FÉNYVÉDELEM GYERMEKEKNEK, ÉS A GYERMEKEK VÉDELME A NAPSUGÁRZÁS VESZÉLYEITŐL

Article Read Duration 6 perc elolvasni

A gyermekek érzékeny bőrét 3 éves korig nem ajánlott közvetlen napsugárzásnak kitenni. A gyerekkori és serdülőkori napvédelem alapfontosságú. A túlzott napozás rövidtávon dehidratálhat és leégést okozhat. Hosszútávon a bőrkárosodás akár a bőrrák kockázatát is nagyban növelheti. Ha a gyerekeket megtanítjuk a fényvédelem alapszabályaira, ez a rizikó jelentősen csökken:

• Kétóránként újítsd megfelelő mennyiségű, széles skálájú UVA-UVB SPF 50+ krémmel a fényvédő réteged.

• Vízparton vizes bőrre fejlesztett formulát válassz.

• 11:00 és 16:00 óra között tartózkodj árnyékban. Ha a parton maradsz, legyen nálad napernyő vagy napsátor.

• Ne becsüld alá a visszaverődő napsugarakat: a bőr egy borús napon, autóban, repülőn stb. is ki van téve a felhőkön és üvegen is átjutó UVA sugarak hatásának.

• Legyen rajtad fejfedő, póló és UPF (azaz ultraviola sugarak) ellen védő fürdőruha.

• Használj viselhető technológiát, mint a My UV Patch a napsugárzás mérésére.

VÉDD A GYEREKEKET
A NAPSUGARAK ELŐL

A gyerekek bőre a felnőttekénél sokkal sérülékenyebb, főleg az UV sugarak káros hatásával szemben:

  • Vékonyabb, ezért könnyebben sérülnek mélyen a sejtek.
  • A pigmentációs rendszer még fejlődésben van, ezért a felnőttekkel ellentétben még elégtelen az UV sugarak elleni védekező mechanizmusa.

A gyermekek (főleg a babák bőre) könnyen leég a napon. Bőrünk napsugárzással kapcsolatos sérülései 50–80 %-ban gyerekkorban és serdülőkorban keletkeznek1. Ezért is annyira fontos a gyermekek napvédelme, kifejezetten a kisgyerekek érzékeny bőrére fejlesztett termékekkel. A babák napoztatása pedig kifejezetten ellenjavalt. Igyekezzen a gyerekeket árnyékban tartani, hogy ne égjenek le. Szeretnék többet megtudni a gyermekek napvédelméről.

TANULD MEG MIÉRT
VESZÉLYES A NAPSUGÁRZÁS

A LEÉGÉS A TÚLZOTT NAPOZÁS LÁTHATÓ HATÁSA, DE A BŐRKÁROK ÉLETRE SZÓLÓAK LEHETNEK

A gyermekek napvédelme nem csak nyáron ajánlott. Szabadtéri tevékenység közben folyamatosan ki vannak téve az UV-sugaraknak: piknik a parkban, egy játszótéri vadulás, sportolás stb. Nappal szemben a babák bőre a legsérülékenyebb, a közvetlen sugárzást is beleértve (ha árnyékban van is a kicsi, akkor is érik a bőrét az átverődő, közvetett sugarak), ezért kell nagyon odafigyelni napvédelmükre.

A napkárok fokozatosan növekvő és halmozódó természetűek. Hatásuk olyan mint egy naphitelkártya. Minden egyes ""bevásárlással"" (amikor bőrünk sugárterhelésnek van kitéve) növekszik a "napadósságunk". Ez folyamatosan növeli a bőrkárok és bőrbetegségek kockázatát.

A túlzott napsugárzásnak kitett gyerekek esetében a következő rövidtávú károk léphetnek fel:

• Kiszáradás.

• Napszúrás.

• Fájdalmas leégés.

A gyerekek imádják a szabadtéri játékokat, tehát a megoldás nem a tiltásuk. De szülőként figyelni kell rá, hogy időben használjuk a megfelelő napvédelmet. A gyerekek ugyanis csak akkor szólnak, ha a bőrkárosodás már megtörtént. A rövidtávú káros hatásoknál sokkal ártalmasabbak lehetnek az ultraviola sugárzás által okozott hosszútávú bőrkárosodás következményei:

• Gyorsabb bőröregedés.

• Bőrrák, melanóma.

Ijesztő tény, hogy csupán 5 hólyagos leégés 20 éves kor előtt akár 80% -kal növelheti a melanoma (bőrrák) kockázatát.

Ne ess pánikba! A kockázat drasztikusan csökkenthető, ha megtanítod a gyerekeknek a napvédelem alapelveit. Olvass tovább a gyakorlati útmutatóért!

HOGYAN VÉDJEM
A GYERMEKEK BŐRÉT A NAPPAL SZEMBEN?

