ELFOGADOM
A TESTEM ÉS A BŐRÖM

Az onkológiai kezelés során változásokat tapasztalhatsz a bőrödön, a hajadon, a körmeiden, valamint kérdések merülhetnek fel a bőrápolási és higiéniai rutinoddal kapcsolatban. Ez egy fontos időszak arra, hogy vigyázz magadra, mind fizikailag, mind lelkileg.

Számos proaktív módszer létezik a bőröd védelmére, valamint a tested, arcbőröd vagy fejbőröd ápolására.

„ A BŐRÖM FÁRADTABBÁ, SZÁRAZABBÁ ÉS VISZKETŐBBÉ VÁLT "
BETEGEK TAPASZTALATAI

„A bőröm fáradtabbá, szárazabbá és viszketőbbé vált. A bőröm kipirosodott az arcomon és a testemen egyaránt. Rájöttem, hogy másként kell ápolnom a bőrömet, és a kezelés során ki kell igazítanom a bőrápolási rutinom.”

ÁPOLOM
A TESTEM ÉS A BŐRÖM

A bőröd megváltozhat a rákkezelés során, fontos, hogy vigyázz magadra, tápláld a bőröd és szánj időt önmagadra. A mindennapi bőrápolási rutin segít javítani a bőröd komfortérzetét a kezelés alatt.

A La Roche-Posay bőrápolói nyugtatják, táplálják és védik az érzékeny bőrt. 

SZAKÉRTŐ
NÉZŐPONT

A bőrtoxicitás egyes betegeknél olyan súlyos, hogy a rákkezelés átmeneti vagy végleges leállításához vezethet. Számos dermokozmetikai megoldás azonban segíthet a bőr kényelemérzetének és az életminőség javításában.

Pr. Ivan Krakowski Onkológus és az AFSOS, a francia nyelvű, onkológiai támogató ellátás egyesületének elnöke.

BŐRGYÓGYÁSZOKTÓL
ÉS ONKOLÓGUSOKTÓL

Egyes onkológiai kezelések a rák típusától függően érzékenyebbé és sérülékenyebbé teszik a bőrt. A bőr reakciója a bőrtípustól, a kezelés jellegétől vagy időtartamától függően változhat. A terápia során érdemes odafigyelni a fokozottan érzékeny bőr ápolására.

A bőr megfelelő ápolásának elősegítése érdekében a La Roche-Posay évek óta konzultál olyan bőr-onkológusokból és onkológusokból álló munkacsoporttal, akik a rákterápiával kapcsolatos bőrproblémákra specializálódtak.

A márka 2012-ben kezdeményezett egy európai munkacsoportot – a European SKIn Management in Oncology (ESKIMO) –, amely a rákkezelésekre és az ehhez kapcsolódó bőrgyógyászati kérdésekre szakosodott bőrgyógyászokból és onkológusokból áll. A frissített tudományos adatok áttekintése után a csoport orvosi szakértelmére támaszkodva ajánlásokat dolgozott ki arra vonatkozóan, hogyan lehet megfelelő dermokozmetikumokkal ápolni a bőrt, és ezáltal javítani a betegek életminőségét a rákkezelés során.

Ugyanezeket az ajánlásokat aztán neves, lektorált, tudományos folyóiratokban tették közzé.
Ezt követően jött létre a FRESKIMO (FRench SKIn Management in Oncology) – egy bőrgyógyászokból és onkológusokból álló francia munkacsoport. 

KAPCSOLÓDOK
A BELSŐ ÉNEMHEZ

A támogató lehetőségek részeként a mozgás, a relaxáció és a beszélgetéseken alapuló terápia segíthet abban, hogy újra megtaláld az utat a belső énedhez, és erőt meríts a rákkezelések ideje alatt.

Kipróbálhatsz olyan dinamikus relaxációs gyakorlatokat, mint a szofrológia, vagy testreszabott teestmozgást, mint például a pilátesz, amelyek hozzájárulhatnak a fizikai és a mentális állapotod javulásához is.

Ebben az időszakban támaszkodhatsz orvosokra és más egészségügyi szakemberekre, például gyógytornászokra is. A betegtársaságok elengedhetetlenek a hasonló betegekkel való kapcsolatteremtéshez. Erős érzelmi támogatást kaphatsz, ha olyanokkal osztod meg a gondolataid, akik megértik és átérzik a helyzeted. 

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
FELÉD IS

1975 óta a La Roche-Posay a küldetésének tekinti, hogy támogassa azokat, akik az érzékeny vagy legyengült bőr kihívásaival állnak szemben a mindennapi komfortérzet és életminőség javításáért.