A LEGJOBB BŐRÁPOLÁSI RUTIN
ÉRZÉKENY BŐRRE

Article Read Duration 7 perc elolvasni

Ha érzékeny bőröd van, fontos tudnod, mely termékeket tolerálja jól a bőröd, és melyeket érdemes elkerülnöd. Kerüld a leggyakoribb "káros anyagokat" (illatanyagok, színezékek, lanolin és alkohol), fontold meg a termékek használat előtti tesztelését és keresd a légmentesen záródó csomagolásokat, amelyek a bőrápoló formulákat tip-top állapotban tartják.

Az érzékeny bőrnek megfelelő bőrápolási rutin szintén kötelező:

• Kíméletesen tisztítsd meg micellás vízzel, hogy elkerüld a kemény vízzel való érintkezést, és dörzsölés nélkül olvaszd le a sminket
• Nyugtasd meg a bőröd egy termálvizes permettel
• Vidd fel a kifejezetten érzékeny bőrre kifejlesztett nappali hidratáló krémet
• Védd az érzékeny bőrt a légszennyezéstől és az UV-sugárzástól
• Kényeztesd extra ápolással a rendkívül érzékeny területeket, mint például a száj- és a szemkörnyék
• Válassz hipoallergén sminket, amelyet allergiás bőrön teszteltek

MELYIK HIDRATÁLÓ
ÉS BŐRÁPOLÁSI RUTIN FELEL MEG ÉRZÉKENY BŐRÖMNEK?

Kíváncsi vagy, melyik hidratáló krémet viheted fel biztonságosan érzékeny arcbőrödre? Még abban sem vagy biztos, hogy melyik „bőrápolási rutin” tartja meg érzékeny bőröd a komfortzónájában? Jó helyen jársz! Olvasd el az érzékeny bőr, ajak és a szemek ápolásával kapcsolatos tudnivalókat, valamint tippjeinket, hogy elkerüld az oly bosszantó feszülő vagy szúró érzetet.

KEZDJÜK 3 BŐRÁPOLÁSI SZABÁLLYAL
ÉRZÉKENY BŐRRE

HOGY AZ ÉRZÉKENY BŐRÖD A KÉNYELMI ZÓNÁJÁN BELÜL TARTHASD

AZ ÉRZÉKENY BŐR ÁPOLÁSÁRA VONATKOZÓ 1. SZABÁLY: KÉRJÜK, KERÜLD A KÁROS ÉS IRRITÁLÓ ANYAGOKAT

Az érzékeny bőrűek mindenképpen keressék a számukra megfelelő termékeket. Bizonyos termékek nemkívánatos és irritáló adalékokat tartalmazhatnak, amelyek az érzékeny bőrön szúró, csípő érzetet vagy pirosságot válthatnak ki. Mivel az érzékeny bőr különösen érzékeny a külső hatásokra, ezen bőrtípus esetén „a kevesebb bizony több”. Ezért, a termékcímkék olvasása során győződj meg róla, hogy bizonyos állítások szerepelnek rajtuk, mint például az „érzékeny és allergiás bőrön tesztelt”.

Ellenőrizd a gyakran használt, de káros hatású összetevőket is, amelyek bőrreakciókat válthatnak ki, például:

  • az illatanyagokat
  • a színezékeket
  • a lanolint
  • az alkoholt.

Sminkek és körömlakkok esetén mindig ellenőrizd, hogy a termékek „nikkel-ellenőrzöttek”-e, mivel ez egy másik érzékenyítő szer, mégis csak néhány márka ismeri el.

AZ ÉRZÉKENY BŐR ÁPOLÁSÁRA VONATKOZÓ 2. SZABÁLY: FONTOS A CSOMAGOLÁS!

Még a legtisztább formula esetén is fennáll annak a veszélye, hogy bőrérzékenységet vált ki, ha nem védett. Mi ennek az oka? A visszafertőzésnek nevezett jelenség, amikor a levegőben lévő részecskék – potenciális irritáló anyagok vagy allergének – a csomagolás felnyitása után bejutnak a csomagolásba. Ezek a mikroszkopikus méretű irritáló anyagok és allergének esetlegesen beszennyezhetik a gondosan kiválasztott mindennapos arcápoló termékeid. Ezért, ha érzékeny bőröd van, válassz inkább tubusokat, a tégelyek helyett, hogy elkerüld a formula beszennyezését a kezeddel vagy a levegőben lebegő részecskékkel a használat során.