TANÍTSD MEG A GYEREKEKET A NAPVÉDELEM ALAPJAIRA, ÍGY EGÉSZ ÉLETÜKRE BIZTOSÍTVA ŐKET

A védelem nem csak a naptejekről szól. Tanítsd meg a gyerekeket a helyes viselkedésre a napon, ezzel segítesz megőrizni bőrük egészségét egy egész életen keresztül. Egy németországi kutatás bizonyította, hogy a gyerekek napvédelemmel kapcsolatos művelése akár 500% - kal növeli a napon helyesen viselkedő csemeték számát. A megfelelő napvédelmi szokásoknak köszönhetően a gyerekek biztonságban lesznek a napsugarak elől.

Néhány tipp a biztonságosabb szabadtéri tartózkodásért:

ÁLTALÁNOS NAPVÉDELMI SZABÁLYOK GYERMEKEK SZÁMÁRA

  • 11:00 és 16:00 óra között tartózkodj árnyékban. Tanítsd meg a gyerekeknek, hogy árnyékban játszanak, egy délutáni pihenő keretében.
  • Tanítsd meg a gyerekeket az árnyjátékra. Ne tartózkodjanak a napon, ha az árnyékuk kisebb, mint ők.
  • Ne feledkezz meg a széles karimájú fejfedőről, az ultraviola sugarak ellen is védő napszemüvegről és sötét ruháról (igen, egy feket póló tényleg jobban véd a napsugarak ellen, mint egy fehér). Válassz egyrészes, UV filteres fürdőruhát magas UPF-fel (ultraviola sugarak ellen védő faktor).
  • Ne becsüld alá a közvetlen napsugárzás elleni védelmet: az UVA sugarak átjutnak a felhőkön és az üvegen is, így bőrünk veszélyben lehet egy felhős napon, autóban és repülőn is.
  • A strandra mindig vigyél napernyőt vagy sátrat.
  • Győződj meg róla, hogy a gyerekek elég vizet isznak.

 

A LEGJOBB NAPVÉDŐ TERMÉKEK GYEREKEKNEK? OLVASD EL A TIPPEKET!

  • A fedetlen bőrterületekre használj mindig széles spektrumú UVA-UVB SPF 50+ napvédő terméket.
  • Ne feledd az alkalmazás két óránként megismételni. A terméket igyekezz minél egyenletesebben felvinni. Ne hagyj ki egy területet sem – amit persze könnyebb mondani mint megtenni az izgő mozgó, csikis gyerekekkel. Használj elegendő mennyiségű krémet: általánosan igaz, hogy az egész testre legalább egy golflabdányi mennyiségre lesz szükséged.
  • Figyelj oda a gyakran kihagyott területekre: a fülekre, az orra, ajkakra, a nyak hátsó részére, kezekre és a lábfejre.
  • Ismételd meg az alkalmazást úszás és nagymértékű izzadás után.
  • A strandon és úszómedencénél való ideális napvédelem érdekében válassz vízálló terméket.
  • Ha ideális, mindig kéznél levő fényvédőt keresel, válaszd az ANTHELIOS Pocket SPF 50+ terméket. Kicsiny csomagolása kényelmesen elfér a zsebben és nem okoz gondot a reptéren sem, mégis elegendő mennyiségű krémet tartalmaz az arc egész hetes napvédelmére. Az ANTHELIOS termékekkel a zsebedben sosem ér felkészületlenül a nap!
  • Mutasd meg a gyerekeknek a napvédő helyes használatát – mint egy igazi szuperhős!

Tudj meg többet az UVA-UVB védelemről

HASZNÁLD KI AZ ELÉRHETŐ TECHNOLÓGIÁT A GYEREKBŐR VÉDELMÉRE

  • A napvédelem szórakoztató lehet a La Roche-Posay innovatív Sun UV My UV Patch érzékelőjének köszönhetően, amely egy mobil alkalmazáshoz kapcsolódik. Ez lehetővé teszi gyermekeid számára, hogy figyelemmel kísérjék a napsugarakat, biztonságban legyenek és bizonyos fokú önállóságra szoktatja őket a napvédelem terén."

ANTHELIOS DERMO-PEDIATRICS SPF 50+:
KIFEJEZETTEN A BABÁK ÉS KISGYERMEKEK BŐRÉRE FEJLESZTETT NAGYON MAGAS NAPVÉDELEM

Az ANTHELIOS Dermo-Pediatrics SPF 50+ termékcsalád forradalmi napvédő megoldást kínál a babák és a hat hónaposnál idősebb gyermekek érzékeny bőre számára. A termékek nagyon biztonságosak, kiváló bőrtoleranciájukat minimalista összetevőlista biztosítja. Ugyanakkor garantálják a magasfokú, széleskörű UVA és UVB sugárvédelmet. UVA védelmük az európai ajánlásoknál kétszer magasabb. Az ANTHELIOS Dermo-Pediatrics SPF 50+ termékek antioxidáns hatású La Roche-Posay Termálvizet tartalmaznak.

