Égési sebek

Az égési sérülések a leggyakoribb háztartási balesetek közé tartoznak - főleg a gyermekeknél. Fontos hogy felismerd milyen fajtájú (és "fokozatú") az égési sérülés, hogy kezelheted a gyors és hegmentes gyógyulás érdekében.

TE KÉRDEZEL
MI VÁLASZOLUNK

1 quote-marks

Mit tehetek napégés ellen?

A leégés visszafordíthatatlan folyamat. Ha már károsodott a bőr, akkor csak egy dolgot lehet tenni - elkezdeni dolgozni a gyógyuláson. Mindig óvja a bőrét a leégéstől, hogy ne sérüjön tovább és használjon napozás utáni, antioxidánsokat tartalmazó hidratáló ápoló terméket. A hólyagosra égett bőrre pedig szerezzen be a gyógyszertárból speciális gyógyító krémet.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Mit tehetek a napon károsodott bőrért?

A napsugarak által okozott károk megelőzésére az első lépés a retinolmolekulákat tartalmazó nappali arcvédő krém használata, mert gyorsítja a bőrfelszíni sejtmegújulást, ragyogóbbá teszi az arcszínt, valamint pótolja a kollagént és elasztint, feltöltve a mélyebb ráncokat is. A REDERMIC R UV SPF 30 ötvözi a fényszűrőket az érzékeny bőrt kímélő retinollal.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Hogyan ápoljam a sérült bőrt?

Ha a bőre megégett, vagy vágások és horzsolások érik, gyorsítsa fel a bőrgát helyreállítási folyamatát egy védő helyreállító balzsammal, például CICAPLAST Baume B5 használatával. A sebészeti beavatkozások utáni hegeket masszírozza CICAPLAST B5 géllel a gyorsabb regeneráció érdekében. A termék kémiai hámlasztás vagy lézeres kezelés után is használható.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

IGAZ
VAGY HAMIS

A CHELTITIS A KICSEREPESEDETT
AJKAK TUDOMÁNYOS NEVE

IGAZ

A kicserepesedett ajkakat más néven cheltitisnek hívják. Az ajkak kiszáradnak és kicserepesednek, fájdalmas függőleges repedések alakulhatnak ki. Az ajkak körüli bőr néha irritált. A szárazság kellemetlen, égő érzéssel jár.
Tudj meg többet

AZ ELSŐFOKÚ ÉGÉSI SÉRÜLÉS
A NAPÉGÉSHEZ HASONLÓ

IGAZ

Az elsőfokú égési sérülés hasonló a napégéshez. A bőr legfelsőbb rétegét érinti, mely kipirosodik és fájdalmassá válik. A bőrfelszíni sérülések gyakran viszketnek a felszabaduló hisztamin hatására.
Tudj meg többet

A BŐR SZÁRAZABB LEHET,
HA BETEGEK VAGYUNK

IGAZ

A megfázás és a nátha önmagában is a bőr nedvesség vesztésével jár, mely így száraz és fáradt hatású. Nem csak a betegségek, hanem a gyógyszerek és az ágyban töltött idő is fokozzák a szárazságot.
Tudj meg többet

AZ ÉGÉSI SÉRÜLÉSEK
“FOKOZATAI”

Az égési sérülések három fokozatát ismerjük a szövetkárosodás mélysége alapján.

  • Elsőfokú égési sérülés például a napégés: A bőrfelszínt érinti, tünetei a kivörösödés és égető bőrérzet.
  • A másodfokú égési sérülés mélyebb, a dermisz felső rétegét is érinti. Hólyagok és intenzív fájdalom formájában jelenik meg.
  • A harmadfokú "teljes mélységű" égés a bőr minden rétegére kiterjed, egészen a hipodermiszig roncsolva a sejteket. Az idegeket is károsítja, ezért gyakran fájdalommentes.

AZ ÉGÉSI SÉRÜLÉSEK KEZELÉSE

Ösztönös dolog a megégett területet azonnal hideg víz alá dugni pár percre, hogy elejét vegyed a bőr további károsodádának. Ha első-, vagy másodfokú az égési sérülés, akkor következő lépésként szerezz be egy jó minőségű égési sebek ápolására fejlesztett krémet a gyógyszertárból, mely megnyugtatja a bőrt és elősegíti a gyógyulást. A sebet steril gézkötéssel takard, hogy ne fertőződjön el. Amennyiben úgy gondolod, hogy harmadfokú égési sérülést szenvedtél, keress fel egy orvost szakszerű ellátásért.

HEGESEDIK MAJD AZ ÉGÉSI SÉRÜLÉSEM?

  • Az elsőfokú égési sérülés, mint a napon való leégés általában nem hegesedik.
  • A másodfokú égési sérülések, például a forrázás vagy az olajégés, ritkán hegesednek, hacsak nem fertőződnek el (ezért is indokolt speciális tisztítószerrel, minőségi krémmel és steril kotéssel való gyógyításuk).
  • A harmadfokú égési sérülések után szinte mindig marad heg, de ez is minimalizálható időben megtörténő orvosi beavatkozással.

A következő cikkekben mindent megtudsz az új égési sérülések ápolásáról. A fájdalomcsökkentéstől kezdve a látható heg nélküli gyógyulásig. Bemutatjuk a speciális termékeket is, amik segíthetnek a gyógyulásban.

Tudtad?

A La Roche-Posay Termálvíz igazoltan* prebiotikus tulajdonságú , mivel elősegíti a mikrobiom változatosságát.

*Forrás: A Journal of Drugs in Dermatology szaklapban megjelent tanulmány.

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
A BIZTONSÁG IRÁNT

A nemzetközi kozmetikai szabályozásokon túlmutató biztonsági előírások.

TERMÉKEINK 100%-A
ALLERGIATESZTELT

Mutass többet
Alapfeltételünk = Nulla allergiás reakció.
Ha egyetlen esetet is észlelünk, visszamegyünk a laborba és újraalkotjuk a formulát.

FORMULÁINK VÉDELME
FOLYAMATOS

Mutass többet
Olyan csomagolást választunk, ami a lehető legjobban védi a formuláinkat, melyek kizárólag a szükséges tartósítószereket tartalmazzák a tolerálhatóság és a hatékonyság megőrzésének garantálása érdekében az idő előrehaladtával.

CSAK A SZÜKSÉGES HATÓANYAGOK,
HATÉKONY DÓZISBAN

Mutass többet
Bőrgyógyász és toxikológus együttműködésével kifejlesztett termékeink csak a szükséges összetevőket tartalmazzák, a megfelelő adagolásban.

NAGYON ÉRZÉKENY BŐRŰEKEN
TESZTELT KÍMÉLETESSÉG

Mutass többet
Termékeink kíméletességét a legérzékenyebb bőrön ellenőrizzük: túlérzékeny, allergiára, aknéra vagy atópiára hajlamos, illetve daganatos betegség elleni kezelés következtében meggyengült bőrön.

KEDVES
OLVASÓINK!

Az itt megjelenített információk kizárólag általános tájékoztató célt szolgálnak, semmilyen esetben sem helyettesíthetik a szakszerű orvosi tanácsadást. Egészségügyi kérdésekkel kapcsolatban mindig forduljatok egészségügyi szakemberhez!