Atópiás ekcéma gyerekkorban:
az iskolai kezelés

Article Read Duration 3 perc elolvasni

Az ekcémában szenvedő gyerekek számára egy hosszú iskolai nap különös kihívást jelenthet, a viszketőrohamokat kiváltó tényezők miatt... ami óhatatlanul is az összpontosítás hiányával jár. Bemutatjuk az iskolai ekcémarohamok elleni tippjeinket:


• Ne melegedj túlságosan ki. Réteges öltözködéssel elejét tudod venni a bőr befülledésének.

• Fordíts külön figyelmed a bőrödre a testnevelés alatt, mert az izzadtság nagyon tud viszketni: Hordj bő ruhákat és legyen nálad törülköző, hogy fel tudd itatni a bőrön keletkező izzadságcseppeket.

AZ ISKOLA: KÜLÖNÖS KIHÍVÁS
AZ EKCÉMÁS GYEREKEK SZÁMÁRA

Az iskola nagyon összetett környezet. A gyerekek barátkoznak, bolondoznak az ebédszünet alatt, ugyanakkor a tanórákon összpontosítaniuk kell. Az atópiás ekcémában szenvedő gyerekek számára a hosszú iskolanap külön kihívást jelenthet, mert az iskola telis tele van az ekcéma fellángolását kiváltható tényezőkkel és helyzetekkel... és ez bizony sokszor negatív hatással van a figyelmükre. 🙁

Néhány egyszerű tipp betartása sokat javíthat az iskolai ekcémás rohamokon!

ELSŐ SZÁMÚ ARANYSZABÁLY:
A SZÁRAZ BŐR VISZKETŐROHAMAIT NAPKÖZBEN MEGELŐZHETED,
HA MINDIG MAGADNÁL TARTOD A STICK-ET! 

A NAGYON SZÁRAZ BŐR IRRITÁCIÓS ROHAMA BÁRHOL BEKÖVETKEZHET, EZÉRT JÓ, HA FELKÉSZÜLSZ

Minden atópiás ekcémában szenvedő gyereknek szüksége van az iskolatáskán, tankönyveken és tolltartón kívül még egy dologra. A mini kiszerelésű viszketésgátló varázspálcára, a LIPIKAR Stick AP+ra, bárhova menjen is! Könnyen elfér az iskolatáskában, vagy akár a zsebben is, úgyhogy mindig kéznéllevő segítséget biztosíthat a veszkető atópiás ekcéma központok ellen. Segít csírájában elfolytani a fellángolást. A LIPIKAR Stick AP+ egy mindenhova elvihető, az óvodában és iskolában is használható, kifejezetten a totyogók és gyerekek atópiás bőrére fejlesztett termék. Egy hatásos krém kézreeső stick formájában.

MÁSODIK SZÁMÚ ARANYSZABÁLY:
NE MELEGEDJ KI NAGYON
AZ ISKOLAPADBAN!

A GYEREKKORI EKCÉMÁT SÚLYOSBÍTJA A MELEG KÖRNYEZET

Az osztálytermek gyakran zsúfoltak és túlfűtöttek, ami az atópiás ekcémára hajlamos gyerekek bőrviszketését súlyosbíthatja. A túlzottan meleg környezet az ekcéma rohamok egyik legfőbb kiváltó tényezője. Bizonyosodj meg róla, hogy a gyermekeden mindig van póló a pulcsi alatt, hogy le tudjon venni egy réteget, mielőtt nagyon kimelegedne. A legmegfelelőbb hőmérséklet az atópiás ekcémás bőrűek számára 18-20 fok körül van – megér egy próbát megkérni a tanárt, hátha iskerül egy hőmérőt elhelyezni, vagy temperálni magát az osztálytermet.

HARMADIK SZÁMÚ ARANYSZABÁLY:
MENJ FELKÉSZÜLTEN
A JÁTSZÓTÉRRE IS!

KÉSZÜLJ FEL AZ ATÓPIÁS EKCÉMA ROHAMOKRA A SZÜNETBEN IS.

A szünet a bolondozás ideje, de a rohangászás utáni kimelegedés ugyanúgy mint a pollenek, kiválthatja az ekcémás viszketőrohamot. Tanítsd meg a gyerekeket, hogy mindig legyen a zsebükben egy Stick, mert sokat segíthet a viszketőrohamok azonnali megelőzésében. Igazából egy ekcéma elleni hatásos krémről van szó, stick formájában, hogy mindenhova magaddal vihesd és a gyerekek számára is könnyű legyen a használat.

NEGYEDIK SZÁMÚ ARANYSZABÁLY:
A TESTNEVELÉS ÓRA KÜLÖNÖS FELKÉSZÜLÉST IGÉNYEL!

