Az érzékeny bőr naplóm
Img_Az érzékeny bőr naplóm

Az érzékeny bőr és az UV-sugárzás: a mindennapos napsütés veszélyei

Img_Az érzékeny bőr és az UV-sugárzás: a mindennapos napsütés veszélyei

A legtöbb ember számára a napfény a pozitív dolog, a legtermészetesebb hangulatfokozó. Pedig a napfény az év 365 napján, nyáron és télen egyaránt az érzékeny bőr ellensége.

A reggeli munkába mentelekor vagy ebédidőben az UV-sugarak elérik a bőrét, még akkor is, ha felhős az ég. Ez pedig események egész sorozatát indítja el:

A nap sugarai azonnal felmelegítik a bőrt, ami irritációt, pirosságot és kellemetlen érzést okozhat.

Az UVA- és UVB-sugarak aztán oxidatív stresszt indítanak el, ami mikro-gyulladáshoz vezet. Ez az erek kitágulását és az idegvégződések által fájdalomjelek küldését okozhatja.

A nap kiszárítja a bőr felső rétegeit, károsítja a védőrétegét, és ezáltal kiszolgáltatja a külső hatásoknak.

Az UV-sugárzás a légszennyezés részecskéivel együtt oxidálóként hat, ami tovább fokozza az oxidatív stresszt és irritációt a bőrön belül.

A hosszú távú, hosszú hullámú UVA-sugárzás, amelyek az időjárástól függetlenül jelen van, súlyosbítja a bőr érzékenységét, és elősegíti az arcszín szürkülését.

Tudta, hogy a napvédelem nem csak a tengerpartra való?

A mindennapos napsütés az érzékeny bőr legfőbb stresszforrása, és csökkenti a bőr komfortérzetét és egységességét.

A fényvédő kiválasztása: melyik fényvédő jó érzékeny bőrre?

Először is olyat válasszon, amelyik könnyű és jól eloszlatható textúrájú, így elkerülhető a túlzott dörzsölés. Ezután ellenőrizze, hogy magas védelmet és széles spektrumú UVA-UVB szűrőt nyújt SPF 30-50 faktorszámmal és hosszú hullámú UVA-sugárzás elleni védelemmel. Sok fényvédő összetevő ismert irritáló anyag, például a PABA és az oxybenzén, ezért győződjön meg róla, hogy az Ön által kiválasztott terméket érzékeny és napallergiára hajlamos bőrön tesztelték. A boltokban kapható leginnovatívabb formulák antioxidánsokat is tartalmaznak, mint a baicalin, és textúrájuk légszennyezés ellen is jó.

Nem szeretne minden nap fényvédőt használni? Az érzékeny bőrre tervezett alapozók remek alternatívát kínálnak. Sokukban található magas SPF, és pigmentjeik természetes védőfátylat képeznek a nap ellen.