Az érzékeny bőr naplóm
Img_Az érzékeny bőr naplóm

Az érzékeny bőr felkészítése az életre: Egyszerű lépések a nyugodt arcbőrért

Img_Az érzékeny bőr felkészítése az életre: Egyszerű lépések a nyugodt arcbőrért

Az érzékeny bőrű nőknek a legátlagosabb napon is rejtett ellenségekkel kell megküzdeni. A hőmérséklet változásai, a légkondicionálás, a kemény víz ... számtalan kiváltó tényező, amelyek mind kellemetlen érzést okozhatnak. Mintha a bőrt számtalan oldalról támadnák: csíp, ég és viszket.

Érthető módon ezek a nők folyamatosan olyan megoldásokat keresnek, amelyek nyugtatják és megfelelően felkészítik a bőrüket... És szinte mindent hajlandóak kipróbálni! Az online fórumok olyan otthoni megoldásokat ajánlanak, mint a méz, a zabpehely, az avokádó vagy akár a csokoládé arcmaszkok. Ezek bár ízletesek, a konyhaszekrény tartalma valószínűleg több kárt okoz, mint jót. Mivel allergéneket és irritáló anyagokat tartalmazhatnak, ezek a saját készítésű krémek meglehetősen veszélyesek is lehetnek.

Az igazság az, hogy az érzékeny bőr kényelemérzetének helyreállításához az első lépés a megfelelő és szakértői bőrápolás. De a hétköznapi életben néhány egyszerű lépés beiktatása is képes javulást hozni. Végezze el a kvízt, és tanulja meg, hogyan tarthatja érzékeny bőrét a komfortzónájában!

1

Egy hosszú ideig tartó, forró zuhany segít megnyugtatni az érzékeny bőrt. Igaz vagy hamis?

Hamis

Az érzékeny bőr melegnek és hidegnek való kitétele serkenti a hisztamin felszabadulását, ami az irritáció láncreakcióját válthatja ki. Persze az időjárást Ön sem változtathatja meg, de forró víz helyett választhat rövid, langyos zuhanyt vagy fürdőt!

2

A napsugárzás növelheti a bőr érzékenységét. Igaz vagy hamis?

Igaz

A nap szeretete nem egyeztethető össze az érzékeny arcbőrrel. Az UV-sugárzás oxidatív stresszt és mikro-gyulladást vált ki a bőrben, ezért használjon széles spektrumú UVA/UVB- és hosszú hullámú UVA-sugárzás elleni védelmet kínáló fényvédőt minden nap a reggeli bőrápolási rutin részeként.

3

Egy pohár bor segít nekem és a bőrömnek is megnyugodni. Igaz vagy hamis?

Hamis

Az alkohol tágítja az ereket a bőrben, súlyosbítva a bőrpírt és a kipirosodási problémákat. Továbbá vízhiányossá teszi az epidermiszt, ami tovább gyengíti az érzékeny bőr védőrétegét, ami így jobban ki van téve a káros hatásoknak.

4

Az étrendem nem befolyásolja a bőröm irritációs szintjét. Igaz vagy hamis?

Hamis

A fűszeres ételekben található olyan anyagok, mint a kapszaicin a bőrben irritációt váltanak ki, ami néha fájdalmat, csípést és feszülő érzést, valamint látható pirosságot eredményezhet.

5

A dohányzásról való leszokás jót tesz az érzékeny bőrnek. Igaz vagy hamis?

Igaz

A cigarettafüstben található nikotin a bőrben lévő apró véredények kitágulását okozza, miközben zavarja a mikrokeringést és a nedvességi szintet. A dohányosok bőre vízhiányos és ki van téve az oxidatív stressznek, ezáltal pedig sokkal érzékenyebb a külső hatásokra. Az érzékeny bőr füstmentesítése segíthet a kellemetlen bőrérzet távoltartásában.

6

Az, ahogyan érzem magam, nincs hatással az érzékeny bőrre. Igaz vagy hamis?

Hamis

A stressz és az intenzív érzelmek a bőrben lévő erek kitágulását idézik elő, ami kipirosodást és kellemetlen érzést vált ki. Sok nő úgy tapasztalja, hogy a mindfulness vagy a hozzá hasonló relaxációs technikák segítenek abban, hogy megőrizze érzékeny bőre egyensúlyát.

Kezdje az érzékeny bőre feletti uralmának visszanyerését még ma! Hogyan? Okos életmódbeli döntésekkel és szakértői dermokozmetikai megoldásokkal a bőr kényelmének visszanyeréséért. A megfelelő bőrápolással az érzékeny bőrű nők hétköznapjai kellemesebbé válhatnak.