AZ ATÓPIÁS EKCÉMÁBAN SZENVEDŐ GYEREKEK KIÜTÉSE GYAKRAN FELLÁNGOL A GYAKORLATOK KÖZBEN

Attól függetlenül, hogy imádod-e a tesiórát, vagy utálod, számolni kell azzal, hogy az izzadság a bőrön viszketéshez vezet. Az izzadság az ekcémás fellángolások gyakori kiváltó oka. Sokat segít, ha a testnevelés órára nem testre simuló sportruhát veszel és magaddal viszel egy kis törülközőt vagy kendőcskét, hogy bármikor szárazra törölhesd a bőröd.

Kattints IDE az ekcémával és a sporttal kapcsolatos további információkért

ITT tudhatsz meg további részleteket a LIPIKAR ekcémás bőrre fejlesztett dermatológiai termékcsaládról

IGAZ
VAGY HAMIS?

AZ EKCÉMA VAKARÁSA
MEGSZÜNTETI A VISZKETÉST

HAMIS

A vakarózás miatt kialakulhat az atópia ördögi köre: a körmök károsítják a már amúgy is törékeny bőrt, így még több allergén és irritáló anyag juthat a bőrbe, ami ezáltal még inkább viszket és még sérülékennyebbé válik. A LIPIKAR AP+M Testápoló balzsam segít pótolni a bőrfelszínből hiányzó lipideket, hozzájárul a fellángolások ritkulásához és akár felére csökkentheti az éjszakai vakarózást.
Tudj meg többet

AZ ATÓPIÁS DERMATITISZ
IDŐVEL ELMÚLIK

IGAZ

Az atópiás dermatitisz az adott gyermektől függően néhány hónaptól évekig tarthat. Az atópiás dermatitisztől kisbabakorukban szenvedő gyermekek fele öt éves korára meggyógyul. Egyes esetekben az atópiás ekcéma felnőttkorban is megmarad, ezt azonban előre nem lehet tudni. Az ekcémának nincs végleges gyógymódja, de a megfelelő terápiával jól kezelhető.
Tudj meg többet

AZ ÉTREND
SÚLYOSBÍTHATJA AZ EKCÉMÁT

IGAZ

Egyes ételek előidézhetik az ekcéma fellángolását. Ha arra gyanakszunk, hogy valamilyen étel az ekcémát súlyosbító tényező lehet, érdemes orvoshoz fordulni. Vérvizsgálatok és ún. "alkaros bőrteszt" (prick teszt) segítségével megállapítható, hogy mely étel okoz allergiát (gyakori "bűnös" a mogyoró, a tej, a szója, a liszt, a hal és a tojás).
Tudj meg többet

Tudtad?

Az összes betegség közül az atópiás állapot a második, melynek fokozott hatása van az életminőségre, kifejezetten az alváshiányt okozó hatása miatt.

Tudj meg többet

Forrás: A comparative study of impairment of quality of life in children with skin disease and children with other chronic childhood diseases. P.E. Beattie* and M.S. Lewis-Jones. Department of Dermatology, Ninewells Hospital, Dundee DD1 9SY, U.K.*Royal Hospital for Sick Children, Yorkhill, Glasgow, U.K.

ERRE IS VAN
MEGOLDÁSUNK

A LIPIKAR teljes körű tisztálkodó és testápoló termékcsalád érzékeny, nagyon száraz és ekcémára hajlamos bőrre. Bőrgyógyászok által ajánlott.

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
A BIZTONSÁG IRÁNT

A nemzetközi kozmetikai szabályozásokon túlmutató biztonsági előírások.

TERMÉKEINK 100%-A
ALLERGIATESZTELT

Mutass többet
Alapfeltételünk = Nulla allergiás reakció.
Ha egyetlen esetet is észlelünk, visszamegyünk a laborba és újraalkotjuk a formulát.

FORMULÁINK VÉDELME
FOLYAMATOS

Mutass többet
Olyan csomagolást választunk, ami a lehető legjobban védi a formuláinkat, melyek kizárólag a szükséges tartósítószereket tartalmazzák a tolerálhatóság és a hatékonyság megőrzésének garantálása érdekében az idő előrehaladtával.

CSAK A SZÜKSÉGES HATÓANYAGOK,
HATÉKONY DÓZISBAN

Mutass többet
Bőrgyógyász és toxikológus együttműködésével kifejlesztett termékeink csak a szükséges összetevőket tartalmazzák, a megfelelő adagolásban.

NAGYON ÉRZÉKENY BŐRŰEKEN
TESZTELT KÍMÉLETESSÉG

Mutass többet
Termékeink kíméletességét a legérzékenyebb bőrön ellenőrizzük: túlérzékeny, allergiára, aknéra vagy atópiára hajlamos, illetve daganatos betegség elleni kezelés következtében meggyengült bőrön.