Ideális esetben az érzékeny bőrre szánt csomagolásnak hermetikusnak, más szóval légmentesnek kell lennie, védőszelepekkel a beszennyezés vagy az oxidáció elkerüléséért. Ezenkívül a terméknek nem szabadna érintkeznie semmilyen fémkomponenssel, mert a fémionok érzékenyíthetik a bőrt. Kiváló példa erre a TOLERIANE Dermallergo, amelynek minimalista, mégis bőrnyugtató formuláját egy légmentesen záródó, pumpás adagoló védi.

 

AZ ÉRZÉKENY BŐR ÁPOLÁSÁRA VONATKOZÓ 3. SZABÁLY: TESZTELD BŐRÁPOLÁSI TERMÉKEIDET

Az egyetlen módja annak, hogy 100%-ig biztos lehess abban, hogy a bőröd jól tolerálja-e a  terméket, ha kipróbálod azt. Vigyél fel egy kis mennyiséget az alkarodra és fedd le egy vízálló sebtapasszal. 48 óra elteltével ellenőrizd, hogy lett-e bőrreakciód – ha a terület nem piros, bátran használhatod a terméket az arcodra.

Most már ismered az érzékeny bőrre való arcápoló termékek kiválasztásának alapelveit, görgess hát tovább a rutinod összeállításának megkezdéséért.

MINDENNAPOS BŐRÁPOLÁSI RUTIN
ÉRZÉKENY BŐRRE

A 7 LÉPÉSES ÚTMUTATÓ AZ ÉRZÉKENY BŐRÖD KÉNYELMI ZÓNÁJÁN BELÜL TARTÁSÁÉRT

1. LÉPÉS: KÍMÉLETES MINDENNAPOS TISZTÍTÁS 

 Az érzékeny bőr tisztítása során a kulcsszó a kíméletesség. Természetes egyensúlyának megőrzéséért használj pH-semleges sminklemosót, amelyet kifejezetten az érzékeny bőr tisztítására fejlesztettek ki. Az érzékeny bőr legjobb tisztítói a kíméletes micellás vizek, amelyek eltávolítják a piszkot és a szennyeződések nyomait a bőrről anélkül, hogy kemény vízzel kellene dörzsölni vagy leöblíteni őket, illetve a kifejezetten érzékeny bőrre kifejlesztett tisztítók, mint például a TOLERIANE arctisztító.

2. LÉPÉS: FOLYTASD BŐRNYUGTATÓ TERMÁLVÍZZEL

Ha létezik csodaszer érzékeny bőrre, akkor az a La Roche-Posay termálvíz. Természetes bőrnyugtató és antioxidáns hatású különleges, szelénben gazdag ásványi anyag tartalmának köszönhetően, azonnal csillapít minden húzó-, égető- vagy szúró érzetet.

3. LÉPÉS: VÁLASSZ OLYAN ÉRZÉKENY BŐRRE VALÓ ÁPOLÓ TERMÉKET, AMELY A BŐRÖD MINDEN IGÉNYÉRE VÁLASZT KÍNÁL

Olyan hidratáló terméket válassz, amely a bőröd minden problémájára megoldást kínál és amely kifejezetten érzékeny bőrre készült

  • A feszülésre, bizsergésre, szárazságra, kellemetlen érzésre és időnkénti kipirosodásra hajlamos érzékeny bőrre való termékek listájának élén a TOLERIANE Sensitive áll. Ez nem csak a bőrfelszín védőrétegét regenerálja, hanem prebiotikus hatóanyagainak köszönhetően kiegyensúlyozza a jótékony baktériumokból álló, láthatatlan élő védőréteget is. Amint e kettős védőrétege helyreáll, a bőr intenzíven megnyugszik és érzékenysége napról napra csökkenhet. 
  • Az allergiára hajlamos bőr hálás lesz a TOLERIANE Dermallergo bőrnyugtató és védő hatásáért. Ez a krém kifejezetten érzékeny vagy akár allergiás arcbőrre készült és segít erősíteni a bőr védőrétegét. A TOLERIANE Dermallergo segítségével az allergiára hajlamos bőré a világ! 
  • A kipirosodásra hajlamos érzékeny bőr nyugtatására és hűsítésére próbáld ki a La Roche-Posay TOLERIANE ROSALIAC hidratáló krémet
  • Zsíros és pattanásokra hajlamos érzékeny bőrre a La Roche-Posay EFFACLAR termékcsaládját ajánljuk, amely úgy van kialakítva, hogy megtartsa a nedvességet a bőrben, miközben a pattanásokat célozza, valamint csökkenti a tág pórusok és a fényes, zsíros bőr megjelenését is. 
  • Száraz, érzékeny bőrre a La Roche-Posay NUTRITIC termékcsaládja intenzív hidratálást és kényelemérzetet biztosít. 
  • Az érzékeny bőrre való öregedésgátló megoldásokért ne keress tovább: a REDERMIC és a HYALU B5 hidratálók tartós hidratálást biztosítanak, miközben küzdenek a ráncok és az öregedés egyéb látható jelei ellen is.

