AZ ÉN BŐRÖM ÉRZÉKENY?
TÜNETEK, OKOK ÉS MEGELŐZÉS

Ha ezt olvasod, akkor valószínűleg azon gondolkodsz, hogy az emberiség azon 50%-ába tartozol-e, amelynek az élete során valamikor érzékeny a bőre. Az érzékeny bőrt igen bonyolult diagnosztizálni, elsősorban azért, mert az határozza meg amit az egyének éreznek és nem az, amit az orvos a rendelésen lát. Az egyén szemszögéből az érzékeny bőr aggasztó, mindennapos kellemetlenséget jelenthet. A bőr feszül, szúr vagy bizsereg, néha állandóan. Míg a bőrgyógyász szemszögéből az érzékeny bőr kissé vörösnek vagy száraznak tűnhet, de a megjelenése lényegében normális.

TE KÉRDEZEL
MI VÁLASZOLUNK

1 quote-marks

Mi okoz érzékeny bőrt?

Az érzékeny bőrnek két fő oka van. Először is, a felszíni védőrétege meggyengül, ami lehetővé teszi a külső irritáló anyagok mélyebb behatolását. Másodsorban pedig a bőr idegvégződései túlérzékenyek, és fájdalomjeleket bocsátanak ki ártalmatlan ingerekre válaszul is. Az érzékeny bőr nyugtatásáért figyeljen.

Tudj meg többet

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Mit jelent az érzékeny bőr?

Ha kellemetlen - feszülő, szúró, égető vagy bizsergő - érzetet tapasztal olyan tényezők hatására, mint a hőmérsékletváltozás, a szél, az UV-sugárzás, a kemény víz vagy erős készítmények, akkor látható kiütések hiányában nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy érzékeny a bőre. 

Tudj meg többet

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Miért érzékeny a bőröm az érintésre?

Ha a bőre kellemetlen érzetű amikor megérinti, akkor elképzelhető, hogy nagyon érzékeny. Érzékeny bőr esetén az idegvégződések túlérzékenyek, és fájdalomjeleket adnak le ártalmatlan ingerekre válaszul is. Ha azonban a bőre bőrvörösség vagy gyulladás miatt érzékeny akkor orvoshoz kell fordulnia, hogy megbizonyosodjon arról.

Tudj meg többet

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Melyik a legjobb hidratáló érzékeny bőrre?

Ha érzékeny bőre van, olyan hidratáló krémre van szüksége, amelyet kifejezetten erre a bőrtípusra fejlesztettek ki a szokásos "káros anyagok" nélkül, mint például az illatanyagok, színezékek, a lanolin és az alkohol, illetve bőrnyugtató összetevőket is tartalmaz, mint például Neurosensine-t és La Roche-Posay termálvizet.

Tudj meg többet

EZ HASZNOS VOLT?

IGAZ
VAGY HAMIS?

A FŰSZERES ÉTELEK
ÉRZÉKENYSÉGET VÁLTHATNAK KI.

IGAZ

Ha az erek fala meggyengül, bizonyos külső tényezők, mint például fűszerek vagy alkohol fogyasztása, egy forró fürdő vagy túl meleg fűtés kipirosodást és bőrérzékenységet válthat ki.
Tudj meg többet

A TERMÉSZETES OTTHONI GYÓGYMÓDOK
JÓ MEGOLDÁST KÍNÁLNAK AZ ÉRZÉKENY BŐR ÁPOLÁSÁRA.

HAMIS

Bár ízletesek, a hűtőszekrény vagy a konyhai szekrények tartalmai nagyobb valószínűséggel károsítják az érzékeny bőrt. A „természetes” vagy saját készítésű kencéket, mint például a mézes, a zabpelyhes, az avokádós és a csokoládés maszkokat jobb kerülni, mert esetleges allergéneket és irritáló anyagokat tartalmazhatnak. Ezek helyett keresse inkább a szakértő bőrápolókat és megoldásokat.
Tudj meg többet

AZ, HOGY HOGYAN ÉRZEM MAGAM
BEFOLYÁSOLHATJA AZ ÉRZÉKENY BŐRÖMET.

IGAZ

Stressz és intenzív érzelmek hatására a bőrben lévő erek kitágulnak, kipirosodást és kellemetlen érzetet váltva ki. Sokan mindfullnesst vagy más relaxációs technikákat alkalmaznak érzékeny bőrük kordában tartásáért. Ez a megközelítés akkor a leghatékonyabb, ha olyan szakértő, érzékeny bőrre való bőrápolókkal kombinálják, mint például a TOLERIANE termékcsalád.
Tudj meg többet

AZ ÉRZÉKENY MINDENKÉPPEN 
MÁSKÉNT NÉZ KI.

HAMIS

Az egyik legfrusztrálóbb dolog az érzékeny bőrrel kapcsolatban, hogy bármilyen bosszantóak is a tünetei, az orvosok gyakran „normálisnak" mondják, mivel nincsenek látható jelei. A valóban hozzáértő bőrgyógyászok azonban felismerik az érzékeny bőr jellemzőit, és speciális kezeléseket tudnak javasolni az érzékeny vagy túlérzékeny bőr számára.
Tudj meg többet

AZ ÉRZÉKENY BŐR
DIAGNOSZTIZÁLÁSA

Hogyan lehet megállapítani, hogy érzékeny a bőröd? Lényegében egy „kizárásos diagnózissal”, vagyis a bőrgyógyász érzékeny bőrt diagnosztizál, miután kizárt más bőrbetegségeket, mint például a pikkelysömört és az ekcémát, a páciens mindennapos élethelyzeteiben jelentkező, kellemetlen tüneteire vonatkozó panaszai alapján. Az érzékeny bőrt úgy is tesztelheted, hogy egy híg savas oldatot viszel fel a bőrödre, és megnézed, hogy így ugyanazokat a tüneteket produkálja-e.

HOGYAN ELŐZHETŐ MEG AZ 
ÉRZÉKENY BŐR

Az érzékeny bőr bőrgyógyászati okai a károsodott felszíni védőfunkció, valamint a bőrben lévő túlérzékeny idegvégződések. Az érzékeny bőrnek továbbá kiegyensúlyozatlan lehet a mikrobiomja is, ami a felületén élő jótékony és kevésbé jótékony baktériumok összességét jelenti.

"Az érzékeny bőr tüneteinek megelőzéséért háromféleképpen hathatsz: - a bőr védőrétegének regenerálásáért - az intenzív bőrnyugtatásért és - a mikrobiom kiegyensúlyozásáért (ne aggódj, elmondjuk, hogyan)."

Ebben az alfejezetben részletes információkat találsz az érzékeny bőr belső és külső okairól: a túl meleg zuhanytól kezdve a nem megfelelő kozmetikumválasztáson át a fűszeres ételekig és a stresszig.

Életmódbeli tippeket is kínálunk az érzékeny bőrreakciók minimalizálásáért, valamint megfelelő bőrápolási rutinokat a bőr érzékenységének nap nap utáni csökkentéséért.

Azt is megtudhatod, hogy az érzékeny bőr milyen hatással lehet a jólétre (illetve mit tehetsz), és hogyan változik az érzékeny bőr az élet különböző szakaszaiban, évszakonként vagy akár napszakonként is.

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
A BIZTONSÁG IRÁNT

A nemzetközi kozmetikai szabályozásokon túlmutató biztonsági előírások.

TERMÉKEINK 100%-A
ALLERGIATESZTELT

Mutass többet
Alapfeltételünk = Nulla allergiás reakció.
Ha egyetlen esetet is észlelünk, visszamegyünk a laborba és újraalkotjuk a formulát.

CSAK A SZÜKSÉGES HATÓANYAGOK,
HATÉKONY DÓZISBAN

Mutass többet
Bőrgyógyász és toxikológus együttműködésével kifejlesztett termékeink csak a szükséges összetevőket tartalmazzák, a megfelelő adagolásban.
laroche posay elkötelezettségünk a biztonság iránt érzékeny bőr baba modell

NAGYON ÉRZÉKENY BŐRŰEKEN
TESZTELT KÍMÉLETESSÉG

Mutass többet
Termékeink kíméletességét a legérzékenyebb bőrön ellenőrizzük: túlérzékeny, allergiára, aknéra vagy atópiára hajlamos, illetve daganatos betegség elleni kezelés következtében meggyengült bőrön.

FORMULÁINK VÉDELME
FOLYAMATOS

Mutass többet
Olyan csomagolást választunk, ami a lehető legjobban védi a formuláinkat, melyek kizárólag a szükséges tartósítószereket tartalmazzák a tolerálhatóság és a hatékonyság megőrzésének garantálása érdekében az idő előrehaladtával.