3 KÉRDÉS A SZAKÉRTÖHÖZ

Az érzékeny bőr is lehet szép

Img_Az érzékeny bőr is lehet szép

Bár sokszor társul kellemetlen bőrtünetekkel (dehidratáltság, bőrszárazság, bőrpír, apró foltok), az érzékeny bőr is lehet szép, mindaddig, amíg megfelelő figyelmet fordítunk az ápolására.

A hidratálás fénylővé teszi a bőrt?

A hidratálás alapvető fontosságú, bármilyen típusú bőrről is van szó.

A hidratálás, azaz a víz pótlása, alapvető fontosságú az egészség szempontjából és így hozzájárul a bőr szépségéhez, bármilyen típusú bőrről is legyen szó. Természetesen a különböző bőrtípusoknak különböző mennyiségű nedvességre van szükségük, amelyet pótolni kell. A száraz bőrt nem elég csak hidratálni, táplálni is kell olyan bőrápoló készítmények használatával, amelyek zsírzó anyagokban gazdagok. A kombinált, zsíros vagy aknéra hajlamos bőr könnyű fluid vagy gél textúrát igényel. Ezen utóbbi  bőrtípusoknál a megfelelő hidratáló szabályozza a faggyútermelést. Ez azért szükséges, mert a dehidratált bőr sokkal törékenyebb, így a védekező képessége meggyengül. Amikor külső aggresszióval kerül szembe, a kombinált, zsíros, és aknéra hajlamos bőr még több faggyút termel, hogy megvédje önmagát, így ennek eredményeképpen még hajlamosabb a kifényesedésre.

Az érzékeny bőr és a make-up összeférhetetlen?

A make-up nem tiltott dolog, de a legmegfelelőbb készítményeket kell használni.

Az érzékeny bőr rosszul reagál olyan faktorokra, amelyeket a normál bőrtípus általában jól tolerál. Az érzékeny bőrön különösen a következő faktorok idézhetnek elő reakciókat, mint például az alkohol, szintetikus illatanyagok, kémiai színezőanyagok, stb. A smink készítmények használata nincs megtiltva, habár olyan termékek alkalmazása javasolt, amelyek kíméletesek az érzékeny bőrhöz. Hidratáló és védő hatásúnak kell lenniük és hipoallergén, nem zsíros, valamint nem komedogén formulával kell rendelkezniük. A textúrát illetően, lehet könnyed, fluid állagú készítményeket használni a nyár folyamán, és kompakt, magasan fedő termékeket a tél folyamán. Végül, alapvető fontosságú, hogy a sminket minden nap eltávolítsuk érzékeny bőrre megfelelő tisztító készítménnyel, mint például az arctiszító tej vagy a micellás arclemosó.

A BB krém koncepciója megfelel az érzékeny bőr számára?

A BB krém, egy olyan koncepció, amely tökéletesen megfelel az érzékeny bőr igényeinek.

Még akár ennél tovább is mehetünk és kijelenthetjük, hogy ez a koncepció kifejezetten az érzékeny bőr számára lett kifejlesztve. Egy német bőrgyógyász, Dr. Christine Schrammek, által kifejlesztett készítményről van szó. A BB krémet—vagy Blemish Balm (bőrtökéletesítő balzsam) krémet—eredetileg regeneráló, bőrnyugtató, védő és korrigáló tulajdonságai miatt használták esztétikai beavatkozások után, mint például a peeling vagy lézeres kezelések. A készítmény azzal, hogy kombinálja a bőrápoló termékek és a sminktermékek tulajdonságait, eredetileg mindig is az érzékeny bőr igényeire lett megalkotva.

Önnek ajánljuk

Mutassa az összes cikket

A La Roche-Posay ajánlja

Minden termék