Bőrrák megelőzés
védd a bőröd - az abcde módszerrel

A melanoma és a nem melanoma alapú bőrrák gyakori kiváltó oka a napsugárzás.

TE KÉRDEZEL
MI VÁLASZOLUNK

1 quote-marks

Mi az SPF?

Az SPF az UVB sugárzás elleni védelem mérésére kifejlesztett rendszer. A napvédő termékek négy SPF kategóriába sorolhatóak: Alacsony (6-10), közepes (15-25), magas (30-50) és nagyon magas (50+).


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Milyen fényvédő ajánlott érzékeny bőrre?

Egyes fényvédők kellemetlen szúró érzéseket okozhatnak az érzékeny bőrön. Válasszon széles spektrumú UVA-UVB védelmet, amelyet a legérzékenyebb bőrön tesztelnek, például az érzékeny bőrre szakosodott La Roche-Posay márka ANTHELIOS termékcsaládját.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Lehetsz-e allergiás saját bőrödre?

Általában véve lehetetlen, hogy saját bőrödre legyél allergiás. A napallergia az egyetlen olyan eset, amikor ez kialakulhat. Ekkor az UV-fény módosítja a bőrben lévő anyagokat, ami allergiás reakciót okoz.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

IGAZ
VAGY HAMIS

A NAPSUGARAK FELELŐSEK AZ IDŐ
ELŐTTI BŐRÖREGEDÉSÉRT

IGAZ

Az UVA sugarak bomlasztják a bőr belső építőköveit, például a kollagén és az elasztin rostokat. A napsugárzás idővel a bőr rugalmasság vesztésével és a ráncok megjelenésével jár. Az UVB sugarak felelősek az egyenetlen és szabálytalan pigment termelésért, ami sötét foltok megjelenéséhez vezethet. Ezekre a bőrelváltozásokra használjuk a fotoöregedés gyűjtőnevet.
Tudj meg többet

A HAMAR FÖLFEDEZETT BŐRRÁK
NAGYOBB ESÉLLYEL GYÓGYÍTHATÓ

IGAZ

Az esetek 90% -ában a melanoma kezelhető, ha időben felismerik. A bőrgyógyásznál történő rendszeres megelőző vizsgálat előtt látogasson el weboldalunkra, ahol megtudhatha mire érdemes figyelni, illetve hogyan védheti meg szeretteit.
Tudj meg többet

FELHŐS IDŐBEN
NINCS SZÜKSÉG NAPVÉDELEMRE

HAMIS

A borús és esős napokon is ki van téve bőrünk az UV-sugarak bőröregedést és bőrkárosodást okozó hatásának. A megfelelő védelem érdekében használjon fényvédőt minden nap, ne csak meleg és napos időben.
Tudj meg többet

A GYEREKEK ÉRZÉKENY BŐRÉT
KÖNNYEBBEN KÁROSÍTHATJA A NAPSUGÁRZÁS

IGAZ

A gyermekek napvédelme kiemelkedő fontosságú, különösen, ha tudjuk, hogy az UV-károsodás 50-80% -a 20 éves kor alatt történik. Ez a kockázat azonban megfelelő védelemmel nagymértékben csökkenthető.
Tudj meg többet

A GYEREKEKNEK JÓT TESZ A NAP

HAMIS

A gyermekek bőre különösen érzékeny a nap káros hatásaira. Ezért a gyermekorvosok és a bőrgyógyászok egyetértenek abban, hogy a 3 év alatti gyermekeket és kisgyermekeket nem szabad közvetlen napfénynek kitenni. Az idősebb gyermekeknél pedig feltétlenül használjon erősen védő, széles spektrumú UVA-UVB fényvédőt, például Anthelios-t.
Tudj meg többet

A SÖTÉT SZÍNŰ RUHÁK JOBBAN
VÉDENEK A NAPSUGÁRZÁS ELLEN

IGAZ

A sötét és intenzív színek, például a fekete, a sötétkék, a piros vagy a zöld valójában magasabb UV-védelmet biztosítanak, mint a fehér vagy világos ruházat. Ezért a következő nyaralásra csomagoljon néhány sötét ruhát is!
Tudj meg többet

MIÉRT FONTOS A NAPVÉDELEM
MEGÉRTÉSE?

Az alábbi cikk keretében elmagyarázzuk az egyes UV sugártípusok bőrre gyakorolt hatását - a napégéstől kezdve a bőröregedésen át egészen a bőrrák kockázatáig. Valamint megtanítunk, mire kell odafigyelni a fényvédő termékeknél és mit jelentenek az egyes piktogramok a flakonokon.

A napsugarak bőrre gyakorolt rövidtávú és hosszútávú hatását is összehasonlítjuk (kitérve a napallergiára, aknéra és fényérzékenységre is).

Ezekkel az ismeretekkel felszerelkezve már gyerekjáték lesz a saját és családtagjaid bőrtípusa alapján kiválasztani az ideális és hatásos fényvédő termékeket. Kitérünk a mindennapos napvédelem fontosságára is, főleg abban az esetben, ha érzékeny a bőröd.

