• Kezdőlap>
  • A La Roche-Posay Alapítvány: A bőrgyógyászok iránti elköteleződésünk záloga

Több mint 25 000 bőrgyógyász ajánlásával

A La Roche-Posay Alapítvány:
A bőrgyógyászok iránti elköteleződésünk záloga

A terápia kiegészítések megalkotása, folyamatos oktatás, "kozmetovigilancia" hálózat kiépítése, és így tovább: a bőrgyógyászok mindennapos tevékenységének támogatása kódolva van a génjeinkben. 1995-ben úgy döntöttünk, hogy még tovább visszük ezt a felfogást azzal, hogy támogatjuk kutató és ismeretmegosztó kezdeményezéseiket. Ez a törekvés vezetett a La Roche-Posay Alapítvány létrehozásához, amely a La Fondation de France égisze alatt segíti a bőrgyógyászati szakemberek tevékenységét a tudomány és a társadalmi felelősségvállalás területein a világ minden táján.

Fiatal bőrgyógyászati kutatók támogatása

A La Roche-Posay Alapítvány elsődleges tevékenységi köre természeténél fogva tudományos. A "Research Prize" kiosztásával szeretné jutalmazni, illetve pénzügyileg támogatni a fiatal bőrgyógyászati kutatók innovatív munkáját négy kontinensen. Független szakértői kiértékelést követően a kiválasztott projektek vagy publikációk egy bőrgyógyászati szakértőkből álló tudományos bizottság elé kerülnek, amely a legígéretesebb pályázóknak támogatásokat ítél oda. Igen nagy boldogsággal és büszkeséggel tölt el minket, hogy eddig több mint 130 kutatót és bőrgyógyászt támogathattunk világszerte.

Társadalmilag felelős bőrgyógyászati kezdeményezések támogatása

A La Roche-Posay Alapítvány másik, inkább társadalmi célú tevékenységi köre főként a "Dermatologist from the heart" kezdeményezésben ölt testet, melyet 2011-ben indítottak el Franciaországban. A kezdeményezés lényege segíteni azon bőrgyógyászok társadalmilag felelős tevékenységét, akik elhivatottak annak érdekében, hogy javítsák pácienseik életminőségét. Ennek érdekében a program keretén belül 10.000 € értékben osztanak ki támogatásokat. Közel egy tucat ország csatlakozott már a projekthez. A La Roche-Posay Alapítvánnyal társulva a "Dermatologist from the heart" segített Andrew Krakowskinak - a Rady Children's Hospital bőrgyógyászának San Diegoban, Californiában - kifejleszteni a MissionSkin.org nevű közösségi oldalt, melynek célja a páciensek összekapcsolása bőrrekonstrukciós specialistákkal.

Nézze meg az ehhez a projekthez tartozó videót: