AZ AKNÉ MEGELŐZÉSE
ÉS ARCTISZTÍTÓ RUTINNAL VALÓ KEZELÉSE

Article Read Duration 5 perc elolvasni

A bőrápolással kapcsolatos egyik leggyakoribb kérdés a "Hogy szabaduljak meg az aknétól?" Az alapos, rendszeres tisztítás az akné gyógyítás alapfeltétele. Reggelente és este is fontos eltávolítani a bőrünkön felgyülemlett faggyút és szennyeződéseket, mert eltömíthetik a pórusokat és kedveznek a baktériumok elszaporodásának. A tisztítás segíti a bőr természetes megújulását és mérsékeli a bőrhibák megjelenését.

AZ AKNÉRA HAJLAMOS BŐRÁPOLÁS ALAPKÖVE?
A REGGELI TISZTÍTÁS

A REGGELI ARCTISZTÍTÁS SEGÍTHET MEGSZABADULNI AZ AKNÉTÓL

Alvás közben, éjszaka a bőrünk felszínén felgyülemlik a faggyú és az elhalt bőrsejtek, amik eltömíthetik a pórusokat, ezzel segítve az akné megjelenését. Ezért reggel sose hagyd ki a gyengéd arctisztítást micellás víz, vagy más speciális termék segítségével. Különösen jót tesznek a bőrödnek a szalicilsav tartalmú ápolószerek. Tisztítás után használj klinikailag bizonyított hatású bőrápoló krémet akné ellen, mint azEFFACLAR Duo+M.

NE HAGYD KI
AZ AKNÉRA HAJLAMOS BŐR TISZTÍTÁSÁT ESTE SEM

HOGYAN SEGÍT AZ ALVÁS ELŐTTI TISZTÍTÁS AZ AKNÉ ELTÁVOLÍTÁSÁBAN ÉS MEGELŐZÉSÉBEN?

Attól függetlenül, hogy valószínűleg tudjuk, nem ajánlatos alapos arctisztítás nélkül nyugovóra térni, mindannyiunkkal megtörtént már, hogy kihagytunk az esti rutint. Ha aknéra hajlamos a bőröd, akkor az arctisztítás még fontosabb!

Amennyiben nem távolítod el a felesleges faggyút, sminket és szennyeződéseket, akkor eltömődhetnek az éjszaka folyamán a pórusaid. Az eltömődött pórusok miatt felgyülemlik a faggyú, ami felelős lehet az újabb bőrhibák megjelenéséért. Ha sok a bőrhibád, akkor a bőrsejtjeid nem tudnak természetes módon megújulni, ami a bőröregedés jeleihez vezethet. Alvás alatt a bőr természetesen megújul. Az éjszakai regeneráció az akné elleni termékek hatását akár csodaszerűen is fokozhatja.

 

BŐRÁPOLÓ RUTIN AKNÉ ELLEN

Az alapos reggeli és esti arctisztító ápolás csökkenti az akné kialakulásának esélyét.

Minden reggel tisztítsd meg alaposan az arcbőröd, hogy megszabadulj a felesleges faggyútól és az elhalt bőrsejtektől. Az esti rutin pedig segít a szennyeződések és smink eltávolításában. A tisztító korongra tegyél gyengéd micellás arctisztítót, majd használj kifejezetten az aknéra fejlesztett habzó terméket, hogy megszabadulj a faggyútól és baktériumoktól, melyek a zsíros bőrön könnyebben elszaporodhatnak. A terméket gyengéden masszírozd el 20-30 másodpercig a T-zónában, az orrod körül és az álladon. Ügyelj a mélyedésekre a bőrön, ahol összegyűlhet a faggyú. Öblítéshez ne forró, hanem langyos vizet használj. Ha anyagtörlőd vagy arctisztító szivacsod is van, mindig győződj meg a tisztaságukról. Finoman itasd fel bőrödről a nedvességet egy tiszta törülköző segítségével (ne használd a zuhanyzás utáni törülközőt).

Az akné kezelésében sokat segíthet a bőrnyugtató akné elleni pórustisztító maszk heti 1-2 alkalommal.

Az arc megtisztátása után használj bőrregeneráló hidratáló krémet. Az akné elleni helyi krémeket a megtisztított, hidratált bőrre alkalmazd, hogy a természetes bőrmegújító folyamat részeseivé válva fejthessék ki maximális hatásukat.

 

VÁLASZD KI A MEGFELELŐ HIDRATÁLÓ KRÉMET AKNÉRA

A zsíros-, és aknéra hajlamos bőrűek számára a vízalapú hidratáló krém ajánlott, hogy ne romoljon tovább a bőr állapota. Ha normál, vagy kombinált a bőrtípusod, akkor használj inkább olajos alapú krémet - csak ne vidd túlzásba a felvitt mennyiséget. Az összetevőlistán keresd a glicerint, mert sokat segíthet a bőröd nedvességének megtartásában.

 

HASZNÁLJAK SZALICILSAVAT AKNÉRA?

Igen. Az aknéra hajlamos bőrön sokat dob a hidratáló készítményed megfelelő mennyiségű szalicilsav illetve LHA tartalma. Finoman hámlasztó hatásukkal segítik a bőröd tisztán tartását.

