SOS tippek
bőrallergia ellen

Article Read Duration 4 perc elolvasni

Az allergiás bőrreakciók (bőrpír, duzzanat, viszketés stb.) kövesd az alábbi tippeket:

• Hűsölj és öltözz laza, légáteresztő ruhába.
• Nyugtasd és hűsítsd a bőröd termálvizes spray-vel.
• A duzzadt részeket borogasd termálvízzel.
• Erősítsd a bőröd természetes védőrétegét hipoallergén hidratáló ápolóval.
• A kipirosodott orra használj B5-vitamin tartalmú gyógyító balzsamot.
• Az allergiára hajlamos arcbőrre használj hipoallergén sminket és szempillaspirált.

A bőröd allergiás tünetei sokat ronthatnak a napodon. Nehéz jól érezni magad, ha nem látsz át a könnyeiden, kivörösödöt orral és foltos, viszkető bőrrel kell elintézned a napi tennivalóid.

Szerencsére létezik pár egyszerű dolog, amikkel sokat segíthetsz a kellemetlen bőrérzeten és az allergiás kinézeteden.

BŐRNYUGTATÓ TIPPEK
ALLERGIA ELLEN A TARTÓSAN JOBB KÖZÉRZETÉRT

1. ALLERGIÁS VAGY? HŰTSD MAGAD!

Egy alapos hideg zuhany vagy fürdő sokat segíthet rajtad a testhőmérsékleted csökkentésével. Kerüld a túl meleg helyen tartózkodást. Viselj könnyed anyagokból varrt, szellős ruhadarabokat. A pamut és a len a legjobb választás.

 

2. A BŐRALLERGIÁN SOKAT SEGÍTHET A NYUGTATÓ TERMÁLVIZES SPRAY

Nem árt, ha mindig van a házipatikádban egy kis üveg elixír. A La Roche-Posay termálvíz kellemesen hűsít és telis tele van bőrnyugtató és gyulladáscsökkentő nyomelemekkel. Ha kínzóan ég az arcod, elég egy pár nyugtató spricc a helyzet javítására.

 

3. AZ ALLERGIÁS BŐRREAKCIÓKRA HIDEG BOROGATÁS VALÓ!

A duzzanatok elleni legjobb szövetséges a Termálvizes borogatás. Egyes vloggerek szerint a szemhéjakra helyezett hideg teásknál is csodákra képes. Ne feledd, minden ami segít, megengedett!

BŐRÁPOLÓ TIPPEK
AZ ALLERGIÁS BŐR TÜNETI KEZELÉSÉRE

1. ERŐSÍTSD A BŐRBABRRIERT HIPOALLERGÉN HIDRATÁLÓVAL

A száraz és pikkelyes, sérült védőrétegű bőr védtelen az allergénekkel és irritáló anyagokkal teli világgal szemben. A komfortos és elégedett bőrhöz elengethetetlen a bőrbarrier megfelelő ápoása hipoallergén hidratálóval vagy bőrpuhítóval. Válasszon kifejezetten az allergiára hajlamos bőrre fejlesztett hidratáló krémet, mint a TOLERIANE Dermallergo.

 

2. NYUGTASD A KIVÖRÖSÖDÖTT ORROD BALZSAMMAL

Ha hámlik a bőröd az orrod körül a túl sok orrfújástól, akkor aB-vitamin tartalmú bőrmegújító és bőrnyugtató gyógyító balzsam sokat segíthet. Vidd magaddal akkor is, ha utazol. Használd éjszakai pakolásként ha a helyzet kritikusra fordul.

HASZNÁLJ HIPOALLERGÉN SMINKET
AZ ALLERGIÁS BŐRREAKCIÓK ELFEDÉSÉRE

MILYEN TIPPEK ALAPJÁN VÁLASSZAK SMINKTERMÉKEKET ALLERGIÁS BŐRRE?

Ha úgy érzed, semmi nem segít, akkor hipoallergén sminkkel takard az allergiás kinézetet. Olvass tovább, mert bemutatjuk, mi alapján tudod kiválasztani a legjobb allergiádat kordában tartó kozmetikai termékeket.

 

A KIVÖRÖSÖDÖTT, ALLERGIÁS SZEMEK ÁPOLÁSA

A kipirosodott szemekre használj antihisztamin tartalmú szemcseppet elsősegélyként. Ne használj irritáló sminket a szemek környékén. Részesítsd előnyben a hipoallergén szempillaspirált, mert kifejezetten allergiára hajlamos szemre fejlesztették és a figyelmet a kipirosodott arcról az éjfekete szempillákra tereli.

 

A KÖNNYBEN ÚSZÓ PANDASZEMEK ALLERGIA ELLENI ÁPOLÁSA

Könnyezik a szemed az allergiás nátha miatt? Ne aggódj, erre is van megoldás! Használj kifejezetten az érzékeny és allergiára hajlamos szemek igényei szerint fejlesztett vízálló szempillaspirált!

 

AZ ALLERGIÁS SZEM ALATTI SÖTÉT KARIKÁK ELTÜNTETÉSE

Állandóan az az érzésed, hogy bekormozott távcsőbe néztél? Az allergiás nátha értágító hatása sokat ronthat a sötét karikás pandaszemeken. Az azonnali hatás érdekében sminkelj szuperpuha ecsettel, mert segít a sötét részek tökéletes elfedésében.

 

HOGYAN TAKARJAM EL AZ ALLERGIÁS DUZZANATOT AZ ARCOMON ÉS SZEMEIMEN?

Egy-két gézbe, nem dörzsölő törölközőbe vagy anyagzsebkendőbe csomagolt jégkocka csodákra képes. Masszírozd velük pár percig a duzzadt területeket. A hűtő kezelés után használj ultra érzékeny, kipirosodásra hajlamos bőrre fejlesztett alapozó fluidot.

