Az érzékeny bőr naplóm

Prebiotikus bőrápolás. Ismerje meg a dermokozmetikumok új generációját.

A hidratálók használata a puha és hidratált bőr megőrzéséért az emberiség egészen korai szakaszára nyúlik vissza. A ricinusolajtól és a méhviasztól  kezdve a gyertya maradék viaszán át a szalonnáig (fúj!) az emberek már évezredek óta használnak zsíros anyagokat a bőrükre. Mindezek az anyagok alapvetően vízhatlan réteget képeznek a bőrnedvesség elpárolgásának megakadályozásáért.
De ez csak egy része a történetnek. A bőrnek a hidratáláson túl másra is szüksége van ahhoz, hogy egészséges maradjon: optimálisan működő védőrétegre van szüksége. A védelme kétszeres: egy lipidréteg és a jótékony baktériumok változatos populációja a felszínen. A megfelelő működés érdekében bőrének egészséges, változatos mikrobiomra van szüksége.

Mit várhatok egy modern hidratálótól?

Napjainkban a szakértő dermokozmetikai formulák a bőr hidratálására többféle megközelítést alkalmaznak

A hidratálók a bőrt puhábbá és rugalmasabbá teszik a bőrfelszínen lévő elhalt sejtek közötti hézagok kitöltése által
A humektánsok szivacsként viselkednek a víz megkötéséért és a bőrt védő hidrolipid filmjének kiegyensúlyozásáért
Az okkluzív anyagok gátat képeznek, amely megakadályozza a nedvesség elpárolgását az epidermiszről
A prebiotikus hatóanyagok feltöltik a bőr mikrobiomját annak érdekében, hogy egy további, természetes védőréteget hozzanak létre.

A hidratáló modernizálása: Prebiotikus bőrápolás

A modern élet feszültségei a bőr mikrobiomjának gyengülését okozhatják. Az éghajlat, az ultraibolya sugárzás, a légszennyezés és az életmódbeli szokások mind befolyásolhatják az összetételét, a bőrt pedig gyengíthetik és érzékenyebbé tehetik (csíp, bizsereg, általában nehezen kezelhető ... ismerős?). Ezért kínál a következő generációs bőrápolás innovatív módszereket a bőr mikrobiomjának feltöltéséért.

Hogyan működik?

Alapvetően a prebiotikus bőrápoló a bőrt a baktériumok számára barátságos és tápláló környezetté alakítja.
Konkrétan ez azt jelenti, hogy rengeteget nedvességet, nyomelemet és tápanyagot nyújt. Íme néhány összetevő, amelyeket érdemes keresni:

A prebiotikus termálvíz a ritka ásványi anyagok (szelén, stroncium ...), a nyomelemek és a tiszta víz révén segíti a bakteriális sokféleséget.
A ceramidok feltöltik a bőr fizikai lipidrétegét, ugyanakkor a baktériumok táplálkozásához szénforrást biztosítanak.1
A niacinamide-ot petri-csészékben használják a baktériumok növekedésének ösztönzésére.1 Szintén nagyon hatásos a bőr nyugtatására, ami igen jól jön, hiszen a gyulladás diszbiózissal (csökkent bakteriális sokféleség) hozható összefüggésbe.1

A modern hidratálónak sokkal többnek kell lennie egy egyszerű krémnél, hiszen a bőr minden szintjén kell hatnia a hidratáció fokozására, miközben
gondosan kalibrált feltételeket is kell biztosítania a mikrobiális sokféleség előmozdítására. Az eredmény? A bőre nem csak puha és hidratált, de nyugodt és elégedett is lehet.

1The Role of Cutaneous Microbiota Harmony in Maintaining a Functional Skin Barrier Hilary E. Baldwin1, Neal D. Bhatia2, Adam Friedman3, Richard Martin4, Sophie Seité5

  • Facebook
  • Pin