Az allergiára hajlamos bőr ápolása:
A GYÓGYSZERTÁRI KEDVENCEKTŐL AZ OKOS BŐRÁPOLÁSI MEGOLDÁSOKIG

Article Read Duration 5 perc elolvasni

Az allergia legtöbbször a bőrön jelenik meg. Számos különböző formája lehet, a csalánkiütésektől az olyan enyhébb reakciókig, mint a bőrpír, az égő érzés és a viszketés. Mit tehetünk az allergiára hajlamos bőr megnyugtatásáért:

• Ellenőrizzük az összetevők listáját, hogy meggyőződjünk bőrápolónk tartalmaz-e valamilyen lehetséges allergént, mint például illatanyag vagy alkohol!
• Jól tolerálható, nem leöblítendő termékekkel tisztítsuk meg a bőrünket, hogy eltávolítsuk az allergéneket és az irritációt okozó anyagokat a bőr felszínéről!
• Hozzájárulhat a bőrreakciók enyhítéséhez, ha természetes bőrnyugtató és antioxidáns tulajdonságú termálvizes sprayt alkalmazunk.
• Ezt követően használjunk bőrnyugtató, allergiára hajlamos bőrre kifejlesztett krémet, mely támogatja a bőr barriert és légmentes pumpás csomagolású!

AZ ALLERGIA LEGTÖBBSZÖR A BŐRÖN JELENTKEZIK

Hogyan kezelhető az allergiás bőr?

Az allergiás bőrkiütéseknek 3 fő típusa van:

1) Csalánkiütés vagy “urticaria”:

Ez egy nagyon gyakori bőrkiütés, amely azonnal megjelenik, ha a bőrünk allergén anyaggal érintkezik, ha olyan ételt fogyasztunk, vagy egyes gyógyszerek szedésekor. Kiterjedt, duzzadt, piros és rendkívül viszkető kiütések jellemzik.

Ezt a típusú allergiás reakciót szájon át szedhető antihisztaminokkal kezelik, de csodára lehet képes egy csillapító hatású termálvizes spray is.

2) Kontakt bőrgyulladás vagy dermatitisz: Hámló, viszkető, égő kiütés, néha kisebb váladékozó hólyagokkal, ami azt követően jelentkezik, hogy a bőr hosszabb ideig érintkezett, kontaktusba került valamivel, amire allergiás. Hetekbe telhet, amíg ez a piros allergiás bőrkiütés elhalványul. Általában az érintkezést követően 48 órával jelentkezik. Leggyakoribb kiváltó okai közé tartozik a nikkel, az erőteljes fertőtlenítőszerek és a háztartási tisztítószerek. Számos eset alakul ki kozmetikumokban található adalékanyagok, irritáló anyagok és akár nikkel miatt is.

Az ilyen típusú allergiás bőrkiütés kezelési lehetőségei:

  • A kiváltó ok kerülése (pl. iktassuk ki az allergéneket tartalmazó kozmetikumokat a bőrápolási rutinból, ne viseljünk nikkel tartalmú ékszerek stb.).
  • Szteroidos krémek alkalmazása, mint például a hidrokortizon (csakis rövid távú használatra).
  • Kifejezetten allergiára hajlamos bőrre kifejlesztett bőrápolók használata, melyek minimális ponteciális allergént tartalmaznak (gondolunk itt a lanolinra, színezőanyagokra, illatanyagra, alkoholra…).

3) Atópiás dermatitisz (ekcéma): Az ekcéma esetében a bőr zsírból és vízből álló védőrétege (a “bőrbarrier”) sérült, így az allergének és az irritáló anyagok átjuthatnak a bőr védekező rendszerén, elérhetik a bőr mélyebb rétegeit, és gyulladást okozhatnak (bőrpír, viszketés, bőrszárazság és hólyagok). Ezáltal kialakul a viszketés-vakarózás ördögi köre, amely hatással van az alvás- és életminőségre, különösen gyermekeknél.

Az ilyen típusú bőrallergia kezelése két lépésből áll: A fellobbanások idején szteroidos krémeket alkalmaznak, a nyugalmi állapot fenntartására pedig kifejezetten atópiás bőrre kifejlesztett, gazdag bőrpuhító emolliens testápolókat. Kattints IDE, hogy minden szükséges infót megtudj az atópiás dermatitiszről.

AZ ALLERGIÁRA HAJLAMOS
BŐR ÁPOLÁSA

Hogyan ápoljuk az allergiára hajlamos bőrt?

