0
Vissza a laroche-posay.hu oldalra
Save your skin

Ismerje a nap káros hatásait!

Img_Ismerje a nap káros hatásait!

The way that the sun affects our body is linked to various factors including age, skin sensitivity, the environment and the conditions of exposure. From superficial burns to skin cancer, over-exposure to the sun may have short and long-term effects which are impossible to guard against.

Tartós diszkomfortérzet

A napozás gyakran élvezetes. De rossz közérzethez is vezethet, amelyből nagyobb baj is lehet.

  • A napégés vagy erythema a leggyakoribb jele a túl sok UVB-sugárnak.
  • Bizonyos dermatológiai rendellenességek, például atópia vagy rosacea, rendkívül érzékennyé teszik a bőrt a környezeti változásokra, és különösen a nap kellemetlen reakciókat is kiválthat.
  • Bár a nap úgy tűnik, hogy javítja a pattanások megjelenését, a hatás átmeneti: az UV-sugárzás megvastagítja a bőrön felső rétegét. Vigyázzon, mert ennek hatására nyár után egyre több pattanás jelenik majd meg.
  • A photodermatosis, avagy a bőr nappal szembeni érzékenysége (napallergia) általában napozás után jelenik meg, az UV-sugarakra való, abnormálisan magas érzékenység következtében. A napallergia apró, piros kiütésekkel jár, amik a mellkason, vállakon, karon és lábakon jelenhetnek meg.

Milyen következményei lehetnek a védelem nélküli napozásnak?

A védelem gyermekkorban kezdődik

Már egész fiatal korban nagy hatása lehet a napozásnak. A gyermekek bőre finomabb, mint a felnőtteké, és nincsenek annyira hozzászokva a naphoz, ezért sokkal jobban oda kell rájuk figyelni.

Minden ember rendelkezik egy fajta védekezőképességgel a nappal szemben, amely segít védekezni egy bizonyos mennyiségű UV-sugárzás ellen. Ha ez a képesség kimerül, a test már nem képes kijavítani a nap által okozott károkat. Minél korábban ki van téve egy gyermek a napnak, annál hamarabb lemerül ez a fajta ellenállás. Ha szeretnénk ezt a tartalékot minél tovább fenntartani, már egész kis korban el kell kezdeni gondoskodni a megfelelő védelemről.

Szerezzen információt a megfelelő védelemről

A La Roche-Posay elkötelezetten harcol a bőrrák ellen, és kifejlesztett egy megelőzésre fókuszáló oktatási eszközt, ami mindenki számára elérhető. Az interaktív Myskincheck.org honlap elősegíti az önvizsgálatot, hogy a gyanús elváltozások a lehető leghamarabb észrevehetőek legyenek. Ha észrevesz egy új elváltozást, vagy ha kétségei vannak, keresse fel bőrgyógyászát a lehető leghamarabb. Ne feledje, hogy Myskincheck.org nem helyettesíti a bőrgyógyász vizsgálatát, ő az egyetlen ember, aki képes arra, hogy diagnosztizálja a gyanús elváltozásokat, és döntsön arról, hogy szükséges-e  a kezelés és ha igen, akkor mikor kell azt elkezdeni.

A HOZZÁM LEGJOBBAN ILLŐ FÉNYVÉDELEM

Három egyszerű lépés a bőrrákkal szembeni védelemért

Preview : False