4. LÉPÉS: VÉDD AZ ÉRZÉKENY BŐRT A KÜLSŐ HATÁSOKTÓL

Reggelente alkalmazva a megfelelő érzékeny bőrre való bőrápolók segítenek megvédeni a bőrt a mindennapos stresszhatásoktól, mint például a légszennyezés és az UV-sugárzás. Az ANTHELIOS termékcsalád szuper erős UVA-UVB védelmet kínál, amely még érzékeny arcbőrre is megfelelő. Az UV-védelmen túl az ANTHELIOS formulái antioxidánsokat is tartalmaznak, hogy megvédjék az érzékeny bőrt a légszennyezés és az UV-sugárzás által generált szabad gyökök ellen. Az ANTHELIOS Ultra olyan bőrnyugtató, minimalista összetételű, hogy még a szemkörnyék érzékeny bőrén is biztonságosan használható… Görgess tovább érzékeny szemekre való további megoldásokért. 

 

5. LÉPÉS: KÜLÖN FIGYELJ AZ EXTRA ÉRZÉKENY TERÜLETEKRE, MINT PÉLDÁUL A SZEMEKRE ÉS AJAKRA 

Van az érzékeny… és van a szuperérzékeny! Az arc egyes részein, például az ajkakon és a szem környékén különösen finom, érzékeny a bőr. Tudtad? A szemkörnyék bőre tízszer vékonyabb, mint az arc többi részén lévő bőr! Ezért mindenképpen válassz kifejezetten erre a területre kifejlesztett termékeket. 
Az érzékeny szemek tisztításához használj speciális szemfestéklemosót vagy külön micellás vízzel átitatott vattakorongot a két szemre, ezzel dörzsölés nélkül leolvad a szemsmink. Rendkívül érzékeny szemek esetén fontold meg a steril, egyadagos tisztítók használatát, mint például a TOLERIANE lemosóét.
Ezután használj kíméletes és jól tolerálható krémet, mint például a TOLERIANE Dermallergo szemkörnyékápolót, amely azonnali és tartós nyugtatást biztosít az érzékeny szemkörnyéknek. 
Bőrgyógyászokkal együttműködésben kifejlesztett ránctalanító megoldásért érzékeny szemekre, gondolj a HYALU B5 szemkörnyékápolóra, hogy az érzékeny szemeid is kihasználhassák a szuper nedvességmegtartó molekula, a hialuronsav erejét!

6. LÉPÉS: VIGYÁZZ KICSEREPESEDŐ AJKAIDRA 

Az ajkak szerves részét képezik a kommunikációnknak és arckifejezésünknek, de hajlamosak a kellemetlen kiszáradásra és kicserepesedésre is. Ez a terület érzékennyé válhat bizonyos összetevőkre, mint például a tartósítószerekre és a perui balzsamra (a legtöbb szépségápolási szerben megtalálható, főbb allergén). Ráadásul, amikor az ajkak kiszáradnak, túlságosan csábító az ajkak hámló bőrét piszkálni, ami tovább fokozza az irritációt és a gyulladást. Tehát állj ellen a késztetésnek, hogy ne indítsd el ezt az ördögi kört a sima, egészséges ajkakért! 
Próbáld ki a NUTRITIC AJAKÁPOLÓT az egyszerű felvitelért és az azonnali nyugtatásért, valamint a hosszú távú simító hatásért. 
A napsugarak is súlyosbíthatják az ajkak érzékenységét, ezért nyáron a napsütésben vagy a hegyekben mindenképpen védd az ajkad bőrét fényvédővel

