Napvédelem
és termékbiztonság

Amennyiben ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg érdekel, hogy védheted bőröd a napsugarak ellen. Lehet, hogy feltetted már magadnak a kérdést; mennyire biztonságos a fényvédő termékek használata a családod számára, valamint milyen hatással vannak a környezetre?

TE KÉRDEZEL
MI VÁLASZOLUNK

1 quote-marks

Lehetsz-e allergiás saját bőrödre?

Általában véve lehetetlen, hogy saját bőrödre legyél allergiás. A napallergia az egyetlen olyan eset, amikor ez kialakulhat. Ekkor az UV-fény módosítja a bőrben lévő anyagokat, ami allergiás reakciót okoz.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Milyen fényvédő ajánlott érzékeny bőrre?

Egyes fényvédők kellemetlen szúró érzéseket okozhatnak az érzékeny bőrön. Válasszon széles spektrumú UVA-UVB védelmet, amelyet a legérzékenyebb bőrön tesztelnek, például az érzékeny bőrre szakosodott La Roche-Posay márka ANTHELIOS termékcsaládját.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Mi az SPF?

Az SPF az UVB sugárzás elleni védelem mérésére kifejlesztett rendszer. A napvédő termékek négy SPF kategóriába sorolhatóak: Alacsony (6-10), közepes (15-25), magas (30-50) és nagyon magas (50+).


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

IGAZ
VAGY HAMIS

A NAPSUGARAK FELELŐSEK AZ IDŐ
ELŐTTI BŐRÖREGEDÉSÉRT

IGAZ

Az UVA sugarak bomlasztják a bőr belső építőköveit, például a kollagén és az elasztin rostokat. A napsugárzás idővel a bőr rugalmasság vesztésével és a ráncok megjelenésével jár. Az UVB sugarak felelősek az egyenetlen és szabálytalan pigment termelésért, ami sötét foltok megjelenéséhez vezethet. Ezekre a bőrelváltozásokra használjuk a fotoöregedés gyűjtőnevet.
Tudj meg többet

A HAMAR FÖLFEDEZETT BŐRRÁK
NAGYOBB ESÉLLYEL GYÓGYÍTHATÓ

IGAZ

Az esetek 90% -ában a melanoma kezelhető, ha időben felismerik. A bőrgyógyásznál történő rendszeres megelőző vizsgálat előtt látogasson el weboldalunkra, ahol megtudhatha mire érdemes figyelni, illetve hogyan védheti meg szeretteit.
Tudj meg többet

A SÖTÉT SZÍNŰ RUHÁK JOBBAN
VÉDENEK A NAPSUGÁRZÁS ELLEN

IGAZ

A sötét és intenzív színek, például a fekete, a sötétkék, a piros vagy a zöld valójában magasabb UV-védelmet biztosítanak, mint a fehér vagy világos ruházat. Ezért a következő nyaralásra csomagoljon néhány sötét ruhát is!
Tudj meg többet

BIZTONSÁGOS A NAPTEJ?

Biztonságos a fényvédő termékek használata? Lehet, hogy olvastad valahol, hogy a fényvédők akár rákot is okozhatnak. Ez az állítás azonban nem igaz. Semmilyen adat nem támasztja alá, hogy a fényvédők hosszútávú, rendszeres használata bármilyen káros hatással lenne az egészségre. Ennek ellenkezője, azaz a fényvédő szerek bőrrák elleni hatása tudományosan bizonyított tény.

Összefoglalva: a bőrrákot nem a fényvédők, hanem a nap okozza. "

A LA ROCHE-POSAY KÜLDETÉSE:
A KÖZEGÉSZSÉG VÉDELME

A La Roche-Posay szakértő dermatológiai márka, amely szigorú biztonsági teszteknek vetette alá termékeit. Küldetésünk az elejétől fogva a közegészség védelme és a babáktól az idősekig a kiszolgáltatott, érzékeny bőr maximális fényvédelme.

