Aknékezelés:
javíthat az alvás az aknéra hajlamos bőr állapotán?

Article Read Duration 4 perc elolvasni

Az alvás során testünk megújul, gyógyul és kiválasztja a méreganyagokat a bőrünkből. Az egészséges alvás sokat segíthet a gyulladások csökkentésében és az akné visszaszorításában:

  • Ne egyél későn.
  • Ne nézz képernyőket alvás előtt egy órával.
  • Sose hagyd ki az esti arctisztító rutinod.
  • Az akné elleni termékeket közvetlenül lefekvés előtt használd.
  • Gyakran cseréld az ágyneműt.
  • Aludj 8 órát.

HOGYAN SEGÍT AZ ALAPOS ALVÁS
MEGSZABADULNI AZ AKNÉTÓL?

IGAZ, HOGY A JÓ ALVÁS A SZÉPSÉG ZÁLOGA

Munkába járni, esti programot szervezni, edzeni és mindezd összhangba hozni a kiegyensúlyozott étkezéssel és a családoddal töltött értékes idővel? De a nap csak 24 órás! Hogy utolérjük önmagunkat, gyakran egyre korábban kelünk és egyre később fekszünk le. De nem segítene a kevesebb éjszakázás a bőrünk állapotán?

AZ ELÉGTELEN ALVÁS NÖVELI A STRESSZHORMON SZINTET
ÉS EZÁLTAL A GYULLADÁSOKRA VALÓ HAJLAMOT IS

Az elégtelen mennyiségű, vagy szakaszos alvás növelheti a stresszhormon termelést.

Ha az alvás ideje alatt is stressznek vagy kitéve, akkor a tested sokkal több glükokortikoidot termel.

A glükokortikoidok szteroid hormonok, amelyek károsítják az immunrendszer működését.

A túlzott glükokortikoidtermelés rendellenességeket okozhat a bőr felépítésében és működésében, foltokhoz, fokozott érzékenységhez és a gyulladásos bőrbetegségek, például az akné és a pikkelysömör súlyosbodásához vezethet.

Az alvás órái alatt testünknek van ideje regenerálódni - ez alól bőrünk sem kivétel. Ha többet alszol, természetes módon fokozod bőröd ellenállóképességét, ami nagy segítséget jelenthet pl. az aknéval való harcban.

HOGYAN SEGÍTI AZ ALVÁS AZ AKNÉ ELLENI BŐRÁPOLÓ RUTINT?

5 LÉPÉS A NYUGODALMAS ÉJSZAKÁÉRT

A ragyogó, egyenletes tónusú bőr alapfeltétele a jó alvás. De mik a jó alvás alapfeltételei?

 

1. NE EGYÉL KÉSŐN

Ne egyél sokat lefekvés előtt! Ha nehéz ételeket fogyasztasz és utána nem mozogsz, akkor sokkal rosszabb az emésztési folyamat, ami hatással lehet az alvási ciklusodra. Két órával az alvás előtt már ne egyél!

 

2. HAGYD KI A KÉPERNYŐKET

Kísérlet1 arra mutat rá, hogy a mobilok, számítógépek és tévék által kibocsájtott kék fény zavarja az ún. cirkadián ritmust, azaz belső biológiai óránkat, ami rontja az alvásciklust. A filmnézés, chatelés és emailezés stimulálja az agyunkat, mikor pihennie kéne. Úgyhogy itt az idő, kapcsold ki a képernyőket alvás előtt egy órával és próbálj ellazulni.

 

3. HAGYD, HOGY AZ AKNÉ ELLENI TERMÉKEK HASSANAK AZ ÉJSZAKA FOLYAMÁN

Kényeztesd a bőröd alvás előtt! Alaposan tisztítsd meg zsíros bőrre kifejlesztett arctisztítóval és pórustisztítóval, majd vigyél fel speciális hidratáló krémet. Heti 1-2 alkalommal használj mélytisztító arcmaszkot. Az alvás a legjobb idő néhány aknékezelési módszer bevetésére. A csoda megtörténéséhez vidd fel a megfelelő krémet!

A Retinol egyre népszerűbb hatóanyag az aknéra hajlamos bőr kezelésére. Bőrmegújító és pórusösszehúzó hatású. Esti alkalmazása ajánlott, mert alvás közben a bőrsejtek megújulása gyorsabb. Az újonnan keletkezett bőrsejtek még sérülékenyebbek a napsugarakkal szemben, ezért ha retinolt is használsz, sose feledkezz meg a magas (50+ SPF) fényvédelemről.

 

4. HÚZZ RENDSZERESEN TISZTA ÁGYNEMŰT

A párnahuzaton – ugyanúgy, mint a sminkes kellékeken, szivacsokon és törülközőkön - felhalmozódhatnak a szennyeződések, zsír és mikróbák, amik aztán a bőrrel érintkezve eltömíthetik a pórusokat, új aknégócokat képezve. Lefekvés előtt soha ne felejtsd el az arctisztító rutinodat, és ha bőrhibákkal küzdesz, akkor cserélj heti 2 alkalommal párnahuzatot!

 

5. ALUDJ TÖBBET

A legtöbb tanulány egyetért abban, hogy az alvás ideális hossza hét és kilenc óra között van. Hánykor kelsz ahhoz, hogy legyen időd rendesen reggelizni, felöltözni és eljutni a munkahelyedre? Számold ki, mikor kell lefeküdnöd (adj hozzá 30 percet a kapott időponthoz, hogy nyugodtan el tudj aludni). Azaz ha 7-kor kelsz, akkor 22:30 előtt már fújj takarodót.

