagy intoleráns bőr meghatározása. Franciaország és Németország. A+A. 2009. február

LIPIKAR BALZSAM AP+ M 

Száraz, nagyon száraz vagy atópiás ekcémára hajlamos bőrre.

TOLERIANE ULTRA

INTENZÍV BŐRNYUGTATÓ HIDRATÁLÓ

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
A BIZTONSÁG IRÁNT

A nemzetközi kozmetikai szabályozásokon túlmutató biztonsági előírások.

TERMÉKEINK 100%-A
ALLERGIATESZTELT

Mutass többet
Alapfeltételünk = Nulla allergiás reakció.
Ha egyetlen esetet is észlelünk, visszamegyünk a laborba és újraalkotjuk a formulát.

FORMULÁINK VÉDELME
FOLYAMATOS

Mutass többet
Olyan csomagolást választunk, ami a lehető legjobban védi a formuláinkat, melyek kizárólag a szükséges tartósítószereket tartalmazzák a tolerálhatóság és a hatékonyság megőrzésének garantálása érdekében az idő előrehaladtával.

CSAK A SZÜKSÉGES HATÓANYAGOK,
HATÉKONY DÓZISBAN

Mutass többet
Bőrgyógyász és toxikológus együttműködésével kifejlesztett termékeink csak a szükséges összetevőket tartalmazzák, a megfelelő adagolásban.

NAGYON ÉRZÉKENY BŐRŰEKEN
TESZTELT KÍMÉLETESSÉG

Mutass többet
Termékeink kíméletességét a legérzékenyebb bőrön ellenőrizzük: túlérzékeny, allergiára, aknéra vagy atópiára hajlamos, illetve daganatos betegség elleni kezelés következtében meggyengült bőrön.

KEDVES
OLVASÓINK!

Az itt megjelenített információk kizárólag általános tájékoztató célt szolgálnak, semmilyen esetben sem helyettesíthetik a szakszerű orvosi tanácsadást. Egészségügyi kérdésekkel kapcsolatban mindig fordulj egészségügyi szakemberhez!