Gyerekkori ekcéma: az atópiára hajlamos bőr ápolása sportolás közben 

Article Read Duration 3 perc elolvasni

Az atópiás ekcéma ápolása sportolás közben:

• Úszás előtt mindig kend be a bőröd atópia elleni ápoló krémmel, majd a medencéből kimászva rögtön zuhanyozz le és ápold a bőröd LIPIKAR Baume AP + segítségével
• A speciális öltözékeny igénylő sportoknál fontos a bőröd megfelelő ápolása a tevékenység megkezdése előtt, valamint nem árt pamut trikót venni a sportfelszerelés alá
• Próbálj meg nem kimelegedni túlságosan és kerüld az intenzív izzadást
• Tarts pihenőket, ha szükséges
• Mindig legyen a zsebedben egy LIPIKAR ECZEMA MED 

Te vagy a kosárlabda bajnoka, a parkett ördöge vagy a kung-fu mestere? Rengeteg fajta sport létezik, de a többségüknél igaz, hogy az atópiás ekcéma fellángolás és a viszketőrohamok kiváltó oka lehet. Az atópiás bőr soha ne akadályozza meg a gyerekeket a sportban vagy testedzésben. Rögtön be is mutatunk pár módszert, amik segítséggel lehetnek a bajnoki telesítmények eléréséhez!

CSOBBANJ! ÚSZÁS ATÓPIÁS BŐRŰ
GYERMEKEKNÉL

HASZNÁLJ AZ ATÓPIÁS BŐR IGÉNYEI SZERINT FEJLESZTETT ÁPOLÓ KRÉMET ÚSZÁS ELŐTT ÉS UTÁN

Hasítsd a vizet, vagy lubickolj! Az úszás fantasztikus érzés. De ne feledd, hogy a bőrápolás nélkülözhetetlen, mert az uszoda vize és a tengeri só is károsíthatja az atópiás ekcémára hajlamos bőrt. Mielőtt belemerülsz a tevékenységbe, kezeld a bőröd LIPIKAR Baume AP+ segítségével. Mihelyt kimászol a vízből, rögtön zuhanyozz le, majd használd megint a Baume krémet a legérzékenyebb területekre.

SPORTRUHA ÉS ATÓPIÁS EKCÉMA
GYEREKEKNÉL

VÁLASZD KI A MEGFELELŐ RUHÁZATOT A VISZKETŐ BŐRKIÜTÉSEK ELKERÜLÉSÉRE

Akár focizol, judozol vagy balettre jársz, speciális sportfelszerelésre, cipőre stb. lesz szükséged. Ezek a ruhadarabok és mezek gyakran készülnek poliészterből (sokkal gyakrabban, mint bőrbarát, légáteresztő pamutból), ami önmagában is felelős lehet a komoly viszketésért. Egy okkal több, hogy sose felejtsd el az atópiás ekcéma elleni krémed használatát mielőtt belebújsz a mezbe vagy tütübe. Valamint viselj mindig pamutból készült trikót, vagy bármilyen más bőrbarát anyagot, hogy megvédd a bőröd.

KEMÉNY TRÉNING
HA ATÓPIÁS DERMATITISZED VAN

AZ IZZADTSÁG AZ ATÓPIÁS EKCÉMA EGYIK LEGGYAKORIBB KIVÁLTÓ OKA

Mindegy, hogy milyen sport áll a szívedhez közel, mindig kezdj lassú bemelegítéssel, nehogy gyorsan kimelegedj, mert az a kiütések fellángolásához vezethet. Tarts rövid szüneteket, igyál vizet és fújd ki magad, hogy ne melegedj túl. Remek hatással lehet a termálvizes bőrfrissítő spray a gyakorlatok szüneteiben. Az izzadtság kiválthatja a rohamot, ha túl sokáig marad a bőrön. Öblítsd le langyos zuhannyal (kb. 32°C, 5-10 percig), majd gyengéden itasd fel a nedvességet egy pamuttörölköző segítségével, majd kezeld Baume atópiás bőrre kifejlesztett ápoló krémmel a sportolás befejezése után.

