Égési sebek

Az égési sérülések a leggyakoribb háztartási balesetek közé tartoznak - főleg a gyermekeknél. Fontos hogy felismerd milyen fajtájú (és "fokozatú") az égési sérülés, hogy kezelheted a gyors és hegmentes gyógyulás érdekében.

TE KÉRDEZEL
MI VÁLASZOLUNK

1 quote-marks

How can I get rid of sunburn?

Once you have developed sunburn, the damage has already been done and all you can do is let it heal. Religiously protect the burn from the sun to prevent it from getting any worse, as well as applying a soothing aftersun gel with antioxidants and make sure you stay hydrated. If your skin has blisters, use a skin healing cream from the pharmacy until the burn has fully healed.


Learn more

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Mit tehetek pelenkakiütés ellen?

A pelenkakiütés kezeléséhez fürdesse babáját langyos vízben, kímélő, szappanmentes termékekkel, mint például a CICAPLAST Lavant B5 vagy a LIPIKAR Syndet AP +. Óvatosan szárítsa meg a bőrt, majd vigyen fel egy rendkívül gyengéd védőkrémet, például a CICAPLAST Baume B5-öt, amely helyreállítja a bőrgát funkciót. Ügyeljen a pelenkák rendszeresen cseréjére és arra is, hogy ne legyenek túl szorosak.

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Hogyan szabadulhatok meg az aknés hegektől?

Az aknés hegeket közismerten nehéz kezelni. Egyes orvosi kezelések segíthetnek, mint például a lézeres kezelés vagy a microneedling. Ideális esetben elsősorban az aknés hegek kialakulását kell megelőzni megfelelő gyógyszerekkel, például antibiotikumokkal vagy izotretinoinnal. Kérj tanácsot a patikában a szakértő mindennapi bőrápolókról, például az EFFACLAR termékekről.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

IGAZ
VAGY HAMIS

A CHELTITIS A KICSEREPESEDETT
AJKAK TUDOMÁNYOS NEVE

IGAZ

A kicserepesedett ajkakat más néven cheltitisnek hívják. Az ajkak kiszáradnak és kicserepesednek, fájdalmas függőleges repedések alakulhatnak ki. Az ajkak körüli bőr néha irritált. A szárazság kellemetlen, égő érzéssel jár.
Tudj meg többet

AZ ELSŐFOKÚ ÉGÉSI SÉRÜLÉS
A NAPÉGÉSHEZ HASONLÓ

IGAZ

Az elsőfokú égési sérülés hasonló a napégéshez. A bőr legfelsőbb rétegét érinti, mely kipirosodik és fájdalmassá válik. A bőrfelszíni sérülések gyakran viszketnek a felszabaduló hisztamin hatására.
Tudj meg többet

A BŐR SZÁRAZABB LEHET,
HA BETEGEK VAGYUNK

IGAZ

A megfázás és a nátha önmagában is a bőr nedvesség vesztésével jár, mely így száraz és fáradt hatású. Nem csak a betegségek, hanem a gyógyszerek és az ágyban töltött idő is fokozzák a szárazságot.
Tudj meg többet

AZ ÉGÉSI SÉRÜLÉSEK
“FOKOZATAI”

Az égési sérülések három fokozatát ismerjük a szövetkárosodás mélysége alapján.

  • Elsőfokú égési sérülés például a napégés: A bőrfelszínt érinti, tünetei a kivörösödés és égető bőrérzet.
  • A másodfokú égési sérülés mélyebb, a dermisz felső rétegét is érinti. Hólyagok és intenzív fájdalom formájában jelenik meg.
  • A harmadfokú "teljes mélységű" égés a bőr minden rétegére kiterjed, egészen a hipodermiszig roncsolva a sejteket. Az idegeket is károsítja, ezért gyakran fájdalommentes.

AZ ÉGÉSI SÉRÜLÉSEK KEZELÉSE

Ösztönös dolog a megégett területet azonnal hideg víz alá dugni pár percre, hogy elejét vegyed a bőr további károsodádának. Ha első-, vagy másodfokú az égési sérülés, akkor következő lépésként szerezz be egy jó minőségű égési sebek ápolására fejlesztett krémet a gyógyszertárból, mely megnyugtatja a bőrt és elősegíti a gyógyulást. A sebet steril gézkötéssel takard, hogy ne fertőződjön el. Amennyiben úgy gondolod, hogy harmadfokú égési sérülést szenvedtél, keress fel egy orvost szakszerű ellátásért.

HEGESEDIK MAJD AZ ÉGÉSI SÉRÜLÉSEM?

  • Az elsőfokú égési sérülés, mint a napon való leégés általában nem hegesedik.
  • A másodfokú égési sérülések, például a forrázás vagy az olajégés, ritkán hegesednek, hacsak nem fertőződnek el (ezért is indokolt speciális tisztítószerrel, minőségi krémmel és steril kotéssel való gyógyításuk).
  • A harmadfokú égési sérülések után szinte mindig marad heg, de ez is minimalizálható időben megtörténő orvosi beavatkozással.

A következő cikkekben mindent megtudsz az új égési sérülések ápolásáról. A fájdalomcsökkentéstől kezdve a látható heg nélküli gyógyulásig. Bemutatjuk a speciális termékeket is, amik segíthetnek a gyógyulásban.

TUDTAD

A La Roche-Posay Termálvíz igazoltan* prebiotikus tulajdonságú , mivel elősegíti a mikrobiom változatosságát.

Tudj meg többet

*Forrás: A Journal of Drugs in Dermatology szaklapban megjelent tanulmány.

}

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
A BIZTONSÁG IRÁNT

A nemzetközi kozmetikai szabályozásokon túlmutató biztonsági előírások.

TERMÉKEINK 100%-A
ALLERGIATESZTELT

Mutass többet
Alapfeltételünk = Nulla allergiás reakció.
Ha egyetlen esetet is észlelünk, visszamegyünk a laborba és újraalkotjuk a formulát.

FORMULÁINK VÉDELME
FOLYAMATOS

Mutass többet
Olyan csomagolást választunk, ami a lehető legjobban védi a formuláinkat, melyek kizárólag a szükséges tartósítószereket tartalmazzák a tolerálhatóság és a hatékonyság megőrzésének garantálása érdekében az idő előrehaladtával.

CSAK A SZÜKSÉGES HATÓANYAGOK,
HATÉKONY DÓZISBAN

Mutass többet
Bőrgyógyász és toxikológus együttműködésével kifejlesztett termékeink csak a szükséges összetevőket tartalmazzák, a megfelelő adagolásban.

NAGYON ÉRZÉKENY BŐRŰEKEN
TESZTELT KÍMÉLETESSÉG

Mutass többet
Termékeink kíméletességét a legérzékenyebb bőrön ellenőrizzük: túlérzékeny, allergiára, aknéra vagy atópiára hajlamos, illetve daganatos betegség elleni kezelés következtében meggyengült bőrön.

KEDVES
OLVASÓINK!

Az itt megjelenített információk kizárólag általános tájékoztató célt szolgálnak, semmilyen esetben sem helyettesíthetik a szakszerű orvosi tanácsadást. Egészségügyi kérdésekkel kapcsolatban mindig forduljatok egészségügyi szakemberhez!