TINÉDZSERKORI
AKNÉ

A legtöbben az aknét azokkal a bizonyos „kellemetlen” tinédzser évekkel kötik össze, amikor a testet elárasztják a hormonok és a bőr túl sok faggyút termel. Fiúknál ez fénylő bőr, mitesszerek és gyulladt pattanások kialakulásához vezet, míg a lányoknál a pubertás és a menstruációs ciklus kombinációja okoz gyakran visszatérő pattanásosságot.

KÉRDÉSEK
ÉS VÁLASZOK

1 quote-marks

Hogyan szabadulhatok meg az aknés hegektől?

Az aknés hegeket közismerten nehéz kezelni. Egyes orvosi kezelések segíthetnek, mint például a lézeres kezelés vagy a microneedling. Ideális esetben elsősorban az aknés hegek kialakulását kell megelőzni megfelelő gyógyszerekkel, például antibiotikumokkal vagy izotretinoinnal. Kérj tanácsot a patikában a szakértő mindennapi bőrápolókról, például az EFFACLAR termékekről.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Hogyan szabadulhatok meg az aknétól?

Azt enyhe aknés tüneteket megfelelő dermokozmetikai megoldásokkal ápolhatjuk. Gyengéden tisztítsd meg a bőrt micellás vízzel vagy habzó tisztító géllel naponta kétszer. Ezután használj olyan hatóanyagokat tartalmazó bőrápolót, mint például a szalicilsav, a niacinamid vagy a piroctone olamine. Ha ezek a lépések nem elegendőek, keress fel bőrgyógyászt és kérj tanácsot az orvosi kezelésekkel kapcsolatban, mint például a retinoidok, az antibiotikumok és az izotretinoin.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Mi okozza az akné kialakulását?

Az akné esetében az androgéneknek nevezett hormonok egyensúlya felborul, melynek következtében a faggyúmirigy túlzott mértékben termel faggyút. Ugyanezek a hormonok fokozzák a bőr sejtjeinek termelődését. Ennek következtében a pórusok eltömődnek az elhalt hámsejtek és faggyú keverékével, így a pattanásokat okozó baktériumok melegágyává válnak. Ez többféle pattanást eredményez, a vörös foltoktól a pusztulákon át a mély, fájdalmas cisztákig.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Hogyan szabadulhatok meg az aknétól a hátamon?

A testen kialakult enyhe aknés tüneteket megfelelő dermokozmetikai megoldásokkal ápolhatjuk. Gyengéden tisztítsd meg a bőrt habzó tisztító géllel naponta kétszer. Ezután használj olyan hatóanyagokat tartalmazó bőrápolót, mint például a szalicilsav, a niacinamid vagy a piroctone olamine. Ha ezek a lépések nem elegendőek, keress fel bőrgyógyászt és kérj tanácsot az orvosi kezelésekkel kapcsolatban, mint például a retinoidok, az antibiotikumok és az izotretinoin.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

IGAZ
VAGY HAMIS

A CSOKI ROSSZAT TESZ
AZ AKNÉRA HAJLAMOS BŐRREL.

HAMIS

Nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a csokoládé fogyasztása befolyásolná az akné megjelenését, de különbözőek vagyunk, egyes embereknél okozhat pattanásokat. Sőt az étcsokoládé valójában tele van a bőr számára jótékony antioxidánsokkal.
Tudj meg többet

ZSÍROS ÉTELEK =
ZSÍROS BŐR.

HAMIS

Általános tévhit az aknéval kapcsolatban, hogy a zsírban gazdag táplálkozás zsírosítja a bőrt. A kettő között azonban nincs közvetlen összefüggés. Habár a telített zsírokban gazdag étrend fokozhatja a mikrogyulladások kialakulását a szervezetben, beleértve a bőrt is. Röviden: nem a szalonna és a chips fogyasztásától alakul ki az akné, de az általános egészségi állapot fenntartásához a legjobb módszer a mértékletesség.
Tudj meg többet

A CUKOR RONTHAT
AZ AKNÉN.

IGAZ

A legfrissebb tanulmányok szerint a magas glikémiás indexű ételek, melyek hatására a vércukorszint kiugróan megemelkedik, valóban súlyosbíthatják az akné megjelenését. Tudjuk, hogy ezt könnyebb mondani, mint megtenni, de bőröd egészsége érdekében tartózkodj az édességektől, a cukros italoktól és a fehér lisztből készült finomságoktól, fogyassz helyettük magas rosttartalmú ételeket, mint például teljes kiőrlésű gabonákat és hüvelyeseket.
Tudj meg többet

Tinédzserkori
Akné

Sok tinédzser megpróbálja az aknéra hajlamos bőrét sűrű, póruseltömítő kozmetikumokkal elrejteni, ami csak tovább súlyosbítja a bőrproblémákat. A bőrhibák megelőzéséhez gyengéd bőrtisztítók és a megfelelő aktív hatóanyagokat tartalmazó dermokozmetikumok használata számos esetben segítséget nyújthat a serdülőkori aknéra hajlamos bőr kezelése során.

Ha a helyzet rosszabbra fordul, kérd ki bőrgyógyász tanácsát arról, hogyan kezeld megfelelően az aknéra hajlamos bőrt!

Ebben a részben a serdülőkori aknéval kapcsolatos tényekről olvashatsz, az okoktól és a tünetektől kezdve egészen a megoldásokig és a kezelési lehetőségekig. Számos praktikus tippet is megosztunk veled, hogy gyorsan a szép bőrhöz vezető útra lépj. Arról is olvashatsz, hogy miért tűnik sok időnek, mire számos aknés kezelés hatni kezd, és miért kell az azonnali hatást ígérő, interneten fellelhető gyógymódokat fenntartásokkal kezelni.

EFFACLAR SZÉRUM

Az akné nem befolyásolja az önbizalmam!

Tudtad?

Loreal.Foundation.FieldTypes.Extensions.CropImage?.Alt

Az EFFACLAR DUO(+) igazoltan hatékonyan megelőzi a menstruáció előtt visszatérő akné kialakulását egy klinikai vizsgálat alapján placebóval szemben.

Forrás: Klinikai vizsgálat Prof. Dréno által (Nantes, Franciaország), 32 nő bevonásával, átlagéletkor: 25 év, Effaclar Duo (+) alkalmazása naponta kétszeri az arc jobb felén, placebo alkalmazása az arc bal felén. Elváltozások számlálása 2 egymást követő ciklus során.

KEDVES
OLVASÓINK!

Az itt megjelenített információk kizárólag általános tájékoztató célt szolgálnak, semmilyen esetben sem helyettesíthetik a szakszerű orvosi tanácsadást. Egészségügyi kérdésekkel kapcsolatban mindig forduljatok egészségügyi szakemberhez!