Az érzékeny bőr naplóm
Img_Az érzékeny bőr naplóm

Az érzékeny bőr ellenőrzés alatt tartása

Img_Az érzékeny bőr ellenőrzés alatt tartása

A sok különféle textúrának, illatnak és hatásnak köszönhetően a bőrápolás valódi érzéki élmény lehet. A gyenge védőrétegű és reaktív idegvégződésekkel rendelkező érzékeny bőrű nők számára azonban a kozmetikai részleg aknamezőnek tűnhet!

Számtalan márka állítja, hogy formulái nem tartalmaznak ilyen vagy olyan anyagokat, de a termékek mégsem felelnek meg a várakozásoknak, hiszen az érzékeny bőr szúrással, csípéssel és kipirosodással reagál rájuk.

A külső hatásokkal szemben érzékeny bőr jelmondata a "kevesebb több", és tényleg megköveteli a szakértői ápolást. Olvassa el gyakorlati útmutatónkat arról, hogyan válogathat a lehetőségek között, és találhatja meg a megfelelő termékeket, amelyek segítenek az Ön érzékeny bőrének.

3 lépés az érzékeny bőrre való bőrápolási termékek kiválasztásához

Annak érdekében, hogy megfelelően ápolja az érzékeny bőrét, bizonyos termékekkel minden nőnek rendelkeznie kellene, mint például egy gyengéd arctisztító tej vagy egy micellás víz, egy magas toleranciájú hidratáló és egy széles spektrumú fényvédő. De hol is kezdje, ha a bőre a legegyszerűbb készítményekre is reagál?

1

1. lépés: keresse az ismert irritáló és érzékenyítő anyagokat

A termékcímkék olvasásakor győződjön meg róla, hogy tartalmaznak bizonyos állításokat, például "érzékeny és allergiára hajlamos bőrön tesztelték". Az összetevőlista pedig ne tartalmazza azokat az összetevőket, amelyek kiválthatják az érzékeny bőr tüneteit:

illatanyagok
színezékek
lanolin
alkohol

Sminkek és körömlakkok esetén mindig ellenőrizze, hogy a termékek "nikkelre ellenőrzöttek-e", mivel ez egy másik érzékenyítő anyag, amelyre csak néhány márka figyel.

2

2. lépés: legyen igényes a csomagolással kapcsolatban

Még a legtisztább formulák is kiválthatják a bőr érzékenységét, ha nem védettek. Miért? A vissza-szennyezésnek nevezett jelenség miatt, amikor a levegőben lévő potenciálisan irritáló vagy allergén részecskék bejutnak a csomagolásba, annak kinyitása után. Ezek a mikroszkopikus irritálószerek és allergének beszennyezhetik az oly gondosan kiválasztott ápolót is.
Az érzékeny bőrnek szánt csomagolásnak ideális esetben hermetikusnak kell lennie, azaz légmentesnek, védőszeleppel ellátva, hogy elkerülje a szennyeződést vagy az oxidációt. Ráadásul a terméknek nem szabad érintkeznie fém alkatrészekkel, mivel a fémionok érzékenyíthetik a bőrt.

3

3. lépés: végezzen tapasz tesztet

Az egyetlen módja annak, hogy teljesen biztos lehessen egy termék toleranciájával kapcsolatban, az a kipróbálás. Vigyen fel egy kis mennyiséget az alkarjára, és fedje le vízálló ragtapasszal. 48 óra elteltével ellenőrizze a reakciót - ha a terület nem piros, akkor nyugodtan alkalmazhatja a terméket az arcán.