A bőröd érzékenyebb lehet a napfényre a rákkezelések miatt. Még csekély mennyiségű napozás is okozhat váratlan meglepetéseket, mivel a nap többféle ultraibolya sugarat bocsát ki.

Az ultraibolya sugárzás annak ellenére erős, hogy a bolygónkat elérő napsugaraknak csak kis hányadát teszi ki. Három különböző típusú UV-sugárzás létezik: az ózonréteg által kiszűrt UVC-sugarak, valamint a bolygó felszínét elérő UVA- és UVB-sugarak.

Az UVA-sugarak az UV-sugarak 95%-át teszik ki, ezek egész évben, mindenhol, minden évszakban jelen vannak. Behatolhatnak a bőrbe egészen a bőrsejtekig, hosszú távon megváltoztathatják azokat, és napallergiához vezethetnek, bőrpírt vagy viszketést, napfény által kiváltott bőröregedést, pigmentzavarokat, például pigmentfoltokat vagy terhességi maszkot okozhatnak. A túlzott napozás által okozott károsodások akár bőrrák kialakulásához is vezethetnek.

Sugárterápia esetén a sugárzásnak kitett terület jobban ki van téve a leégés veszélyének, ezért egész életedben védened kell.
A sebészeti hegek különösen érzékenyek a napsütésre, fennáll a veszélye, hogy könnyen hiperpigmentálódnak (a bőr elsötétül).

Az UVB-k nagy energiájúak, és a minket érő UV-sugárzás 5%-át teszik ki. Ugyan az ablaküveg és a felhők megállítják őket, mégis behatolhatnak az epidermiszbe. Ezek a sugarak felelnek a lebarnulásért, a leégésért, bizonyos allergiás reakciókért és akár a bőrrákért is.

Anthelios UV Mune 400 spf 50+

  
A La Roche-Posay leghatékonyabb UV-szűrője
A legalattomosabb UV-sugarak ellen
Védelem a mély sejtkárosodások ellen
Bőrgyógyászok ajánlásával
Anthelios UVmune 400
La Roche-Posay
Bőrgyógyászok által ajánlott bőrápolási márka világszerte

VÉDEM
MAGAM A NAPTÓL

Minden nap, még felhős vagy borús időben is, az UVA-sugarak behatolhatnak a bőrbe, és maradandó bőrkárosodást okozhatnak. Elengedhetetlen, hogy minden nap megfelelő védelemmel ellátott krémet használj, mert a rákkezelés egyes káros hatásai súlyosbodhatnak a napsugárzás hatására, például a bőr szárazsága, a kiütések, a bőr védőrétegének megváltozása, a bőr gyulladása vagy hiperpigmentációja.

KORLÁTOZOM
A NAPON TÖLTÖTT IDŐT

Folyamatos napsütésnek való kitettség, például szabadtéri tevékenységek, strandolás vagy hegyi túrázás esetén elengedhetetlen néhány óvintézkedés. Dolgozz az árnyékban, pihenj fa alatt, feküdj napernyő alá, vagy ebédelj a fák hűsítő lombkoronája alatt.

* A CE 4-es kategóriába sorolt napszemüvegek a legsötétebbek és nem alkalmasak autóvezetéshez.

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
FELÉD IS

1975 óta a La Roche-Posay a küldetésének tekinti, hogy támogassa azokat, akik az érzékeny vagy legyengült bőr kihívásaival állnak szemben a mindennapi komfortérzet és életminőség javításáért.