Egyre több nő panaszkodik arra, hogy bőrük a nem megfelelő kozmetikumokra allergiás tünetekkel reagál. Lehet, hogy ezek a reakciók nem olyan komolyak, mint a csalánkiütés, a kontakt dermatitisz vagy az ekcéma esetében, de attól még nem kevésbé bosszantóak.

Az allergiára hajlamos bőr viszket, ég és irritált a nem megfelelő termékek használata után vagy olyan környezeti tényezőkre adott reakcióként, mint amilyen szennyezett levegő, a pollen vagy a mosópor. Sok nő egyenesen arra döntésre jut, hogy fürdőszobája polcát teljesen kiüríti, és a kozmetikumokat teljes egészében száműzi! Az igazság azonban az, hogy az allergiára hajlamos bőrnek speciális bőrápoló termékekre van szüksége az allergiás tünetek enyhítése érdekében.

BŐRÁPOLÁSI RUTIN
ALLERGIÁRA HAJLAMOS BŐRRE

Az allergiára hajlamos bőr tisztítása

A tisztálkodás eltávolítja az allergéneket a bőr felszínéről, ezért alapvető lépés az allergiás reakciókra hajlamos bőr ápolásában. A legjobb lehetőséget a lemosást nem igénylő formulák kínálják, melyek hatékonyan távolítják el az összes szennyeződést, allergént és irritáló anyagot a bőr felszínéről anélkül, hogy a felületén lévő védőréteget megbontanák (ami csak súlyosbíthatja az allergiás bőrkiütéseket).

A TOLERIANE sminkeltávolító és arctisztító krémrendkívül érzékeny és allergiára hajlamos bőrön, valamint érzékeny szeműeken tesztelték (ideális a kontaktlencsét viselők számára is). A termék steril, egyadagos csomagolásban van, és nem tartalmaz irritáló anyagokat. Lehetővé teszi, hogy megtisztítsd bőrödet a szennyeződésektől és a sminktől, dörzsölés nélkül (amitől csak kipirosodna az arcod, amennyiben hajlamos az allergiára).

 

Az arctisztítás befejező lépése: a termálvíz spray

Az allergiára hajlamos bőr számára a palackba zárt csoda nem más, mint a La Roche-Posay Termálvíz. Ez a hihetetlenül finom, természetes antioxidáns permet hűsítő hatása által segít enyhíteni az allergiás bőrreakciókat. Épp ezért célszerű mindenkor a kezed ügyében tartani. Fújd a bőrödre, néhány percig hagyd hatni, majd gyengéden itads fel!

 

Ezt követi a hidratálás a bőrtípusunknak megfelelő ultra-nyugtató krémmel

Ha bőröd nagyon érzékeny vagy hajlamos az allergiás bőrreakciókra, a TOLERIANE Dermallergo lesz a számodra megfelelő bőrápoló. Formuláját a lehető legkevesebb összetevő kiválasztásával fejlesztették ki, nem tartalmaz semmilyen potenciális allergént, amire oda kéne figyelni. Azonnal csillapítja az allergiára hajlamos bőr viszkető és égő érzését, valamint védőréteget képez a további irritáló anyagok behatolásának megállítására. Ha kiszáradásra hajlamos a bőröd, akkor a TOLERIANE Dermallergo bőrápolót használd. Ha bőröd zsíros vagy kombinált, akkor számodra a tökéletes arckrém a TOLERIANE Dermallergo Fluid. Sok nő azt tapasztalta, hogy a normál állag inkább télen, míg a folyékony inkább a tavaszi/nyári hónapokban megfelelő a bőrükre.

 

Biztonság még az érzékeny szemkörnyéki bőr számára is

A TOLERIANE bőrápolók megfelelőek szemkörnyékre is, így az egész arcnak és az allergiára hajlamos szemkörnyéknek is intenzív bőrnyugtató hatást biztosítanak. Olyan bőrtípuson tesztelték, amelyen már két allergén reakciót vált ki, a formulákat a nők 99%-a pozitívan értékelte. Állaguk könnyen eloszlik és gyorsan beszívódik a bőrbe dörzsölés nélkül, ami potenciálisan rontana az allergiás bőrreakciókon.

A CSOMAGOLÁS JELENTŐSÉGE
AZ ALLERGIÁRA HAJLAMOS BŐR ÁPOLÁSAKOR

A termékekbe számos allergén bejuthat, miután felnyitjuk a csomagolást.

