#ovjaboret

Védje saját és szerettei bőrét!
Ellenőrizze anyajegyeit, óvja bőrét a napon!

Töltse le az
ABCDE módszert

Várandós nők a napon: terhességi maszk kockázata

v_article_pregnancy-mask.jpg

A terhesség alatt a szervezet több női hormont termel, amely növelheti a melanin-termelést. Ha a bőr a ez idő alatt közvetlen napsugárzásnak van kitéve, hiperpigmentáció jelenhet meg az arcon. Ezt terhesség maszknak, vagy chloasma-nak hívjuk.

Jelek

A hormonok hatása

A terhességi maszk sok nőt érint, a terhesség negyedik hónapjától kezdve. Terhesség alatt a szervezet lényegesen nagyobb mennyiségű női hormont (ösztrogént) termel, amely a melaninszintézis fokozódását okozza. A hiperpigmentáció barna vagy szürkés foltként jelenik meg, leggyakrabban a homlok közepén, az állon és a száj körül. A pigmentfoltok barna, szabálytalan alakban jelennek meg.

Megjelenés

… és a nap

A napozás jelentősen növeli a terhesség maszk kialakulásának kockázatát. Már egy felhőtlen, közepesen meleg nap is okozhat melanin-túltermelést, ami elegendő a chloasma kialakulásához. Elvileg a foltok eltűnnek hat hónappal a szülést után. De a következő terhességnél a visszaesés kockázatát magas. Ezért fontos megakadályozni a terhességi maszk megjelenését.

Tanácsok

Terhességi maszk megelőzése

A terhesség maszk megelőzésének érdekében kövessen egy szabályt: védje bőrét minden nap, még a városban is. Nem kell a nap elől rejtőzködni, csak betartani néhány szabályt.

  • Viseljen kalapot
  • Védje bőrét napvédő készítménnyel
  • Vigye fel bőrére a napvédő készítményt kétóránként
  • Éjszakára megelőzésként használjon pigmentfoltok csökkentésére kifejlesztett arckrémet

Az összes óvintézkedés betartása szükséges, napszaktól függetlenül

Kérdezze bőrgyógyászát