• Kezdőlap>
  • A La Roche-Posay Alapítvány: A bőrgyógyászok iránti elköteleződésünk záloga

Több mint 25 000 bőrgyógyász ajánlásával

A La Roche-Posay Alapítvány:
A bőrgyógyászok iránti elköteleződésünk záloga

A terápia kiegészítések megalkotása, folyamatos oktatás, "kozmetovigilancia" hálózat kiépítése, és így tovább: a bőrgyógyászok mindennapos tevékenységének támogatása kódolva van a génjeinkben. 1995-ben úgy döntöttünk, hogy még tovább visszük ezt a felfogást azzal, hogy támogatjuk kutató és ismeretmegosztó kezdeményezéseiket. Ez a törekvés vezetett a La Roche-Posay Alapítvány létrehozásához, amely a La Fondation de France égisze alatt segíti a bőrgyógyászati szakemberek tevékenységét a tudomány és a társadalmi felelősségvállalás területein a világ minden táján.

Fiatal bőrgyógyászati kutatók támogatása

A La Roche-Posay Alapítvány elsődleges tevékenységi köre természeténél fogva tudományos. A "Research Prize" kiosztásával szeretné jutalmazni, illetve pénzügyileg támogatni a fiatal bőrgyógyászati kutatók innovatív munkáját négy kontinensen. Független szakértői kiértékelést követően a kiválasztott projektek vagy publikációk egy bőrgyógyászati szakértőkből álló tudományos bizottság elé kerülnek, amely a legígéretesebb pályázóknak támogatásokat ítél oda. Igen nagy boldogsággal és büszkeséggel tölt el minket, hogy eddig több mint 130 kutatót és bőrgyógyászt támogathattunk világszerte.

Társadalmilag felelős bőrgyógyászati kezdeményezések támogatása

A La Roche-Posay Alapítvány másik, inkább társadalmi célú tevékenységi köre főként a "Dermatologist from the heart" kezdeményezésben ölt testet, melyet 2011-ben indítottak el Franciaországban. A kezdeményezés lényege segíteni azon bőrgyógyászok társadalmilag felelős tevékenységét, akik elhivatottak annak érdekében, hogy javítsák pácienseik életminőségét. Ennek érdekében a program keretén belül 10.000 € értékben osztanak ki támogatásokat. Közel egy tucat ország csatlakozott már a projekthez. A La Roche-Posay Alapítvánnyal társulva a "Dermatologist from the heart" segített Andrew Krakowskinak - a Rady Children's Hospital bőrgyógyászának San Diegoban, Californiában - kifejleszteni a MissionSkin.org nevű közösségi oldalt, melynek célja a páciensek összekapcsolása bőrrekonstrukciós specialistákkal.

Improve the quality of life for children with cancer

In 2019 the La Roche-Posay Foundation and the Childhood Cancer International Association together lay the foundations for an international program dedicated to children with cancer and their families. Created with the expertise of a multidisciplinary scientific committee, this support program aims to improve the quality of life of children, parents, brothers and sisters who are upset by the disease. Isolated by hospitalization and treatment but also because of the fear engendered by the disease, children and families are often helpless. To help tighten or re-create fragile links on a daily basis, to facilitate family reconnection, the program is based on three concrete and ambitious actions: specially adapted parent / child massages, an international digital information portal and a scale of emotions to help young people. children to express what they feel.

Nézze meg az ehhez a projekthez tartozó videót: