ÉRZÉKENY BŐR

Ma már minden második embernek érzékeny a bőre, ami a modern kor egyik legfőbb bőrproblémájává teszi. Mindannyian hallottunk már az érzékeny bőrről, de mi is az valójában?

Először is, az érzékeny bőr nem egy bőrtípus. Valójában az érzékenység minden bőrtípust érinthet, a zsíros és pattanásokra hajlamos tinédzser bőrtől egészen a száraz és érett bőrig.

Másodsorban az érzékeny bőrön nincsenek bőrbetegségre utaló jelek (mint például ekcéma vagy pikkelysömör esetén) és általában normális megjelenésűnek tűnik… ugyanakkor az érzete igen sokféle lehet, csak nem normális.

A TE KÉRDÉSEID
A BŐRGYÓGYÁSZ VÁLASZAI

1 quote-marks

Melyik a legjobb hidratáló érzékeny bőrre?

Ha érzékeny bőre van, olyan hidratáló krémre van szüksége, amelyet kifejezetten erre a bőrtípusra fejlesztettek ki a szokásos "káros anyagok" nélkül, mint például az illatanyagok, színezékek, a lanolin és az alkohol, illetve bőrnyugtató összetevőket is tartalmaz, mint például Neurosensine-t és La Roche-Posay termálvizet.

Tudj meg többet

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

HOGYAN BOROTVÁLHATOM AZ ÉRZÉKENY BŐRÖMET?

A borotválkozás megterhelheti a bőrt a felszínének károsítása révén, ami égő érzetet okozhat, különösen érzékeny bőrön. Érzékeny bőr borotválásánál először nedvesítse be a bőrt meleg vízzel, majd masszírozza be egy borotválkozás előtti olajjal. Ezután ellenőrizze, hogy a borotvahab alkoholmentes és borotválja le egy egypengés, nedves borotvával, nagyon finoman nyomva.

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Mit jelent az érzékeny bőr?

Ha kellemetlen - feszülő, szúró, égető vagy bizsergő - érzetet tapasztal olyan tényezők hatására, mint a hőmérsékletváltozás, a szél, az UV-sugárzás, a kemény víz vagy erős készítmények, akkor látható kiütések hiányában nagy valószínűséggel kijelenthető, hogy érzékeny a bőre. 

Tudj meg többet

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Miért érzékeny a bőröm az érintésre?

Ha a bőre kellemetlen érzetű amikor megérinti, akkor elképzelhető, hogy nagyon érzékeny. Érzékeny bőr esetén az idegvégződések túlérzékenyek, és fájdalomjeleket adnak le ártalmatlan ingerekre válaszul is. Ha azonban a bőre bőrvörösség vagy gyulladás miatt érzékeny akkor orvoshoz kell fordulnia, hogy megbizonyosodjon arról.

Tudj meg többet

EZ HASZNOS VOLT?

IGAZ
VAGY HAMIS

A NAPSÜTÉS
NÖVELHETI A BŐR ÉRZÉKENYSÉGÉT.

IGAZ

A napsütés valóban hátrányos lehet az érzékeny arcbőrnek. Ennek az az oka, hogy az UV-sugarak oxidatív stresszt és gyulladást váltanak ki a bőrön, ami pirosságot és kiütéseket okozhat. Használjon széles spektrumú UVA-, UVB- és hosszú hullámú UVA-sugárzás ellen védő fényvédőt, mint például az ANTHELIOS termékcsalád termékei, a mindennapi bőrápolási rutinjának részeként.
Tudj meg többet

AZ ÉRZÉKENY MINDENKÉPPEN 
MÁSKÉNT NÉZ KI.

HAMIS

Az egyik legfrusztrálóbb dolog az érzékeny bőrrel kapcsolatban, hogy bármilyen bosszantóak is a tünetei, az orvosok gyakran „normálisnak" mondják, mivel nincsenek látható jelei. A valóban hozzáértő bőrgyógyászok azonban felismerik az érzékeny bőr jellemzőit, és speciális kezeléseket tudnak javasolni az érzékeny vagy túlérzékeny bőr számára.
Tudj meg többet

A BIO KÉSZÍTMÉNYEK
A LEGJOBBAK ÉRZÉKENY BŐRRE.

HAMIS

Önmagában az, hogy valami természetes, nem jelenti azt, hogy nem okoz kiütéseket az érzékeny bőrön. Valójában sok természetes növényi kivonat kiválthatja ezeket a sajnos sokak által jól ismert szúró-, égető- és bizsergő érzeteket. Ami pedig az allergéneket illeti, a természet tele van velük!
Tudj meg többet

AZ, HOGY HOGYAN ÉRZEM MAGAM
BEFOLYÁSOLHATJA AZ ÉRZÉKENY BŐRÖMET.