KÖRNYEZETI HATÁSVIZSGÁLAT
A TERMÉKFEJLESZTÉS MINDEN FÁZISÁBAN

De mi a helyzet a környezetvédelemmel? A La Roche-Posay laboratóriumok komolyan veszik a környezetre gyakorolt hatást, ezért a termékfejlesztés minden fázisában végeznek környezeti hatásvizsgálatot. A La Roche-Posay a Sharing Beauty with All program tagja így kifejezetten figyel rá, hogy a végleges termékek 100%-a minden egyes fejlesztési fázisban alapos környezeti és szociális hatástanulmánynak legyen kitéve. A termékeknek ezért nagyon jól kell teljesíteni 4 fő kritérium szerint:

  • formulánk ökológiai lábnyoma (biológiai lebonthatóság, a vízi élővilágra gyakorolt hatás, újrahasznosítás stb.)
  • nyersanyagforrás
  • csomagolás
  • a termék társadalmi előnyei

A La Roche-Posay fényvédő termékekben használt mindkét szűrőt, a Mexoryl XL és SX-et is korallokon teszteltük. Ezeknek a szűrőknek a tengervízben történő extrém koncentrációja esetén sem volt kimutatható fehérítő hatás a korallokon.

Az alábbi cikkben további információkat talál a La Roche-Posay erőteljes lépéseiről annak biztosítására, hogy a márka fényvédői óvják a bőrt, ugyanakkor tiszteletben tartsák a környezetet."

ÍME AZ ÚJ
ANTHELIOS SHAKA SPF50+ NAPVÉDŐ FLUID

Fedezd fel az új Anthelios Shaka SPF 50+ Napvédő fluidot, a láthatatlan napvédő innovációt!
Új Anthelios Shaka SPF 50+ Napvédő Fluid Rázd és véd. Különleges napvédő arcra, bőrgyógyászok ajánlásával, nagyon magas UVA-védelemmel, amely UV-kamera alatt is látható. Láthatatlan a bőrön. Fokozottan ellenálló. Homokálló. Izzadásálló. Vízálló. Anthelios Shaka SPF 50+ Napvédő Fluid

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
A BIZTONSÁG IRÁNT

A nemzetközi kozmetikai szabályozásokon túlmutató biztonsági előírások.

TERMÉKEINK 100%-A
ALLERGIATESZTELT

Mutass többet
Alapfeltételünk = Nulla allergiás reakció.
Ha egyetlen esetet is észlelünk, visszamegyünk a laborba és újraalkotjuk a formulát.

CSAK A SZÜKSÉGES HATÓANYAGOK,
HATÉKONY DÓZISBAN

Mutass többet
Bőrgyógyász és toxikológus együttműködésével kifejlesztett termékeink csak a szükséges összetevőket tartalmazzák, a megfelelő adagolásban.
laroche posay elkötelezettségünk a biztonság iránt érzékeny bőr baba modell

NAGYON ÉRZÉKENY BŐRŰEKEN
TESZTELT KÍMÉLETESSÉG

Mutass többet
Termékeink kíméletességét a legérzékenyebb bőrön ellenőrizzük: túlérzékeny, allergiára, aknéra vagy atópiára hajlamos, illetve daganatos betegség elleni kezelés következtében meggyengült bőrön.

FORMULÁINK VÉDELME
FOLYAMATOS

Mutass többet
Olyan csomagolást választunk, ami a lehető legjobban védi a formuláinkat, melyek kizárólag a szükséges tartósítószereket tartalmazzák a tolerálhatóság és a hatékonyság megőrzésének garantálása érdekében az idő előrehaladtával.

KEDVES
OLVASÓNK!

Az itt megjelenített információk kizárólag általános tájékoztató célt szolgálnak, semmilyen esetben sem helyettesíthetik a szakszerű orvosi tanácsadást. Egészségügyi kérdésekkel kapcsolatban mindig fordulj egészségügyi szakemberhez!