Az allergiára hajlamos bőr ápolása során a csomagolás ugyanolyan fontos, mint maga a termék. A tégelyes vagy lecsavarható tetejű termékek nyitva állnak az allergének, például a pollen és egyéb irritáló anyagok okozta szennyeződések előtt. Ezek helyett válassz pumpás adagolókat, amelyek a terméket légmentesen elszigetelt környezetben tartják!

A TOLERIANE Dermallergo bőrápoló termékek high-tech, ultra-légmentes csomagolásban kaphatóak. A zárókupak egyirányú szelepet tartalmaz, így a kinyomott terméket soha nem szippantja vissza. Ez garantálja a termék tisztaságát a használat során, és biztosítja, hogy nem kerülnek bele baktériumokból, irritáló anyagokból és allergénekből származó szennyeződések.

IGAZ
VAGY HAMIS?

A SMINKECSETED
ALLERGIÁT OKOZHAT.

IGAZ

A sminkecsetek és applikátorok valódi por- és allergiacsapdák lehetnek, úgyhogy rendszeresen ki kell őket mosni. Tisztítsd meg az ecseteidet hipoallergén szappannal vagy sminkecset-tisztítóval, hogy megőrizd egészségedet.
Tudj meg többet

A NEM-ZUHANYZÁS A LEGJOBB
MEGOLDÁS ALLERGIÁS BŐR ESETÉN?

HAMIS

Ha nem tisztálkodsz a nap végén, egész éjszaka érintkezni hagyod a bőröddel az olyan allergéneket és irritáló anyagokat, mint a pollen és a szennyezett levegő. Ezek káros hatást gyakorolhatnak a bőr barrier funkciójára, és irritációt okozhatnak.
Tudj meg többet

DIY KRÉMEK HASZNÁLATA
TILOS ÉRZÉKENY BŐRRE.

IGAZ

Akármilyen jó mókának tűnik is elkészíteni a saját bőrápolódat, ha allergiára hajlamos a bőröd, ez egyenes út az allergiás reakciókhoz. Sok természetes összetevő ugyanis erősen irritáló hatású lehet.
Tudj meg többet

AZ ALKOHOL RONTHAT
AZ ALLERGIÁN?

IGAZ

Az alkohol a bőrallergia egyik lehetséges oka. A tudósok kimutatták, hogy az alkohol bármely allergiás reakción ronthat, legyen szó asztmáról, szénanátháról vagy különböző bőrkiütésekről. Ez részben az alkoholos italokban található hisztaminnak és szulfitmolekuláknak tudható be.
Tudj meg többet

Tudtad?

ERRE IS VAN
MEGOLDÁSUNK

A TOLERIANE termékcsaládot az érzékeny, allergiára hajlamos bőr hidratálására, megnyugtatására és védelmére fejlesztették ki.

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
A BIZTONSÁG IRÁNT

A nemzetközi kozmetikai szabályozásokon túlmutató biztonsági előírások.

TERMÉKEINK 100%-A
ALLERGIATESZTELT

Mutass többet
Alapfeltételünk = Nulla allergiás reakció.
Ha egyetlen esetet is észlelünk, visszamegyünk a laborba és újraalkotjuk a formulát.

FORMULÁINK VÉDELME
FOLYAMATOS

Mutass többet
Olyan csomagolást választunk, ami a lehető legjobban védi a formuláinkat, melyek kizárólag a szükséges tartósítószereket tartalmazzák a tolerálhatóság és a hatékonyság megőrzésének garantálása érdekében az idő előrehaladtával.

CSAK A SZÜKSÉGES HATÓANYAGOK,
HATÉKONY DÓZISBAN

Mutass többet
Bőrgyógyász és toxikológus együttműködésével kifejlesztett termékeink csak a szükséges összetevőket tartalmazzák, a megfelelő adagolásban.

NAGYON ÉRZÉKENY BŐRŰEKEN
TESZTELT KÍMÉLETESSÉG

Mutass többet
Termékeink kíméletességét a legérzékenyebb bőrön ellenőrizzük: túlérzékeny, allergiára, aknéra vagy atópiára hajlamos, illetve daganatos betegség elleni kezelés következtében meggyengült bőrön.

AZ ÖSSZES CIKK MEGJELENÍTÉSE
AZ ALLERGIÁS BŐRRŐL

placeholder ALLERGIÁS, ÉRZÉKENY VAGY TÚLÉRZÉKENY BŐR
NEKED MELYIK VAN?
OLVASS TOVÁBB