Az érzékeny bőr naplóm
Img_Az érzékeny bőr naplóm

Élet érzékeny bőrrel: Az életminőségre gyakorolt valódi hatás

Img_Élet érzékeny bőrrel: Az életminőségre gyakorolt valódi hatás

A születésünk pillanatától kezdve, a bőr minden nap minden másodpercében védőrétegként vesz minket körül. Megvédi Önt a külső hatásokkal szemben, az ütésektől, ütközésektől és számtalan ártalmas anyagtól a környezetben. Mégis hajlamosak vagyunk arra, hogy a bőrünk életünkben játszott óriási szerepét magától értetődőnek vegyük.

Egyre növekvő számú ember számára azonban a bőr valódi problémává vált. Bőrük érzékennyé vált, és már nem tűri csendben a mindennapi élet feszültségeit és kötöttségeit. Elkezdett tiltakozni, és kifejezni az elégedetlenségét olyan tünetekkel, mint a kipirosodás, a szúró vagy viszkető érzés ... A legsúlyosabb esetekben az érzékeny bőrű nők úgy érzik, hogy ki kell hagyniuk a "túl nagy kockázattal járó" helyzeteket, ami azt is jelenti, hogy nem élhetnek nyugodt és teljes életet.

A La Roche-Posay szakértő bőrgyógyászati ​​márka megosztja Önökkel meglátásait az érzékeny bőr által a nők életére gyakorolt hatásokról - és tippeket ad arról, hogyan szerezheti vissza a bőre felett az irányítást.

A reggeli bőrápolási rutin hatással lehet a nap hátralevő részére

Reggel, amikor még félig alszik, csábító lehet egy hosszú, forró zuhany. Mégis, sok nő számára a meleg vízzel való hosszabb ideig tartó érintkezés a bőrt érezhetően feszülővé, mintha egy mérettel kisebbé és láthatóan pirossá teheti. A túlságosan kipirult orcák aligha járulnak hozzá az önbizalomhoz, és fokozhatják a bizonytalanságot. Ez pedig nem jó, ha egy komoly prezentációra vagy egy felvételi beszélgetésre készül!

A nők érzékeny bőre mögötti tudomány: Klasszikus forgatókönyv. A reggeli forró zuhany hatására hisztamin szabadul fel a bőrben, ami elindítja az irritáció láncreakcióját. Fontos, hogy a reggeli zuhany langyos legyen és rövid ideig tartson. A lúgos szappanok felborítják a bőr védelmi rétegét - ezért részesítse előnyben helyette a micellás vizeket és az arctisztító tejeket.

A nem megfelelő smink kellemetlen tapasztalat lehet

Míg sok nő számára a smink puszta öröm és önkifejezés, az érzékeny bőrűek számára a sminktermékek polcai aknamezőhöz hasonlíthatnak. A bőr éghet, viszkethet és szúrhat a sminkek felvitele után, gyakran egyenetlenné és foltossá válik - ami pedig a smink eredeti céljával teljesen ellentétes! Ezek a nők gyakran elvesztik a hitüket a sminkekben és kénytelenek teljesen lemondani a sminktermékeknek a szépséget kiemelő hatásáról. 


A nők érzékeny bőre mögötti tudomány: Az érzékeny bőrű nők sokszor időt és pénzt fektetnek allergiatesztekbe, kétségbeesetten keresve egy adott összetevőt, amely felelős lehet a sminktermékekkel való problémás kapcsolatukért. Ha a tesztek pedig nem mutatnak ki ilyen összetevőt, érthetően elkeserednek és felháborodnak. Valójában az érzékeny bőrt nehezebb meghatározni, mint az allergiást, és minden nőnek meg kell találnia a saját kiváltó tényezőit.
Erre az egyik módszer a termékcímkék alapos megvizsgálása: bizonyosodjon meg róla, hogy a termékeket érzékeny és allergiára hajlamos bőrön tesztelték, minimalista összetételük illatanyagoktól, alkoholtól és ismert allergénektől (mint a nikkel) mentesek. A különleges termékeket forgalmazó márkákhoz tartozó készítményekkel az érzékeny bőr újra felfedheti szépségét, miközben jól is szórakozhat a sminkekkel!


Az érzékeny bőr befolyásolhatja az alvás minőségét is

Az egyik legzavaróbb - és legmeglepőbb - mód, ahogyan az érzékeny bőr befolyásolhatja a nők életminőségét az alvászavarok. A nők növekvő száma panaszkodik arra, hogy bosszantó bizsergésre, szúró érzésre ébred - így pedig szörnyen indul a napja!

A nők érzékeny bőre mögötti tudomány: Az érzékeny bőr tünetei gyakran reggel jelentkeznek a legerősebben, egyeseket pedig egyenesen az álmukból ébreszt - túl korán. Hogy miért? A korai órákban a viszketést serkentő hisztamin túltermelődik, ami kiválthatja az érzékeny bőr tüneteit. A legfejlettebb éjszakai ápolók ezeket az érzéseket ellenőrzés alatt tartják, hogy segítsenek a nőknek nyugodtan és frissen ébredni.