A termékeket gyermekorvosok és bőrgyógyászok felügyelete mellett teszteltük.

  • ANTHELIOS Dermo-Pediatrics SPF 50+ Naptej kisgyermekek számára.
  • ANTHELIOS Dermo-Pediatrics SPF 50+ Naptej babáknak 6 hónapos kortól, közvetlen napsugárzás ellen. Hipoallergén, shea vajjal dúsított, atópiás és csecsemők ekcémára hajlamos bőrére is ajánlott.
  • ANTHELIOS Dermo-Pediatrics Naptej vizes bőrre SPF 50+ vizes bőrre is kenhető, így a strandon és a medencénél is egyszerű használni.
  • ANTHELIOS Dermo-Pediatrics Spray SPF 50+ és ANTHELIOS Dermo-Pediatrics SPF 50+ Ultrakönnyű, kiváló UV sugárvédelmű spray gyermekek számára, praktikus csomagolásban.
  • Az időjárás kiszámíthatatlan lehet, de ha van egy ANTHELIOS Pocket SPF 50+ a zsebedben, akkor soha többé nem ér felkészületlenül. Az ANTHELIOS Pocket SPF 50+ gyermekek és felnőttek számára is biztosítja az egy hetes napvédelmet praktikus, mindenhova magaddal vihető csomagolásban.

Tudj meg többet az UVA-UVB sugarak elleni fényvédelemről ITT.

Tudj meg többet a napsugarak hatásáról, a pigmentfoltokról és a terhességi maszkról ITT.

1 Robinson JK et al. Summertime sun protection used by adults for their children. J Am Acad Dermatol 2000

2 American Association for Cancer Research Press Release, May 29, 2014 https://www.aacr.org/about-the-aacr/newsroom/news-releases

IGAZ
VAGY HAMIS?

FELHŐS IDŐBEN
NINCS SZÜKSÉG NAPVÉDELEMRE

HAMIS

A borús és esős napokon is ki van téve bőrünk az UV-sugarak bőröregedést és bőrkárosodást okozó hatásának. A megfelelő védelem érdekében használjon fényvédőt minden nap, ne csak meleg és napos időben.
Tudj meg többet

A NAPSUGARAK FELELŐSEK AZ IDŐ
ELŐTTI BŐRÖREGEDÉSÉRT

IGAZ

Az UVA sugarak bomlasztják a bőr belső építőköveit, például a kollagén és az elasztin rostokat. A napsugárzás idővel a bőr rugalmasság vesztésével és a ráncok megjelenésével jár. Az UVB sugarak felelősek az egyenetlen és szabálytalan pigment termelésért, ami sötét foltok megjelenéséhez vezethet. Ezekre a bőrelváltozásokra használjuk a fotoöregedés gyűjtőnevet.
Tudj meg többet

A SÖTÉT SZÍNŰ RUHÁK JOBBAN
VÉDENEK A NAPSUGÁRZÁS ELLEN

IGAZ

A sötét és intenzív színek, például a fekete, a sötétkék, a piros vagy a zöld valójában magasabb UV-védelmet biztosítanak, mint a fehér vagy világos ruházat. Ezért a következő nyaralásra csomagoljon néhány sötét ruhát is!
Tudj meg többet

ERRE IS VAN
MEGOLDÁSUNK

Az ANTHELIOS a napvédelem úttörője. Széles spektrumú, rendkívül magas védelmet nyújt, ami több mint 25 év, a napvédelemmel és a napérzékeny bőrrel kapcsolatos klinikai kutatás eredménye.

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
A BIZTONSÁG IRÁNT

A nemzetközi kozmetikai szabályozáson túlmenő biztonsági előírások.

TERMÉKEINK 100%-A
ALLERGIATESZTELT

Mutass többet
Alapfeltételünk = Nulla allergiás reakció.
Ha egyetlen esetet is észlelünk, visszamegyünk a laborba és újraalkotjuk a formulát.

FORMULÁINK VÉDELME
FOLYAMATOS

Mutass többet
Olyan csomagolást választunk, ami a lehető legjobban védi a formuláinkat, melyek kizárólag a szükséges tartósítószereket tartalmazzák a tolerálhatóság és a hatékonyság megőrzésének garantálása érdekében az idő előrehaladtával.

CSAK A SZÜKSÉGES HATÓANYAGOK,
HATÉKONY DÓZISBAN

Mutass többet
Bőrgyógyász és toxikológus együttműködésével kifejlesztett termékeink csak a szükséges összetevőket tartalmazzák, a megfelelő adagolásban.

NAGYON ÉRZÉKENY BŐRŰEKEN
TESZTELT KÍMÉLETESSÉG

Mutass többet
ermékeink kíméletességét a legérzékenyebb bőrön ellenőrizzük: túlérzékeny, allergiára, aknéra vagy atópiára hajlamos, illetve daganatos betegség elleni kezelés következtében meggyengült bőrön.