0
test Fb connect
|ARTSEG_OP_PARENTSCORNER_BABY | |

ÓVJA GYERMEKE BŐRÉT!

A kisbabák bőrének ápolása

Szülőknek

A kisbabák mindennapos ápolása

4 szakértő tipp a kellemes és kíméletes fürdetéshez

A csecsemő fürdetése az egyik legfontosabb eleme a
mindennapos ellátásnak és higiéniának. A fürdési idő különleges lehetőséget kínál a kötődés kialakulásához és a kellemes együttléthez, elősegítve a baba jólétét.

Img_4 szakértő tipp a kellemes és kíméletes fürdetéshez

1. Napi egy, megfelelő hőmérsékletű fürdő

A fürdővíznek nem szabad sem túl melegnek lennie (ami hajlamos kiszárítani a bőrt), sem túl hidegnek (ami kellemetlen lehet a baba számára). A kisbabát 5-10 percig fürdesse, 37 fokos hőmérsékletű vízben és figyeljen rá, hogy ne tegyen túl sok vizet a kádba.

2. Kíméletes, kisbabáknak való mosakodószer

A hagyományos szappan magas pH-jú és erős tisztító hatóanyagokat tartalmaz, amelyek felboríthatják a bőr hidrolipid rétegét. Fürdetéskor helyezzen néhány csepp babaolajat a fürdővízbe a baba bőrének védelméért. Fontos, hogy szappanmentes fürdetőt használjon, amely gyengéden tisztítja a bőrt, támogatja a bőr védőrétegét és jelentősen csökkenti a feszülés érzetét. A legtöbb ilyen kíméletes fürdető alkalmas a baba hajának mosására is.

3. Használja az ujjhegyeit

A fürdőkesztyűk irritálhatják a bőrt és baktériumokat is hordozhatnak. A kíméletesebb tisztításhoz habosítsa fel a fürdetőt a tenyerében, az ujjhegyei segítségével, hogy minimalizálja a súrlódást, majd alaposan öblítse le.

4. Gyengéd szárítás

A baba bőrének megszárításához egy tiszta, meleg törülközővel óvatosan itassa fel a bőrről a nedvességet, különös figyelmet fordítva a bőrredőkre. Így elkerülheti a bőrredők között nedvesen maradó felületek irritációját és az epidermisz gyengülését.
Ha kisbabájának ekcémája van, akkor különleges ápolásra van szükség. Nézze meg: Hogyan fürdesse kisbabáját, ha ekcémás?

Kiemelt ajánlataink

Minden termék
Preview : False