MEGBÍZHATÓ SZÖVETSÉGESEK
AZ AKNÉRA HAJLAMOS BŐR ESTI ÁPOLÓRUTINJA SZÁMÁRA

Az aknékezelés egyik legfontosabb alapköve az esti bőrtisztítás. A La Roche-Posay laboratóriuma büszke kifejezetten a zsíros, aknéra hajlamos bőr számára fejlesztett termékeire.

  • EFFACLAR Tisztító habzó gel gazdag, krémes habját könnyedén le tudod mosni. Szalicilsav tartalmával segít a sébum termelést szabályozni a megtisztított arcbőrön.
  • EFFACLAR Arcvíz pórusösszehúzó, LHA tartalmú mikrohámlasztó arcvíz. Minimalizálja a faggyútermelést és egyenletesebb bőrfelszínt biztosíthat.
  • EFFACLAR Pórusösszehúzó arcmaszk túlzott faggyútermelőds ellen - segít az arcbőr mélytisztításában. Használd heti 1-2 alkalommal, megtisztított bőrre.
  • EFFACLAR K (+) antioxidáns, bőrélénkítő mattító hidratáló krém túlzott faggyútermelődés ellen. Pórusösszehúzó hatásával segít a felnőttkori akné ellen is.
  • EFFACLAR Duo+M a felnőttkori aknéra hajlamos bőrre - antibakteriális, faggyútermelés szabályozó hatású.

Fedezz fel további a problémás bőrre ajánlott La Roche-Posay terméket.

Az akné orvosi kezeléséről ITT tudhatsz meg többet. Az akné kezelésével és megelőzésével kapcsolatos tanácsinkat pedig ITT találod.

1A. Green et al. Evening light exposure to computer screens disrupts human sleep, biological rhythms, and attention abilities. Chronobiology International. Vol. 34, May 26, 2017, p. 855. doi: 10.1080/07420528.2017.1324878

IGAZ
VAGY HAMIS?

A CSOKI ROSSZAT TESZ
AZ AKNÉRA HAJLAMOS BŐRREL.

HAMIS

Nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy a csokoládé fogyasztása befolyásolná az akné megjelenését, de különbözőek vagyunk, egyes embereknél okozhat pattanásokat. Sőt az étcsokoládé valójában tele van a bőr számára jótékony antioxidánsokkal.
Tudj meg többet

ZSÍROS ÉTELEK =
ZSÍROS BŐR.

HAMIS

Általános tévhit az aknéval kapcsolatban, hogy a zsírban gazdag táplálkozás zsírosítja a bőrt. A kettő között azonban nincs közvetlen összefüggés. Habár a telítetlen zsírokban gazdag étrend fokozhatja a mikrogyulladások kialakulását a szervezetben, beleértve a bőrt is. Röviden: nem a szalonna és a chips fogyasztásától alakul ki az akné, de az általános egészségi állapot fenntartásához a legjobb módszer a mértékletesség.
Tudj meg többet

A PATTANÁSOK NYOMKODÁSA
NEM MEGOLDÁS.

IGAZ

Ha gyors megoldásnak tűnik is, a pattanás kinyomása valójában ront az aknéra hajlamos bőr állapotán, mivel károsíthatja a fertőzött szőrtüszőt és fokozhatja a gyulladást. Sőt, körmeiddel akár még tovább is fertőzheted.A pattanások nyomkodása tehát ártalmas szokás, amivel legjobb felhagyni!
Tudj meg többet

A CUKOR RONTHAT
AZ AKNÉN.

IGAZ

A legfrissebb tanulmányok szerint a magas glikémiás indexű ételek, melyek hatására a vércukorszint kiugróan megemelkedik, valóban súlyosbíthatják az akné megjelenését. Tudjuk, hogy ezt könnyebb mondani, mint megtenni, de bőröd egészsége érdekében tartózkodj az édességektől, a cukros italoktól és a fehér lisztből készült finomságoktól, fogyassz helyettük magas rosttartalmú ételeket, mint például teljes kiőrlésű gabonákat és hüvelyeseket.
Tudj meg többet

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
A BIZTONSÁG IRÁNT

A nemzetközi kozmetikai szabályozásokon túlmutató biztonsági előírások.

TERMÉKEINK 100%-A
ALLERGIATESZTELT

Mutass többet
Alapfeltételünk = Nulla allergiás reakció.
Ha egyetlen esetet is észlelünk, visszamegyünk a laborba és újraalkotjuk a formulát.

CSAK A SZÜKSÉGES HATÓANYAGOK,
HATÉKONY DÓZISBAN

Mutass többet
Bőrgyógyász és toxikológus együttműködésével kifejlesztett termékeink csak a szükséges összetevőket tartalmazzák, a megfelelő adagolásban.
laroche posay elkötelezettségünk a biztonság iránt érzékeny bőr baba modell

NAGYON ÉRZÉKENY BŐRŰEKEN
TESZTELT KÍMÉLETESSÉG

Mutass többet
Termékeink kíméletességét a legérzékenyebb bőrön ellenőrizzük: túlérzékeny, allergiára, aknéra vagy atópiára hajlamos, illetve daganatos betegség elleni kezelés következtében meggyengült bőrön.

FORMULÁINK VÉDELME
FOLYAMATOS

Mutass többet
Olyan csomagolást választunk, ami a lehető legjobban védi a formuláinkat, melyek kizárólag a szükséges tartósítószereket tartalmazzák a tolerálhatóság és a hatékonyság megőrzésének garantálása érdekében az idő előrehaladtával.

ERRE IS VAN
MEGOLDÁSUNK

Az EFFACLAR termékcsalád egy teljes körű megoldás, mely magas hatékonyságot és kiváló tolerálhatóságot biztosít minden típusú bőrhiba ellen.