ELFOGADOM
A HAJAM VÁLTOZÁSAIT

Mivel a rákkezelés elpusztítja a rákos sejteket, sajnos megváltoztathatja a haj növekedését, vagy a haj teljes kihullásához is vezethet. Ez érintheti a fejen vagy a test más részein lévő szőrt, beleértve a szemöldököt és a szempillákat is.

Fontos lelkileg felkészülni az előtted álló változásokra, ugyanakkor vannak bizonyos praktikus dolgok is, amelyeket kipróbálhatsz a hajhullásod kezeléséért. Ha úgy döntesz, hogy kipróbálnál egy parókát, keress fel egy szakembert, hogy hozzászokj, még mielőtt kihullik a hajad. Kevesebb hajjal fázhatsz majd, még akár az otthonodban is, ezért vásárolj egy új sapkát, kendőt vagy sálat, a hajhullás és a haj újbóli kinövése közötti időre.

A fejbőröd ápolása egyre fontosabb lesz, és a La Roche-Posay többféle megoldást kínál a nyugtatásra és a védelemre. Az alábbiakban megtudhatod, hogyan változhat meg a hajad, és hogyan minimalizálhatod ezeket a változásokat a kényelmed érdekében.

HAJHULLÁS

Az alopeciát olyan kezelések okozzák, amelyek kifejezetten a gyorsan szaporodó sejteket célozzák. Azonban mivel ez nem csak a rákos sejtekre, hanem a hajgyökerekre is jellemző, hirtelen vagy fokozatos hajhullást eredményez. A kezelés után a haj vissza fog nőni, amikor a szervezetből minden gyógyszernyom eltávozik.

A hajhullás mindenkinél más. A sugárterápia csak azokon a helyeken okoz hajhullást, ahol kezelés éri a bőrt. Az, hogy mennyi hajad hullik ki, a kapott sugárterápia dózisától és módszerétől függ. A haj általában hónapokon belül visszanő, de elképzelhető, hogy vékonyabbá vagy más állagúvá válik.

AZ ÉLETET MEGKÖNNYÍTŐ MEGOLDÁSOK
A HAJAD ÉS A FEJBŐRÖD VÉDELMÉNEK ELŐSEGÍTÉSÉÉRT

 

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
FELÉD IS

1975 óta a La Roche-Posay a küldetésének tekinti, hogy támogassa azokat, akik az érzékeny vagy legyengült bőr kihívásaival állnak szemben a mindennapi komfortérzet és életminőség javításáért.