#Infoakne

Szabadulj meg a pattanásoktól Viszkok Fruzsi és magyar bőrgyógyászok segítségével

Szakértői tanácsok

Akné megoldások és kezelések

v_article-solution_treatment.jpg

Ha aknéra hajlamos bőrről beszélünk, egyetlen kérdés foglalkoztat mindenkit: hogyan lehet gyorsan megszabadulni a pattanásoktól? Bőrgyógyász szakértőnk  Dr. Philippe Beaulieu megosztotta velünk szakértői tippjeit hogyan lehet megállítani a pattanásokat és megszépíteni az arcbőrt.

Csoda akné kúra? Maradjon inkább a bőrgyógyásza által javasolt kezelésnél!

Melyek  az akné kezelésének a leggyorsabb módszerei?

Sok beteg azért jön el a rendelőmbe, mert egy egy éjszaka alatt ható akné kúrát szeretne és én tulajdonképpen nagyon is értem, miért keresnek gyors megoldást. De valójában nem órákra, hanem hetekre van ehhez szükség és a sikerhez következetesség is kell. De csak a betegek 30-50% tartja be a szabályokat végig a kezelés alatt: a legjobb szándékkal indulnak, de aztán ha nem észlelnek változást egyetlen éjszaka alatt, elveszítik a lelkesedésüket. És így végül az akné marad felül!

Melyek a bőrgyógyászok kedvenc fegyverei az aknéval szemben?

Az orvosoknak teljes arzenálnyi hatékony kezelése, dermokozmetikai vagy receptre felírható terméke van, amelyet az akné súlyosságához igazítva kell kiválasztani.

Enyhe akné esetén (néhány mitesszer és kis pattanások, amelyek az arc kevesebb, mint 50%-át érintik)

Dermokozmetikai és/vagy benzoil-peroxidot tartalmazó terméket javasolnék, vagy adapalene típusú, retinoid tartalmú terméket a zárt pórusok megtisztításáért.

Közepestől súlyos aknéig (az arc több mint felét érintő eltömődött pórusok, pattanások és néha csomók)

Kombinálom a helyi kezelést ugyanazzal a szájon át szedhető antibiotikummal, mint például a doxiciklin a pattanásokat okozó baktérium megsemmisítéséért.

Súlyos akné esetén (az egész arc érintett cisztákkal, csomókkal)


Egy nagyon erős isotretinoin nevű kezelést javaslok.
Ez a túlzott faggyútermelést célozza meg a problémának egészen a forrásánál. De ez egy erős gyógyszer és komoly mellékhatásokat okozhat. Nagyon nagy körültekintéssel szabad csak felírni!

Ön azt mondja, hogy a türelem erény. De van esetleg bármi, amit tehetünk az eredmény gyorsabb elérésének érdekében?

Mindig azt javaslom a betegeimnek, hogy a gyógyszeres kezelést megfelelő dermokozmetikai termékekkel egészítsék ki. Válasszanak pH-semleges, szappanmentes arctisztítókat és olajmentes hidratáló krémeket. Alapozó esetén pedig olyan nem komedogén összetételű terméket válasszanak, amelyek nem tömítik el a pórusokat. A receptre felírt kezelések hatását ténylegesen javítani lehet a legújabb dermokozmetikai megoldásokkal.