AZ AKNÉRA HAJLAMOS BŐR KEZELÉSÉNEK
LEGHATÉKONYABB HATÓANYAGAIT KERESED?

Az aknénak számos formája lehet, ezért sokfajta kezelési lehetősége is van. A számodra legmegfelelőbb kezelés függ a probléma kiváltó okaitól (stressz, hormonális zavar, étrend…) és a súlyosságától.

Sok esetben, ha megfelelően tisztítjuk és ápoljuk az aknéra hajlamos bőrt olyan bőrápolókkal, melyek a bőrgyógyászatból származó referencia aktív hatóanyagokat tartalmaznak, segíthet tisztán tartani a pórusokat és megelőzni az új pattanások kialakulását, . Sosem késő tenni az akné ellen, jó helyen jársz, ha további útmutatást keresel! Lássuk a számodra megfelelő megoldást!

TE KÉRDEZEL
MI VÁLASZOLUNK

1 quote-marks

Hogyan szabadulhatok meg az aknés hegektől?

Az aknés hegeket közismerten nehéz kezelni. Egyes orvosi kezelések segíthetnek, mint például a lézeres kezelés vagy a microneedling. Ideális esetben elsősorban az aknés hegek kialakulását kell megelőzni megfelelő gyógyszerekkel, például antibiotikumokkal vagy izotretinoinnal. Kérj tanácsot a patikában a szakértő mindennapi bőrápolókról, például az EFFACLAR termékekről.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Hogyan szabadulhatok meg az aknétól?

Azt enyhe aknés tüneteket megfelelő dermokozmetikai megoldásokkal ápolhatjuk. Gyengéden tisztítsd meg a bőrt micellás vízzel vagy habzó tisztító géllel naponta kétszer. Ezután használj olyan hatóanyagokat tartalmazó bőrápolót, mint például a szalicilsav, a niacinamid vagy a piroctone olamine. Ha ezek a lépések nem elegendőek, keress fel bőrgyógyászt és kérj tanácsot az orvosi kezelésekkel kapcsolatban, mint például a retinoidok, az antibiotikumok és az izotretinoin.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Mi okozza az akné kialakulását?

Az akné esetében az androgéneknek nevezett hormonok egyensúlya felborul, melynek következtében a faggyúmirigy túlzott mértékben termel faggyút. Ugyanezek a hormonok fokozzák a bőr sejtjeinek termelődését. Ennek következtében a pórusok eltömődnek az elhalt hámsejtek és faggyú keverékével, így a pattanásokat okozó baktériumok melegágyává válnak. Ez többféle pattanást eredményez, a vörös foltoktól a pusztulákon át a mély, fájdalmas cisztákig.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Hogyan szabadulhatok meg az aknétól a hátamon?

A testen kialakult enyhe aknés tüneteket megfelelő dermokozmetikai megoldásokkal ápolhatjuk. Gyengéden tisztítsd meg a bőrt habzó tisztító géllel naponta kétszer. Ezután használj olyan hatóanyagokat tartalmazó bőrápolót, mint például a szalicilsav, a niacinamid vagy a piroctone olamine. Ha ezek a lépések nem elegendőek, keress fel bőrgyógyászt és kérj tanácsot az orvosi kezelésekkel kapcsolatban, mint például a retinoidok, az antibiotikumok és az izotretinoin.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

IGAZ
VAGY HAMIS

A CUKOR RONTHAT
AZ AKNÉN.

IGAZ

A legfrissebb tanulmányok szerint a magas glikémiás indexű ételek, melyek hatására a vércukorszint kiugróan megemelkedik, valóban súlyosbíthatják az akné megjelenését. Tudjuk, könnyebb mondani, mint megtenni, de bőröd egészsége érdekében tartózkodj az édességektől, a cukros italoktól és a fehér lisztből készült finomságoktól! Fogyassz helyettük magas rosttartalmú ételeket, mint például teljes kiőrlésű gabonákat és hüvelyeseket.
Tudj meg többet

A CSOKI ROSSZAT TESZ
AZ AKNÉRA HAJLAMOS BŐRNEK.