A SÚLYOS ATÓPIÁS EKCÉMA FELLÁNGOLÁSOK ALATT JOBB,
HA CSAK A PARTVONALRÓL FIGYELED A MECCSET

A sportolás és a testedzés az egészség és jókedv záloga. De időnként jobb, ha a kispadról figyeled csak a sporttársaid:

  • az év legforróbb és leghidegebb napjain
  • ha az atópiás ekcémád elfertőződött
  • ha intenzív vakarózás miatt vörös csíkok maradtak a bőrödön
  • ha ekcéma fellángolástól szenvedsz (több napon át tartó kínzó viszketés) 

MAGADDAL VIHETŐ KOMPAKT KRÉM
KISGYERMEKEK ÉS GYEREKEK SZÁMÁRA

A STICK BÁRHOL HASZNÁLHATÓ

Mindegy, hogy mibe mentél bele, mindig legyen a zsebedben egy LIPIKAR ECZEMA MED. A szuper hatékony, stick formájú speciális krémet kifejezetten atópiás bőr számára fejlesztették ki, kisgyermekek és gyermekek számára. Ha viszketni kezd a bőr, csak kapd kézbe, kend át vele párszor az érintett felületet és fojtsd el csírájában a vakarózásra való késztetést!

Ne feledd az aranyszabályt: “Ne hagyd, hogy az atópiás ekcéma az utadba álljon. Segítünk feltalálni magad!" Összpontosíts és előre a bajnoki címért... De persze ha nem nyerésre törekszel, a részvétel is számít!

IGAZ
VAGY HAMIS?

AZ EKCÉMA FELLÁNGOLÁSÁT
ELŐIDÉZHETI A STRESSZ

IGAZ

Nincs rá magyarázat, hogy miért, de a szakértők arra jutottak, hogy az érzelmek, a sokkhatások és a stressz jelentős szerepet játszhatnak az ekcéma fellángolásának előidézésében. Az atópiás dermatitiszről azonban ismert, hogy egy genetikai rendellenesség. Ha rád ilyen hatással van a stressz, ismerkedj meg olyan stresszkezelési technikákkal, mint például a mindfulness.
Tudj meg többet

AZ ATÓPIÁS DERMATITISZ
FERTŐZŐ LEHET

HAMIS

Az atópiás dermatitisz vagy ekcéma örökletes betegség, ami semmiképpen sem fertőző. Az atópiás dermatitisz tüneteinek kezelése a szappanmentes tisztálkodókon, az emolliens testápolókon és topikális kortikoszteroidokon alapul.
Tudj meg többet

AZ ATÓPIÁS DERMATITISZ
IDŐVEL ELMÚLIK

IGAZ

Az atópiás dermatitisz az adott gyermektől függően néhány hónaptól évekig tarthat. Az atópiás dermatitisztől kisbabakorukban szenvedő gyermekek fele öt éves korára meggyógyul. Egyes esetekben az atópiás ekcéma felnőttkorban is megmarad, ezt azonban előre nem lehet tudni. Az ekcémának nincs végleges gyógymódja, de a megfelelő terápiával jól kezelhető.
Tudj meg többet

AZ ÉTREND
SÚLYOSBÍTHATJA AZ EKCÉMÁT

IGAZ

Egyes ételek előidézhetik az ekcéma fellángolását. Ha arra gyanakszunk, hogy valamilyen étel az ekcémát súlyosbító tényező lehet, érdemes orvoshoz fordulni. Vérvizsgálatok és ún. "alkaros bőrteszt" (prick teszt) segítségével megállapítható, hogy mely étel okoz allergiát (gyakori "bűnös" a mogyoró, a tej, a szója, a liszt, a hal és a tojás).
Tudj meg többet

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
A BIZTONSÁG IRÁNT

A nemzetközi kozmetikai szabályozáson túlmenő biztonsági előírások.

TERMÉKEINK 100%-A
ALLERGIATESZTELT

Mutass többet
Alapfeltételünk = Nulla allergiás reakció.
Ha egyetlen esetet is észlelünk, visszamegyünk a laborba és újraalkotjuk a formulát.

CSAK A SZÜKSÉGES HATÓANYAGOK,
HATÉKONY DÓZISBAN

Mutass többet
Bőrgyógyász és toxikológus együttműködésével kifejlesztett termékeink csak a szükséges összetevőket tartalmazzák, a megfelelő adagolásban.

NAGYON ÉRZÉKENY BŐRŰEKEN
TESZTELT KÍMÉLETESSÉG

Mutass többet
ermékeink kíméletességét a legérzékenyebb bőrön ellenőrizzük: túlérzékeny, allergiára, aknéra vagy atópiára hajlamos, illetve daganatos betegség elleni kezelés következtében meggyengült bőrön.

FORMULÁINK VÉDELME
FOLYAMATOS

Mutass többet
Olyan csomagolást választunk, ami a lehető legjobban védi a formuláinkat, melyek kizárólag a szükséges tartósítószereket tartalmazzák a tolerálhatóság és a hatékonyság megőrzésének garantálása érdekében az idő előrehaladtával.