 

MI A HELYZET A RETINOLOS BŐRÁPOLÁSSAL?

A Retinol kiváló hatóanyag az akné kezelésére. Keratolikus hatásának köszönhetően eltávolítja a bőrfelszínről az elhalt hámsejteket, felszabadítva a pórusokat és segítve a gyógyulást. Támogatja a sejtek megújulását, és mérsékeli az akné tüneteit. A retinol alvás előtti használata segíthet megelőzni az akné napközbeni fellángolását. Az új bőrsejtek azonban érzékenyek lehetnek a napfényre, ezért soha ne feledd a megfelelő fényvédő használatát. A Retinol főleg a felnőttkori akné kezelésére ajánlott.

4 KIVÁLÓ TERMÉK
AKNÉ ELLEN

A La Roche-Posay laboratóriumai egy egész sor kifejezetten az akné kezelésére való terméket fejlesztettek ki. Ezekkel a termékekkel a fürdőszobádban az aknéra hajlamos bőr tisztítása és ápolása gyerekjáték.

Távolítsd el a sminkt, szennyeződéseket az EFFACLAR Micellás arctisztító és egy vattakorong segítségével! Gyengéd bőrttisztító termék, antioxidáns hatású La Roche-Posay termálvízzel, a bőrfelszín törékeny egyensúlyát is figyelembe véve távolítja el a szennyeződéseket és faggyút.

Habosíts fel a tenyeredben langyos vízzel egy adag EFFACLAR Tisztító krémet. Masszírozd a keletkezett habot a bőrbe. Fordítsd alapos figyelmet a problémás területekre. Az összetevők között található szalicilsav segít eltávolítani a fölösleges faggyút és mélyen tisztítja a pórusokat. Az öblítéshez használj langyos vizet, majd gyengéden itasd fel bőrödről a nedvességet egy tiszta törülköző segítségével.

Heti 1-2 alkalommal fokozd a bőrápoló hatást EFFACLAR mélytisztító maszkkal a túlzott faggyútermelés ellen. Finoman vidd fel az arcodra, hagyd 5 percig hatni, majd öblítsd le meleg vízzel.

A finoman megszárított arcbőr ápolását az EFFACLAR Duo+segítségével fejezd be. Többféle hatóanyag kombinációjával segít a bőr megújításában, alapos hidratálásában, csökkenti a faggyútermelést, a baktérium poliferációt, a bőrpírt, pigmentfoltokat és egyéb bőrhibákat.

Összefoglaló információk az aknéra hajlamos, zsíros bőrről ITT.

ITT találsz további információt az akné okairól.

Az aknéra hajlamos bőrről ITT tudhatsz meg többet.

IGAZ
VAGY HAMIS?

A CSOKI ROSSZAT TESZ
AZ AKNÉRA HAJLAMOS BŐRREL.

HAMIS

Nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a csokoládé fogyasztása befolyásolná az akné megjelenését, de különbözőek vagyunk, egyes embereknél okozhat pattanásokat. Sőt az étcsokoládé valójában tele van a bőr számára jótékony antioxidánsokkal.
Tudj meg többet

ZSÍROS ÉTELEK =
ZSÍROS BŐR.

HAMIS

Általános tévhit az aknéval kapcsolatban, hogy a zsírban gazdag táplálkozás zsírosítja a bőrt. A kettő között azonban nincs közvetlen összefüggés. Habár a telítetlen zsírokban gazdag étrend fokozhatja a mikrogyulladások kialakulását a szervezetben, beleértve a bőrt is. Röviden: nem a szalonna és a chips fogyasztásától alakul ki az akné, de az általános egészségi állapot fenntartásához a legjobb módszer a mértékletesség.
Tudj meg többet

A CUKOR RONTHAT
AZ AKNÉN.

IGAZ

A legfrissebb tanulmányok szerint a magas glikémiás indexű ételek, melyek hatására a vércukorszint kiugróan megemelkedik, valóban súlyosbíthatják az akné megjelenését. Tudjuk, hogy ezt könnyebb mondani, mint megtenni, de bőröd egészsége érdekében tartózkodj az édességektől, a cukros italoktól és a fehér lisztből készült finomságoktól, fogyassz helyettük magas rosttartalmú ételeket, mint például teljes kiőrlésű gabonákat és hüvelyeseket.
Tudj meg többet

A PATTANÁSOK NYOMKODÁSA
NEM MEGOLDÁS.

IGAZ

Ha gyors megoldásnak tűnik is, a pattanás kinyomása valójában ront az aknéra hajlamos bőr állapotán, mivel károsíthatja a fertőzött szőrtüszőt és fokozhatja a gyulladást. Sőt, körmeiddel akár még tovább is fertőzheted.A pattanások nyomkodása tehát ártalmas szokás, amivel legjobb felhagyni!
Tudj meg többet

ERRE IS VAN
MEGOLDÁSUNK

Az EFFACLAR termékcsalád egy teljes körű megoldás, mely magas hatékonyságot és kiváló tolerálhatóságot biztosít minden típusú bőrhiba ellen.