TALÁLD MEG, MI OKOZZA NÁLAD A PIGMENTFOLTOKAT

Először is: próbálj rájönni, mi okoz hiperpigmentációt a Te esetedben. Túl sok időt töltesz a napon fényvédő nélkül? Olyan bőrproblémákkal függ össze a pigmentfoltok keletkezése, mint az ekcéma vagy a visszatérő akné? Lehetséges, hogy a hormonok ingadozása vagy egy új gyógyszer miatt fényérzékeny a bőröd? Égés, horzsolás vagy valamilyen bőrsérülés után jelentkeztek a májfoltok? A családodban jellemző a sötét foltok megjelenése, különösen bizonyos életkor fölött?

Ha a hiperpigmentációt akné vagy ekcéma okozza, akkor a meglévő sötét foltok célzott kezelése mellett a kiváltó okot is orvosolni kell, különben a bőrprobléma folyamatosan vissza fog térni. Ha gyógyszer okozta fényérzékenység és/vagy UV-sugárzás miatt alakult ki, fontold meg a gyógyszer lecserélését vagy a széles spektrumú fényvédőre váltást az extra védelemért. A genetikai eredetű vagy az életkorral összefüggő hiperpigmentáció ellen jótékony hatásúak lehetnek a bőrradírok vagy a kémiai hámlasztók, amelyek eltávolítják az elhalt hámsejteket, és gyorsítják a sejtek regenerációját.

Az enyhe vagy felületes hiperpigmentáció gyakran korrigálható dermokozmetikai termékekkel, míg a szembetűnőbb vagy tartósabb sötét foltok vényköteles megoldást igényelhetnek. Kérj tanácsot bőrgyógyásztól, hogy megtudd, mely kezelési lehetőség lenne a legjobb a bőröd számára!

VEDD FEL A HARCOT HÁROM KÜLÖNBÖZŐ MÓDON A PIGMENTFOLTOKKAL!

A bőrgyógyászok a hiperpigmentáció háromoldalú kezelését tartják általában a leghatékonyabb módszernek a sötét foltok csökkentésére.
 
1- Lassítsd le vagy csökkentsd a melanin túltermelést
Mivel a melanin a fő felelős a sötét foltok kialakulásáért, a melaninfelesleget csökkentő termékek jelentik az első védelmi vonalat a hiperpigmentáció ellen. Olyan formulákat keress, amelyek olyan összetevőket tartalmaznak, mint a niacinamid.

Megjegyzés: Ha olyan terméket használsz, amely gátolja a túlzott melanintermelést, még fontosabb a megfelelő fényvédő használata.


2- Küzdj a gyulladás ellen
Az UV-sugárzás okozta gyulladások, az akne, rovarcsípések és egyéb bőrsérülések felpörgetik a melanintermelő sejteket, sokáig nem múló sötét foltokat hagyva maguk után. Az antioxidánsok és a gyulladáscsökkentő összetevők, mint a kortikoszteroidok, nyugtatják az irritált bőrt, csökkentik a gyulladást és ezzel a hiperpigmentáció kialakulásának esélyét is. Az olyan hatóanyagok, mint a niacinamid, segíthetnek a gyulladás csökkentésében is, mivel megakadályozzák, hogy a citokineknek nevezett fehérjék olyan jeleket küldjenek a szervezetnek, amelyek túlzott immunválaszt, azaz bőrgyulladást váltanak ki.


3- Hámlaszd a bőröd
A kémiai hámlasztás és a gyengéd bőrradírozás segíthet halványítani a makacs öregségi és a sötét foltokat azáltal, hogy eltávolítja az elhalt hámsejteket és felfedi az alattuk lévő világosabb, frissebb bőrt. A rendszeres hámlasztás segít eltávolítani a bőr felső rétegeit, a pigmentfoltokkal együtt. Az olyan összetevőket tartalmazó kémiai hámlasztók, mint a retinsav, szintén segíthetnek gyorsítani a sejtek megújulását, serkenteni a bőr regenerálódását, üdébbé varázsolni az arcszínt, megszüntetni a bőrkárosodás jeleit a frissebb, ragyogóbb hatású arcbőrért.

ÁPOLÁS + MEGELŐZÉS: A NYERŐ KOMBINÁCIÓ

Minél hamarabb kezded meg a hiperpigmentáció ápolását, annál jobb, mert a pigmentek idővel egyre mélyebbre jutnak a bőrben. Mielőtt bármit is tennél, konzultálj egy bőrgyógyásszal, és a tartós eredmény eléréséért használj minden nap fényvédőt, hogy a káros UV-sugarak ne serkentsék a melanintermelést. Olyan bőrápolót válassz, amely niacinamidot is tartalmaz, mert rendkívül hatékonyan korrigálja a sötét foltokat és gátolja újbóli kialakulásukat. Használj rovarriasztót, hogy távol tartsd a szúnyogokat; és ha pattanásaid vannak, iktass be bőrhibák elleni termékeket a mindennapi bőrápoló rutinodba. Próbáld a szúnyogcsípéseket nem vakarni, nehogy súlyosbítsd a gyulladást!

LÉGY KITARTÓ

A hiperpigmentáció kezelése időt vesz igénybe, és hetekbe telhet, mire bármilyen látható eredményt észlelnél. Nincsenek olyan csoda megoldások, amelyek egyik napról a másikra hatnak, de a megfelelő termékekkel, valamint egy kis türelemmel és kitartással elhalványíthatod a makacs sötét foltokat, és ragyogóbbá teheted az arcbőröd a tisztább és egyenletesebb arcszínért.

Kattints IDE, hogy megtekinthesd ajánlásainkat a hiperpigmentáció ellen és a sötét foltokat célzó termékekre vonatkozóan.

SÖTÉT FOLTOK ELLENI TERMÉKCSALÁD

Ez az új SÖTÉT FOLTOK ELLENI termékcsalád nagy százalékban tartalmaz gyulladáscsökkentő hatóanyagokat, amelyek hatékonyan küzdenek a sötét pigmentfoltok és nyomok, valamint a fakó arcszín ellen.