#Infoakne

Szabadulj meg a pattanásoktól Viszkok Fruzsi és magyar bőrgyógyászok segítségével

Szakértői tanácsok

Töltsd ki tesztünket!

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Az akné egy jóindulatú állapot.

Az akné egy jóindulatú állapot.

Az akné ugyan nem veszélyes, de nem is ártalmatlan! Az aknénak óriási hatása van az életminőségre és az önbizalomra: a betegek 56%-a vallja legfőbb aggodalmának, jóval a testsúly (23%) előtt, ami általában a vezető aggodalom a test megjelenésével kapcsolatban.*

* tanulmány 246 vegyes vagy zsíros bőrű alany részvételével. IPSOS, H&B Europe, 2007

Kizárólag a tinédzserek bőre aknés.

Kizárólag a tinédzserek bőre aknés

Franciaországban a tinédzserek körülbelül 80%-a szenved az aknétól (beleértve 15% súlyos aknét), de a felnőttek közel 25%-a szintén hajlamos az aknéra, azon belül is elsősorban a nők. Újszülötteket is érinthet*.

*A Société Française de Dermatologie - Francia dermatológiai társaság - dermato-info.fr weboldaláról származó adatok alapján

Az akné ragályos.

Az akné ragályos.

Az aknéért felelős P-acnes baktérium a bőr alatti levegőtlen környezetben fejlődik. Ezért nem adhatja át egyik ember a másiknak.

Az aknénak genetikai oka van

Az aknénak genetikai oka van

A genetika szerepet játszik az akné kialakulásában. Valójában a faggyútermelést a nemi hormonok szabályozzák. Genetikai tényezők okozhatják a faggyúmirigyek túlérzékenységét a hormonokkal szemben és a túlzott faggyútermelést. Az aknénak vannak öröklődő fajtái és például ha mindkét szülő érintett, akkor a gyermekük aknéja nehezebben kezelhető lesz. Forrás: Francia dermatológiai társaság - dermato-info.fr weboldala

Vannak országok, ahol az aknét nem ismerik.

Vannak országok, ahol az aknét nem ismerik.

Egyes, a sarkkörhöz közeli vagy izolált dél-amerikai szigetek népeit nem érinti az akné. Egy jelenleg folyamatban lévő tanulmány erre 2 okot talált: az öröklődéssel és a táplálkozással kapcsolatosakat.

Az akné magától gyógyul.

Az akné magától gyógyul.

A tinédzsereknél az akné átlagosan 3-4 évig tart, majd a leggyakrabban 18 és 30 éves kor között spontán megszűnik. Ugyanakkor a gyógyulás fokozatos, amelynek folyamata gyorsítható megfelelő gyógyászati kezeléssel.

Az akné nem csak az arcbőrön jelentkezik.

Az akné nem csak az arcbőrön jelentkezik.

Az akné leggyakrabban az arcon jelentkezik. De előfordulhat a háton, a vállakon és a mellkason is, elsősorban fiúk esetében.

És kész is a teszt!

Most pedig iratkozz fel, hogy hivatalosan is a tagja lehess az INFOAKNE közösségnek!