HAMIS

Nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a csokoládé fogyasztása befolyásolná az akné megjelenését, de különbözőek vagyunk, egyes embereknél okozhat pattanásokat. Jó hír, hogy az étcsokoládé tele van a bőr számára jótékony antioxidánsokkal!
Tudj meg többet

ZSÍROS ÉTELEK =
ZSÍROS BŐR.

HAMIS

Általános tévhit az aknéval kapcsolatban, hogy a zsírban gazdag táplálkozás zsírosítja a bőrt. A kettő között azonban nincs közvetlen összefüggés. Bár a telítetlen zsírokban gazdag étrend fokozhatja a mikrogyulladások kialakulását a szervezetben, beleértve a bőrt is. Összefoglalva: nem a szalonna és a chips fogyasztásától alakul ki az akné, de az általánosan jó egészségi állapot kulcsa a mértékletesség.
Tudj meg többet

A PATTANÁSOK NYOMKODÁSA
NEM MEGOLDÁS.

IGAZ

Ha gyors megoldásnak tűnik is, a pattanás kinyomása valójában rosszabbá teszi az aknéra hajlamos bőr állapotát, mivel károsíthatja a fertőzött szőrtüszőt és fokozhatja a gyulladást. Sőt, körmeiddel akár még tovább is fertőzheted. A pattanások nyomkodása tehát tilos! Egy ártalmas szokás, amivel legjobb felhagyni!
Tudj meg többet

TOP AKTÍV HATÓANYAGOK
AZ AKNÉRA HAJLAMOS BŐR KEZELÉSÉRE

Tehát melyik fő összetevőkre kell odafigyelnünk? Általában véve a helyileg alkalmazott bőrhibák elleni hatóanyagokat két csoportba oszthatjuk: Azokra, amelyek segítenek kitisztítani a pórusokat, és azokra, melyek a baktériumokat célozzák meg.

A szalicilsav nagyon hatékony összetevője az akné elleni bőrápolóknak és lemosóknak, mivel eltávolítja az elhalt hámsejteket és feloldja a túlzott mértékű faggyút. Sok akné elleni termék antibakteriális összetevőket is tartalmaz, mint pl. cink-szulfátot vagy benzol-peroxidot. Általános szabály, hogy olyan termékeket keress, amelyek nem komedogének (azaz nem tömítik el a pórusokat).

SOS
MEGMENTŐK

Bonyolultan hangzik? Pedig nem az! A következő cikkekben megtalálod a gyógyszertárban, recept nélkül kapható termékjavaslatainkat pattanások ellen.

Emellett speciális tippeket adunk a zsíros és aknéra hajlamos bőr tisztításához, vagy arról, hogyan szabadulj meg a mitesszerektől és az aknés hegektől, foltoktól. Egy további cikkben leírjuk, mennyire fontos az alvás a tiszta és egészséges bőrhöz – az aknéra hajlamos bőrnek ugyanis alapvető szüksége van a szépítő alvásra!

Ha a recept nélkül kapható bőrápolók nem hatnak (különösen, ha például cisztás aknéra hajlamos bőröd van), itt megtalálod az akné vényköteles orvosi kezelési lehetőségeit: Helyileg alkalmazható retinoidok vagy szájon át szedhető antibiotikumok, izotretinoin (Accutane). Szintén tájékoztatást adunk a mellékékhatásokról, amelyekre figyelned kell.

EFFACLAR SZÉRUM

Az akné nem befolyásolja az önbizalmam!

KEDVES
OLVASÓINK!

Az itt megjelenített információk kizárólag általános tájékoztató célt szolgálnak, semmilyen esetben sem helyettesíthetik a szakszerű orvosi tanácsadást. Egészségügyi kérdésekkel kapcsolatban mindig forduljatok egészségügyi szakemberhez!