Hegek és varratok

Az orvosi okokból évente végrehajtott rengeteg sebészeti beavatkozás mellett növekszik az esztétikai-, és egyéb műtéti beavatkozások száma is. Valójában a bőrgyógyászok munkája 21%-ban esztétikai beavatkozásokból áll. 11 millió kozmetikai műtétet végeznek el évente. Ebből kifolyólag (is) a varratok és sebek gyógyulása egyre aktuálisabb téma, mert senki nem szeretne egy a beavatkozásra emlékeztető, nem túl vonzó heggel élni kéretlen ajándékként.

TE KÉRDEZEL
MI VÁLASZOLUNK

1 quote-marks

Mit tehetek napégés ellen?

A leégés visszafordíthatatlan folyamat. Ha már károsodott a bőr, akkor csak egy dolgot lehet tenni - elkezdeni dolgozni a gyógyuláson. Mindig óvja a bőrét a leégéstől, hogy ne sérüjön tovább és használjon napozás utáni, antioxidánsokat tartalmazó hidratáló ápoló terméket. A hólyagosra égett bőrre pedig szerezzen be a gyógyszertárból speciális gyógyító krémet.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Mit tehetek pelenkakiütés ellen?

A pelenkakiütés kezeléséhez fürdesse babáját langyos vízben, kímélő, szappanmentes termékekkel, mint például a CICAPLAST B5 Lavant vagy a LIPIKAR Syndet AP +. Óvatosan szárítsa meg a bőrt, majd vigyen fel egy rendkívül gyengéd védőkrémet, például a CICAPLAST B5+ Balzsam-öt, amely helyreállítja a bőrgát funkciót. Ügyeljen a pelenkák rendszeresen cseréjére és arra is, hogy ne legyenek túl szorosak.

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Hogyan ápoljam az érzékeny bőröm, ha beteg vagyok?

Megfázás vagy influenza esetén az arcbőre érzékenyebbé válhat az ismételt orrfújás miatt. A fájó bőr megnyugtatására kezelje a területet La Roche-Posay hévízzel, és CICAPLAST B5 + Baume-tel a kipirosodott és sérült területekre.  A bőrgát megerősítését segíti a Toleriane Ultra napi használata. 

Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Mit tehetek a napon károsodott bőrért?

A napsugarak által okozott károk megelőzésére az első lépés a retinolmolekulákat tartalmazó nappali arcvédő krém használata, mert gyorsítja a bőrfelszíni sejtmegújulást, ragyogóbbá teszi az arcszínt, valamint pótolja a kollagént és elasztint, feltöltve a mélyebb ráncokat is. A REDERMIC R UV SPF 30 ötvözi a fényszűrőket az érzékeny bőrt kímélő retinollal.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

IGAZ
VAGY HAMIS

A BŐR SZÁRAZABB LEHET,
HA BETEGEK VAGYUNK

IGAZ

A megfázás és a nátha önmagában is a bőr nedvesség vesztésével jár, mely így száraz és fáradt hatású. Nem csak a betegségek, hanem a gyógyszerek és az ágyban töltött idő is fokozzák a szárazságot.
Tudj meg többet

AZ ELSŐFOKÚ ÉGÉSI SÉRÜLÉS
A NAPÉGÉSHEZ HASONLÓ

IGAZ

Az elsőfokú égési sérülés hasonló a napégéshez. A bőr legfelsőbb rétegét érinti, mely kipirosodik és fájdalmassá válik. A bőrfelszíni sérülések gyakran viszketnek a felszabaduló hisztamin hatására.
Tudj meg többet

A CHELTITIS A KICSEREPESEDETT
AJKAK TUDOMÁNYOS NEVE

IGAZ

A kicserepesedett ajkakat más néven cheltitisnek hívják. Az ajkak kiszáradnak és kicserepesednek, fájdalmas függőleges repedések alakulhatnak ki. Az ajkak körüli bőr néha irritált. A szárazság kellemetlen, égő érzéssel jár.
Tudj meg többet

JÓ ÖTLET MEGNYALNI
A KICSEREPESEDETT AJKAKAT

HAMIS

A száraz és repedezett ajak gyakori nyalogatásra és a bőrpikkelyek letépésére, illetve leharapására ösztönöz. Ez a káros szokás azonban csak súlyosbítja a bőr helyzetét, mert ördögi körként még jobban károsítja az ajkak védőrétegét.
Tudj meg többet

CSÁSZÁRMETSZÉS ÉS MASZTEKTÓMIA
HEGEK

Az ajánlatunkban ezért megtalálhatók a császármetszéssel (a védőnő által ajánlott tippekkel) és masztektómiával kapcsolatos informatív videók is. A megfelelő gondoskodás mellett és technika segítségével ugyanis a heg puhább, rugalmasabb és nem húzódik.

Tudtad?

A CICAPLAST BALZSAM B5 hatékonynak bizonyult 21 bőrproblémával szemben, közel 10000 alanyon.

Forrás: Moyal D, Seite S. An international observational study on the management of epidermal wound healing. EADV 2016 poster.

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
A BIZTONSÁG IRÁNT

A nemzetközi kozmetikai szabályozásokon túlmutató biztonsági előírások.

TERMÉKEINK 100%-A
ALLERGIATESZTELT

Mutass többet
Alapfeltételünk = Nulla allergiás reakció.
Ha egyetlen esetet is észlelünk, visszamegyünk a laborba és újraalkotjuk a formulát.

FORMULÁINK VÉDELME
FOLYAMATOS

Mutass többet
Olyan csomagolást választunk, ami a lehető legjobban védi a formuláinkat, melyek kizárólag a szükséges tartósítószereket tartalmazzák a tolerálhatóság és a hatékonyság megőrzésének garantálása érdekében az idő előrehaladtával.

CSAK A SZÜKSÉGES HATÓANYAGOK,
HATÉKONY DÓZISBAN

Mutass többet
Bőrgyógyász és toxikológus együttműködésével kifejlesztett termékeink csak a szükséges összetevőket tartalmazzák, a megfelelő adagolásban.

NAGYON ÉRZÉKENY BŐRŰEKEN
TESZTELT KÍMÉLETESSÉG

Mutass többet
Termékeink kíméletességét a legérzékenyebb bőrön ellenőrizzük: túlérzékeny, allergiára, aknéra vagy atópiára hajlamos, illetve daganatos betegség elleni kezelés következtében meggyengült bőrön.

KEDVES
OLVASÓINK!

Az itt megjelenített információk kizárólag általános tájékoztató célt szolgálnak, semmilyen esetben sem helyettesíthetik a szakszerű orvosi tanácsadást. Egészségügyi kérdésekkel kapcsolatban mindig forduljatok egészségügyi szakemberhez!