 

ELSŐSEGÉLY A VÖRÖS, ÉGŐ BŐR SZÁMÁRA

Az egész kipirosodott területet a bőrödön satírozd be a zöld korrektorceruzával, majd a felvitt réteged dolgozd el tiszta ujjbegyekkel. Folytatásként használj bőrnyugtató folyékony alapozót. A sminkfixáló mattító púder segít az allergia utolsó jelei eltakarásában.

MENNYI IDEIG HASZNÁLHATÓ EGY SMINKTERMÉK?

TARTSD A HIPOALLERGÉN SMINKEDET FRISSEN ÉS ÚGY, HOGY NE ÉRJÉK ALLERGÉNEK

Az allergiától szenvedő nők 51 %-a állítja, hogy a sminkjét akár egy évnél tovább használja. Lehet, hogy ez nem hangzik túl hosszú időnek, de gondoljunk csak bele, hogy ezalatt hányszor nyitottuk és csuktuk vissza a flakont, nyúltunk bele ecsettel és ujjal a tégelybe.

Amennyiben allergia, vagy allergiához hasonló bőrtünetek léptek fel nálad, akkor azt ajánljuk, hogy tartsd tiszteletben az alábbi szavatossági időket, különösen a hipoallergén sminktermékeknél.

Szempillaspirál – 6 hónap

Korrektor – 6 hónap

Alapozó – 12 hónap

Szemfesték – 24 hónap

Highlighter – 24 hónap

Széljegyzet: Ne felejtsd a sminkre írt szavatossági idő ellenőrzését sem!

 

TARTSD TISZTÁN AZ ECSETEKET, HOGY NE OKOZZANAK ALLERGIÁS ROHAMOT!

A sminkecsetek és blenderek igazi porfogók tudnak lenni, így könnyen allerergiacsapdává alakulhatnak. Ezért is annyira fontos a rendszeres és alapos mosásuk. A tisztításhoz használj hipoallergén szappant, vagy különleges sminkecset tisztítót, ha biztosra akarsz menni.

Nézz utána, hogy nem követed-e te is el a következő hibákat kozmetikai és mindennapi rituáléd során, mert ronthatják az allergiás reakciókat.
Az allergiás reakciókkal kapcsolatos alapvető információkat ITT találod.

IGAZ
VAGY HAMIS?

SMINKECSETED
ALLERGIÁT OKOZHAT.

IGAZ

A sminkecsetek és applikátorok valódi por- és allergiacsapdák lehetnek, úgyhogy rendszeresen ki kell őket mosni. Tisztítsd meg az ecseteidet hipoallergén szappannal vagy sminkecset-tisztítóval, hogy megőrizd egészségedet.
Tudj meg többet

A GYÜMÖLCSÖK ÉS A ZÖLDSÉGEK
SOHA NEM ALLERGIZÁLNAK

HAMIS

Egyes gyümölcsök és zöldségek nagy mennyiségben tartalmaznak szalicilátokat (ami az aszpirin összetevője is). A szalicilátra érzékeny egyéneknél az ilyen vegyületekben gazdag ételek valójában súlyosbíthatják az olyan allergiás tüneteket, mint a szénanátha, az asztma, az ekcéma és a bőrreakciók.
Tudj meg többet

TILOS A DIY KRÉMEK HASZNÁLATA
ÉRZÉKENY BŐRRE

IGAZ

Akármilyen jó mókának tűnik is elkészíteni a saját bőrápolódat, ha allergiára hajlamos a bőröd, ez egyenes út lehet az allergiás reakciókhoz. Sok természetes összetevő ugyanis erősen irritáló hatású lehet.
Tudj meg többet

AZ ALKOHOL RONTHAT
AZ ALLERGIÁN?

IGAZ

Az alkohol a bőrallergia egyik lehetséges oka. A tudósok kimutatták, hogy az alkohol bármely allergiás reakción ronthat, legyen szó asztmáról, szénanátháról vagy különböző bőrkiütésekről. Ez részben az alkoholos italokban található hisztamin és szulfitmolekulák hatásának tudható be.
Tudj meg többet

ERRE IS VAN
MEGOLDÁSUNK

Merj sminket viselni, akkor is ha érzékeny, intoleráns vagy allergiára hajlamos a bőröd!

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
A BIZTONSÁG IRÁNT

A nemzetközi kozmetikai szabályozásokon túlmutató biztonsági előírások.

TERMÉKEINK 100%-A
ALLERGIATESZTELT

Mutass többet
Alapfeltételünk = Nulla allergiás reakció.
Ha egyetlen esetet is észlelünk, visszamegyünk a laborba és újraalkotjuk a formulát.

FORMULÁINK VÉDELME
FOLYAMATOS

Mutass többet
Olyan csomagolást választunk, ami a lehető legjobban védi a formuláinkat, melyek kizárólag a szükséges tartósítószereket tartalmazzák a tolerálhatóság és a hatékonyság megőrzésének garantálása érdekében az idő előrehaladtával.

CSAK A SZÜKSÉGES HATÓANYAGOK,
HATÉKONY DÓZISBAN

Mutass többet
Bőrgyógyász és toxikológus együttműködésével kifejlesztett termékeink csak a szükséges összetevőket tartalmazzák, a megfelelő adagolásban.

NAGYON ÉRZÉKENY BŐRŰEKEN
TESZTELT KÍMÉLETESSÉG

Mutass többet
Termékeink kíméletességét a legérzékenyebb bőrön ellenőrizzük: túlérzékeny, allergiára, aknéra vagy atópiára hajlamos, illetve daganatos betegség elleni kezelés következtében meggyengült bőrön.