7. LÉPÉS: MILYEN SMINK VALÓ ÉRZÉKENY BŐRRE? 

Most, hogy bőrödről már beszéltünk, érzékeny bőrre és szemekre való sminket keresel? Ügyelj arra, hogy minimalizáld az allergia kockázatát, és hipoallergén sminket válassz. 
A bőrgyógyászokkal együttműködésben kifejlesztett La Roche-Posay TOLERIANE alapozók és korrektorok, valamint a TOLERIANE szemsmink termékcsaláddal az érzékeny bőröd és szemeid a lehető legbiztonságosabb kezekbe kerülnek. Minden terméket érzékeny és allergiás bőrön, illetve szemeken tesztelnek, így Te teljes bizalommal használhatod őket szépséged kiemelésére.
Ha többet szeretnél megtudni az érzékeny bőr okairól, kattints IDE.

IGAZ
VAGY HAMIS

AZ, HOGY HOGYAN ÉRZEM MAGAM
BEFOLYÁSOLHATJA AZ ÉRZÉKENY BŐRÖMET.

IGAZ

Stressz és intenzív érzelmek hatására a bőrben lévő erek kitágulnak, kipirosodást és kellemetlen érzetet váltva ki. Sokan mindfullnesst vagy más relaxációs technikákat alkalmaznak érzékeny bőrük kordában tartásáért. Ez a megközelítés akkor a leghatékonyabb, ha olyan szakértő, érzékeny bőrre való bőrápolókkal kombinálják, mint például a TOLERIANE termékcsalád.
Tudj meg többet

A BIO KÉSZÍTMÉNYEK 
A LEGJOBBAK ÉRZÉKENY BŐRRE.

HAMIS

Önmagában az, hogy valami természetes, nem jelenti azt, hogy nem okoz kiütéseket az érzékeny bőrön. Valójában sok természetes növényi kivonat kiválthatja ezeket a sajnos sokak által jól ismert szúró-, égető- és bizsergő érzeteket. Ami pedig az allergéneket illeti, a természet tele van velük!
Tudj meg többet

A NAPSÜTÉS
NÖVELHETI A BŐR ÉRZÉKENYSÉGÉT.

IGAZ

A napsütés valóban hátrányos lehet az érzékeny arcbőrnek. Ennek az az oka, hogy az UV-sugarak oxidatív stresszt és gyulladást váltanak ki a bőrön, ami pirosságot és kiütéseket okozhat. Használjon széles spektrumú UVA-, UVB- és hosszú hullámú UVA-sugárzás ellen védő fényvédőt, mint például az ANTHELIOS termékcsalád termékei, a mindennapi bőrápolási rutinjának részeként.
Tudj meg többet

Tudj meg többet

ERRE IS VAN
MEGOLDÁSUNK

A TOLERIANE termékcsaládot az érzékeny és allergiára hajlamos bőr hidratálására, nyugtatására és védelmére terveztük.

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
A BIZTONSÁG IRÁNT

A nemzetközi kozmetikai szabályozásokon túlmutató biztonsági előírások.

TERMÉKEINK 100%-A
ALLERGIATESZTELT

Mutass többet
Alapfeltételünk = Nulla allergiás reakció.
Ha egyetlen esetet is észlelünk, visszamegyünk a laborba és újraalkotjuk a formulát.

CSAK A SZÜKSÉGES HATÓANYAGOK,
HATÉKONY DÓZISBAN

Mutass többet
Bőrgyógyász és toxikológus együttműködésével kifejlesztett termékeink csak a szükséges összetevőket tartalmazzák, a megfelelő adagolásban.
laroche posay elkötelezettségünk a biztonság iránt érzékeny bőr baba modell

NAGYON ÉRZÉKENY BŐRŰEKEN
TESZTELT KÍMÉLETESSÉG

Mutass többet
Termékeink kíméletességét a legérzékenyebb bőrön ellenőrizzük: túlérzékeny, allergiára, aknéra vagy atópiára hajlamos, illetve daganatos betegség elleni kezelés következtében meggyengült bőrön.

FORMULÁINK VÉDELME
FOLYAMATOS

Mutass többet
Olyan csomagolást választunk, ami a lehető legjobban védi a formuláinkat, melyek kizárólag a szükséges tartósítószereket tartalmazzák a tolerálhatóság és a hatékonyság megőrzésének garantálása érdekében az idő előrehaladtával.