Napfoltok
(terhesség, melasma)

Fentebb leírtuk a napsugárzás és az öregedés jelei, valamint a bőrrák kockázatával való kapcsolatát. A következőkben az UV sugarak által okozott szabálytalan pigmentációs problémákra összpontosítunk.

TE KÉRDEZEL
MI VÁLASZOLUNK

1 quote-marks

Mi az SPF?

Az SPF az UVB sugárzás elleni védelem mérésére kifejlesztett rendszer. A napvédő termékek négy SPF kategóriába sorolhatóak: Alacsony (6-10), közepes (15-25), magas (30-50) és nagyon magas (50+).


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Milyen fényvédő ajánlott érzékeny bőrre?

Egyes fényvédők kellemetlen szúró érzéseket okozhatnak az érzékeny bőrön. Válasszon széles spektrumú UVA-UVB védelmet, amelyet a legérzékenyebb bőrön tesztelnek, például az érzékeny bőrre szakosodott La Roche-Posay márka ANTHELIOS termékcsaládját.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Lehetsz-e allergiás saját bőrödre?

Általában véve lehetetlen, hogy saját bőrödre legyél allergiás. A napallergia az egyetlen olyan eset, amikor ez kialakulhat. Ekkor az UV-fény módosítja a bőrben lévő anyagokat, ami allergiás reakciót okoz.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

IGAZ
VAGY HAMIS

FELHŐS IDŐBEN
NINCS SZÜKSÉG NAPVÉDELEMRE

HAMIS

A borús és esős napokon is ki van téve bőrünk az UV-sugarak bőröregedést és bőrkárosodást okozó hatásának. A megfelelő védelem érdekében használjon fényvédőt minden nap, ne csak meleg és napos időben.
Tudj meg többet

A GYEREKEKNEK JÓT TESZ A NAP

HAMIS

A gyermekek bőre különösen érzékeny a nap káros hatásaira. Ezért a gyermekorvosok és a bőrgyógyászok egyetértenek abban, hogy a 3 év alatti gyermekeket és kisgyermekeket nem szabad közvetlen napfénynek kitenni. Az idősebb gyermekeknél pedig feltétlenül használjon erősen védő, széles spektrumú UVA-UVB fényvédőt, például Anthelios-t.
Tudj meg többet

A GYEREKEK ÉRZÉKENY BŐRÉT
KÖNNYEBBEN KÁROSÍTHATJA A NAPSUGÁRZÁS

IGAZ

A gyermekek napvédelme kiemelkedő fontosságú, különösen, ha tudjuk, hogy az UV-károsodás 50-80% -a 20 éves kor alatt történik. Ez a kockázat azonban megfelelő védelemmel nagymértékben csökkenthető.
Tudj meg többet

PIGMENTFOLTOK
TERHESSÉG ALATT

A várandósság alatt bekövetkező hormonális változások miatt sokkal nagyobb az esélye az ún. melasma, azaz terhességi maszk kialakulásának. A sötét foltok, barnás területek megjelenését a homlokon, orcán és a felső ajaknál megelőzhetjük a terhesség egész ideje alatt használt hatékony, 50+ SPF napvédelemmel.

A lenti cikkben beutatjuk azokat a termékeket és életmód változtató tényezőket, amik segíthetnek a terhességi maszk kialakulása ellen."

BŐRÖREGEDÉS
ÉS PIGMENTÁCIÓ

Az öregedéssel kapcsolatos pigmentációs problémákról is szól egy cikkünk (szabálytalan melanineloszlás, öregségi foltok ...), arról, hogy miért a fényvédő a legjobb öregedésgátló termék, és hogy a környezetszennyezés + UV sugarak káros hatása milyen pigmentproblémákért lehet felelős a bőrben.

MINDEN, AMIT A FÉNYVÉDELEMRŐL TUDNI SZERETNÉL

Hogyan óvjuk bőrünket a naptól? Kerekes Vica kérdez, bőrgyógyász szakértőnk válaszol.

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
A BIZTONSÁG IRÁNT

A nemzetközi kozmetikai szabályozásokon túlmutató biztonsági előírások.

TERMÉKEINK 100%-A
ALLERGIATESZTELT

Mutass többet
Alapfeltételünk = Nulla allergiás reakció.
Ha egyetlen esetet is észlelünk, visszamegyünk a laborba és újraalkotjuk a formulát.

CSAK A SZÜKSÉGES HATÓANYAGOK,
HATÉKONY DÓZISBAN

Mutass többet
Bőrgyógyász és toxikológus együttműködésével kifejlesztett termékeink csak a szükséges összetevőket tartalmazzák, a megfelelő adagolásban.
laroche posay elkötelezettségünk a biztonság iránt érzékeny bőr baba modell

NAGYON ÉRZÉKENY BŐRŰEKEN
TESZTELT KÍMÉLETESSÉG

Mutass többet
Termékeink kíméletességét a legérzékenyebb bőrön ellenőrizzük: túlérzékeny, allergiára, aknéra vagy atópiára hajlamos, illetve daganatos betegség elleni kezelés következtében meggyengült bőrön.

FORMULÁINK VÉDELME
FOLYAMATOS

Mutass többet
Olyan csomagolást választunk, ami a lehető legjobban védi a formuláinkat, melyek kizárólag a szükséges tartósítószereket tartalmazzák a tolerálhatóság és a hatékonyság megőrzésének garantálása érdekében az idő előrehaladtával.

KEDVES
OLVASÓNK!

Az itt megjelenített információk kizárólag általános tájékoztató célt szolgálnak, semmilyen esetben sem helyettesíthetik a szakszerű orvosi tanácsadást. Egészségügyi kérdésekkel kapcsolatban mindig fordulj egészségügyi szakemberhez!