IGAZ

Stressz és intenzív érzelmek hatására a bőrben lévő erek kitágulnak, kipirosodást és kellemetlen érzetet váltva ki. Sokan mindfullnesst vagy más relaxációs technikákat alkalmaznak érzékeny bőrük kordában tartásáért. Ez a megközelítés akkor a leghatékonyabb, ha olyan szakértő, érzékeny bőrre való bőrápolókkal kombinálják, mint például a TOLERIANE termékcsalád.
Tudj meg többet

AZ ÉRZÉKENY BŐR
DEFINÍCIÓJA

A bőrgyógyászatban az érzékeny bőr kifejezés olyan tünetek összességére utal, mint a csípő, égő, viszkető és bizsergő érzet, amelyet a bőr bizonyos kiváltó tényezők hatására – hőmérsékletváltozások, kemény víz, nem megfelelő kozmetikumok és még sok más – érez. Más szóval a bőr ártalmatlan ingerekre válaszul is vészharangot kongat, mintha „veszélyben lenne”.

MI OKOZ 
ÉRZÉKENY BŐRT?


Mik az érzékeny bőr okai? Az érzékeny bőr hosszú ideig valódi orvosi rejtély volt, de fejlett kutatások feltártak néhány tényezőt, ami szerepet játszik a kiváltásában.

Az érzékeny bőr felszíni védőrétege nem elég hatékony (hiányoznak belőle a bőrvédő lipidek), ami azt jelenti, hogy a környezeti irritáló anyagok, mint például az erős mosóporok vagy bizonyos kozmetikai összetevők behatolhatnak a mélyebb rétegekbe. Ezért speciális ápolókra van szüksége, hogy feltöltsék védő funkcióját. Erről a megközelítésről sok mindent megtudhat az alábbi alfejezetekben található cikkekből.
Az érzékeny bőr a károsodott barrier funkción túl az úgynevezett „neurogén gyulladástól” is szenved. Ez azt jelenti, hogy az idegvégződések túlérzékenyek, és gyulladást okozó anyagokat bocsátanak ki (ezek általában a bőrt érő támadásokra fenntartott veszélyjelzések) válaszul olyan ártalmatlan ingerekre is, mint a kemény víz és a hőmérsékletváltozások. Ez a gyulladás az érzékeny bőr jellegzetes tüneteit váltja ki, mint a szúró, bizsergő és viszkető érzet.
Az alábbi alfejezetekben segítünk eldönteni, hogy érzékeny bőre van-e, és okos életmód-tippekkel és termékajánlatokkal segítünk a bőrét a komfortzónában tartani.

Olyan sminktermékeket is megismerhet, amelyeket kifejezetten az érzékeny bőr védelmének és nyugtatásának érdekében terveztek.

Ne felejtse el megnézni az érzékeny fejbőrről és hajról szóló cikkünket is, amely olyan kulcsfontosságú témákkal kapcsolatos információkat tartalmaz, mint az érzékeny bőr borotválása, valamint a korpásodásra és hajhullásra hajlamos érzékeny fejbőr ápolása.

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
A BIZTONSÁG IRÁNT

A nemzetközi kozmetikai szabályozásokon túlmutató biztonsági előírások.

TERMÉKEINK 100%-A
ALLERGIATESZTELT

Mutass többet
Alapfeltételünk = Nulla allergiás reakció
Ha egyetlen esetet is észlelünk, visszamegyünk a laborba és újraalkotjuk a formulát.

FORMULÁINK VÉDELME
FOLYAMATOS

Mutass többet
Olyan csomagolást választunk, ami a lehető legjobban védi a formuláinkat, melyek kizárólag a szükséges tartósítószereket tartalmazzák a tolerálhatóság és a hatékonyság megőrzésének garantálása érdekében az idő előrehaladtával.

CSAK A SZÜKSÉGES HATÓANYAGOK
HATÉKONY DÓZISBAN

Mutass többet
Bőrgyógyász és toxikológus együttműködésével kifejlesztett termékeink csak a szükséges összetevőket tartalmazzák, a megfelelő adagolásban.

NAGYON ÉRZÉKENY BŐRŰEKEN
TESZTELT
 KÍMÉLETESSÉG

Mutass többet
Termékeink kíméletességét a legérzékenyebb bőrön ellenőrizzük: túlérzékeny, allergiára, aknéra vagy atópiára hajlamos, illetve daganatos betegség elleni kezelés következtében meggyengült bőrön.

KEDVES
OLVASÓINK!

Az itt megjelenített információk kizárólag általános tájékoztató célt szolgálnak, semmilyen esetben sem helyettesíthetik a szakszerű orvosi tanácsadást. Egészségügyi kérdésekkel kapcsolatban mindig forduljatok egészségügyi szakemberhez!