Sérülékeny bőr
(műtétek – kezelések – tetoválás után)

Egyre növekszik az esztétikai beavatkozások száma: A bőrfelszínt befolyásoló legnépszerűbb kezelések a kémiai hámlasztás és a lézer. Minden ilyen kezelés után számolnunk kell azzal, hogy bőrünk sérülékennyé és védtelenné válik. A bőrbarrier funkciója szinte a nullával egyenlő és nagy valószínűséggel különösen érzékenyen reagál majd a kívülről érkező hatásokra. Ezért is érdemes a gyógyszertárban a kozmetikai beavatkozások utáni bőrmegújító krém beszerzése. Sokféle gyors regenerációt biztosító szakértői megoldás létezik a probléma megoldására.

TE KÉRDEZEL
MI VÁLASZOLUNK

1 quote-marks

Hogyan ápoljam az érzékeny bőröm, ha beteg vagyok?

Megfázás vagy influenza esetén az arcbőre érzékenyebbé válhat az ismételt orrfújás miatt. A fájó bőr megnyugtatására kezelje a területet La Roche-Posay hévízzel, és CICAPLAST B5 + Baume-tel a kipirosodott és sérült területekre.  A bőrgát megerősítését segíti a Toleriane Ultra napi használata. 

Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Hogyan ápoljam a sérült bőrt?

Ha a bőre megégett, vagy vágások és horzsolások érik, gyorsítsa fel a bőrgát helyreállítási folyamatát egy védő helyreállító balzsammal, például CICAPLAST Baume B5 használatával. A sebészeti beavatkozások utáni hegeket masszírozza CICAPLAST B5 géllel a gyorsabb regeneráció érdekében. A termék kémiai hámlasztás vagy lézeres kezelés után is használható.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

A szeplők a bőrkárosodás jele?

Néhány ember természetesen szeplős. Ebben az esetben ez nem a napozás vagy a károsodás jele. Másoknál a szeplők a nyári napsütés hatására bújnak elő. Ilyenkor a szeplők a bőr reakcióját jelzik a károsító hatású ultraibolya sugarakra. Mindig használjon a nap káros hatása ellen védő széles spektrumú UVA-UVB fényvédőt.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Mit tehetek a napon károsodott bőrért?

A napsugarak által okozott károk megelőzésére az első lépés a retinolmolekulákat tartalmazó nappali arcvédő krém használata, mert gyorsítja a bőrfelszíni sejtmegújulást, ragyogóbbá teszi az arcszínt, valamint pótolja a kollagént és elasztint, feltöltve a mélyebb ráncokat is. A REDERMIC R UV SPF 30 ötvözi a fényszűrőket az érzékeny bőrt kímélő retinollal.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Mit tehetek pelenkakiütés ellen?

A pelenkakiütés kezeléséhez fürdesse babáját langyos vízben, kímélő, szappanmentes termékekkel, mint például a CICAPLAST B5 Lavant vagy a LIPIKAR Syndet AP +. Óvatosan szárítsa meg a bőrt, majd vigyen fel egy rendkívül gyengéd védőkrémet, például a CICAPLAST B5+ Balzsam-öt, amely helyreállítja a bőrgát funkciót. Ügyeljen a pelenkák rendszeresen cseréjére és arra is, hogy ne legyenek túl szorosak.

EZ HASZNOS VOLT?

IGAZ
VAGY HAMIS

A BŐR SZÁRAZABB LEHET,
HA BETEGEK VAGYUNK

IGAZ

A megfázás és a nátha önmagában is a bőr nedvesség vesztésével jár, mely így száraz és fáradt hatású. Nem csak a betegségek, hanem a gyógyszerek és az ágyban töltött idő is fokozzák a szárazságot.
Tudj meg többet

AZ ELSŐFOKÚ ÉGÉSI SÉRÜLÉS
A NAPÉGÉSHEZ HASONLÓ

IGAZ

Az elsőfokú égési sérülés hasonló a napégéshez. A bőr legfelsőbb rétegét érinti, mely kipirosodik és fájdalmassá válik. A bőrfelszíni sérülések gyakran viszketnek a felszabaduló hisztamin hatására.
Tudj meg többet

A CHELTITIS A KICSEREPESEDETT
AJKAK TUDOMÁNYOS NEVE

IGAZ

A kicserepesedett ajkakat más néven cheltitisnek hívják. Az ajkak kiszáradnak és kicserepesednek, fájdalmas függőleges repedések alakulhatnak ki. Az ajkak körüli bőr néha irritált. A szárazság kellemetlen, égő érzéssel jár.
Tudj meg többet

FRISSEN
TETOVÁLT BŐR

Több mint 600 millió embernek van tetoválása világszerte. Ez a világon élő összes ember 30 %-a! Tetoválásnak nevezzük a pigmensek steril tűvel a dermiszbe, a bőr ismételt perforálásával való bevitelét. A folyamat invazív támadást jelent a bőr számára, ezért gyakori a kipirosodás, mely néhány naptól kezdve akár néhány hétig is eltarthat. Nem véletlen, hogy sokan keresnek olyan termékeket, melyek segítenek a bőr gyorsabb gyógyulásában. A speciális cikk keretében megtudhatod, hoyg gondoskodhatsz az első 4 hét folyamán, hogy a tetoválás körvonalai továbbra is élesek és jól kirajzolódóak legyenek.

Tudtad?

A CICAPLAST BALZSAM B5 hatékonynak bizonyult 21 bőrproblémával szemben, közel 10000 alanyon.

Forrás: Moyal D, Seite S. An international observational study on the management of epidermal wound healing. EADV 2016 poster.

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
A BIZTONSÁG IRÁNT

A nemzetközi kozmetikai szabályozásokon túlmutató biztonsági előírások.

TERMÉKEINK 100%-A
ALLERGIATESZTELT

Mutass többet
Alapfeltételünk = Nulla allergiás reakció.
Ha egyetlen esetet is észlelünk, visszamegyünk a laborba és újraalkotjuk a formulát.

FORMULÁINK VÉDELME
FOLYAMATOS

Mutass többet
Olyan csomagolást választunk, ami a lehető legjobban védi a formuláinkat, melyek kizárólag a szükséges tartósítószereket tartalmazzák a tolerálhatóság és a hatékonyság megőrzésének garantálása érdekében az idő előrehaladtával.

CSAK A SZÜKSÉGES HATÓANYAGOK,
HATÉKONY DÓZISBAN

Mutass többet
Bőrgyógyász és toxikológus együttműködésével kifejlesztett termékeink csak a szükséges összetevőket tartalmazzák, a megfelelő adagolásban.

NAGYON ÉRZÉKENY BŐRŰEKEN
TESZTELT KÍMÉLETESSÉG

Mutass többet
Termékeink kíméletességét a legérzékenyebb bőrön ellenőrizzük: túlérzékeny, allergiára, aknéra vagy atópiára hajlamos, illetve daganatos betegség elleni kezelés következtében meggyengült bőrön.

KEDVES
OLVASÓINK!

Az itt megjelenített információk kizárólag általános tájékoztató célt szolgálnak, semmilyen esetben sem helyettesíthetik a szakszerű orvosi tanácsadást. Egészségügyi kérdésekkel kapcsolatban mindig forduljatok egészségügyi szakemberhez!