Nyugtató hatású, antioxidáns La Roche-Posay termálvízzel

A La Roche-Posay Termálközpont: a természetes termálvíz varázslatos ereje

Img_A La Roche-Posay Termálközpont: a természetes termálvíz varázslatos ereje

A La Roche-Posay városából származó termálvíz, melyet először 1928-ban használtak fel a bőrápolásban, már évezredek óta híres a bőrre gyakorolt megszámlálhatatlan jótékony hatásairól. Számos bőrprobléma, mint például az ekcéma vagy a pikkelysömör kezelésében játszik jelentős szerepet, és kivételes tulajdonságainak köszönhetően azonnali megnyugvást jelent gyógyfürdő látogatók ezreinek, akik minden évben eljönnek a La Roche-Posay Termálközpontba.

Próbára tettük a legendát a tudomány segítségével

A közhiedelem szerint V. Károly seregeinek főparancsnoka, Bertrand Du Gesclin fedezte fel a XIV. század végén a termálforrást spanyol hadjárataiból hazatérve: úgy tartják, hogy az ekcémától szenvedő lova belegázolt a vízbe, amely örökre kigyógyította betegségéből. A legendában lehet valami igazság, hiszen a helyszínén létrehozott gyógyfürdőt, melyet Napóleon építtetett pár évtizeddel korábban, 1897-ben közkinccsé nyilvánították.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_01.jpg

Csupán évek múlva támasztotta alá a tudomány is ezt a természeténél fogva kivételes tulajdonságokkal bíró vízről szóló legendát. Az immunrendszerre gyakorolt hatásainak köszönhetően valóban képes meggátolni a fellángolásokat, és azonnali nyugtató hatást biztosít. Továbbá ez az egyetlen termálvíz a világon, amelyben ekkora mértékben található meg természetesen a szelén, ami különleges antioxidáns jellemzőkkel ruházza fel, és teszi így alkalmassá a bőr öregedése és az oxidációs stressz elleni küzdelemre.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_03

100%-ban bőrgyógyászati célú fürdő

Évi 8.000 gyógyfürdő látogatóval, melynek harmada gyerekekből tevődik össze, a La Roche-Posay Termálközpont ma Európa vezető, az érzékeny vagy meggyengült bőr segítését célzó bőrgyógyászati termálközpontja.  A La Roche-Posay termálvíz különleges jellemzőin túl,  a páciensek kilenc - a kezelési folyamat minden szakaszában részt vevő - bőrgyógyász által nyújtott különböző kezelések jótékony hatásait is élvezhetik.

v_small_article-laroche_posay_thermal_centre_04.jpg

Egyetlen víz különböző állapotok kezelésére

A nemzetközi hírnévnek örvendő La Roche-Posay Termálközpont a bőrrendellenességek kezelésére specializálódott, és különböző típusú kúrákat nyújt a páciensek számára, melyek többségét a francia közegészségügyi rendszer finanszírozza. A gyógyfürdő látogatók majdnem kétharmada az ekcéma vagy a pikkelysömör tüneteinek enyhítéséért jön a termálközpontba, mely bőrbetegségek különösen feltűnőek, és nagymértékben befolyásolhatják az érintettek életminőségét. Összességében a Franciaországban nyújtott bőrgyógyászati termálkezelések több mint 50%-a ebben a termálközpontban történik.

A Termálközpont 2009 óta szeretettel várja a rákos megbetegedések kezelésén átesett pácienseket is. Törekvése középpontjában az áll, hogy vissza tudja állítani a heges területek komfortérzetét, valamint hogy csökkenteni tudja a sugárkezelés vagy a kemoterápia okozta, bőrön jelentkező mellékhatásokat. Közel 5.000 páciens vette már igénybe ezt a rákos megbetegedések kezelését követő, innovatív programot. Ez a szám tükrözi az onkológusok egyre növekvő bizalmát a La Roche-Posay termálvíz bámulatos jótékony hatásai iránt.

Igazoltan kivételes tisztaság

A La Roche-Posay termálvíz évente átlagosan 1.000 teszten megy keresztül. Ennek célja egész évben biztosítani a minőséget. A víz annyira tiszta, hogy a gyógyfürdő látogatóit ittlétük alatt a közvetlen forrásból való ivására bíztatjuk.

A víz, melyet a XVII. század óta hivatalosan is elismer az állam

  • 1617-től a La Roche-Posay termálvíz olyan gyógyászati hírnévnek örvendett, hogy IV. Henrik és XIII. Lajos orvosa, Pierre Milon a helyszínre utazott, hogy elvégezhesse az első vizsgálatokat.
  • A XIX. század elején Napóleon, akkori nevén Bonaparte tábornok Egyiptomból hazafelé építtetett a helyszínen egy termál kórházat katonái bőrbetegségeinek kezelésére.
  • A helyet 1897-ben hivatalosan is elsimerte a Francia Orvostudományi Akadémia.
  • 1905-ben megnyitották az első Termálközpontot.
  • 1913-ban a Francia Orvostudományi Akadémia hivatalosan is fürdővárossá nyilvánította La Roche-Posay városát.