BŐRRÁK MEGELŐZÉS
VÉDD A BŐRÖD - AZ ABCDE MÓDSZERREL

Miért veszélyes a nap? Az UVA és UVB sugarak károsíthatják a sejtmagban található DNS-t. Hosszútávon ez a károsodás akár a rákos elváltozások oka lehet.

Annak ellenére, hogy a rákról mindig kicsit visszakozva beszélünk, jó tudni, hogy az időben diagnosztizált bőrrák 90%-ban gyógyítható*. Ami pedig a legfontosabb, hogy megfelelő napvédelem segítségével szinte teljes mértékben megelőzhető.

*www.euromelanoma.org/press, EPI factsheet 2014

PRAKTIKUS TANÁCSOK
A BŐRRÁK MEGELŐZÉSÉRE

  • A bőrrák megelőzése érdekében tartsuk be a következő egyszerű alapszabályokat:
  • Légy óvatos a napon, tartsd be az alapszabályokat, azaz ne menj napra a déli órák folyamán, hordj kalapot és viselj megfelelő ruházatot.
  • Óvd a bőröd széles skálájú, legalább 30 faktoros fényvédővel.
  • Ellenőrizd rendszeresen az anyajegyeid az ABCDE módszer segítségével (és fordulj bőrgyógyászhoz vagy a háziorvosodhoz, ha bármi aggályod támad).
  • Látogass el rendszeresen a dermatológusodhoz.

KIT VESZÉLYEZTET LEGINKÁBB
A BŐRRÁK?

"Ha a napsugárzással kapcsolatos bőrrákról van szó, bizonyos emberek értelemszerűen nagyobb veszélynek vannak kitéve. Ebbe a csoportba tartoznak a világos szemű, bőrű és hajú emberek), azok akiknek nagyon sok anyajegyük van, illetve a családban előfordult bőrrák, azok akik 20 éves koruk alatt több mint ötször hólyagosra égtek, vagy rendszeresen járnak szoláriumba."

Ha a magas kockázatú csoportba tartozol, akkor elengedhetetlen a rendszeres bőrgyógyászati ellenőrzés. Ne feledd, hogy a bőrrák 90%-ban gyógyítható, ha időben diagnosztizálják*.

* www.euromelanoma.org/press, EPI factsheet 2014

AZ ABCDE MÓDSZER
BŐRRÁK ELLEN

A bőrgyógyászok által is elismert ABCDE módszer hasznos a gyanús elváltozások szabad szemmel történő azonosításában.

Mire figyeljünk a bőrön:

  • A hirtelen megjelenő új anyajegyekre. Az esetek többségében 8/10 arányban a melanoma új anyajegyként mutatkozik.
  • A már meglévő anyajegy formájának, színének és méretének változásai.

A következő pár bekezdésben megismertetünk a bőrrák megelőzésének pár alapszabályával: hogy mozogjunk biztonságosan a napsütésben, milyen fényvédő termékeket használjunk és milyen gyakran? Utánajárunk az anyajegy figyelő, hasznos ABCDE módszernek is részletesen, valamint megosztunk veled pár hasznos bőrvédő tippet is."

ÍME AZ ÚJ
ANTHELIOS SHAKA SPF50+ NAPVÉDŐ FLUID

Fedezd fel az új Anthelios Shaka SPF 50+ Napvédő fluidot, a láthatatlan napvédő innovációt!
Új Anthelios Shaka SPF 50+ Napvédő Fluid Rázd és véd. Különleges napvédő arcra, bőrgyógyászok ajánlásával, nagyon magas UVA-védelemmel, amely UV-kamera alatt is látható. Láthatatlan a bőrön. Fokozottan ellenálló. Homokálló. Izzadásálló. Vízálló. Anthelios Shaka SPF 50+ Napvédő Fluid

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
A BIZTONSÁG IRÁNT

A nemzetközi kozmetikai szabályozásokon túlmutató biztonsági előírások.

TERMÉKEINK 100%-A
ALLERGIATESZTELT

Mutass többet
Alapfeltételünk = Nulla allergiás reakció.
Ha egyetlen esetet is észlelünk, visszamegyünk a laborba és újraalkotjuk a formulát.

CSAK A SZÜKSÉGES HATÓANYAGOK,
HATÉKONY DÓZISBAN

Mutass többet
Bőrgyógyász és toxikológus együttműködésével kifejlesztett termékeink csak a szükséges összetevőket tartalmazzák, a megfelelő adagolásban.
laroche posay elkötelezettségünk a biztonság iránt érzékeny bőr baba modell

NAGYON ÉRZÉKENY BŐRŰEKEN
TESZTELT KÍMÉLETESSÉG

Mutass többet
Termékeink kíméletességét a legérzékenyebb bőrön ellenőrizzük: túlérzékeny, allergiára, aknéra vagy atópiára hajlamos, illetve daganatos betegség elleni kezelés következtében meggyengült bőrön.

FORMULÁINK VÉDELME
FOLYAMATOS

Mutass többet
Olyan csomagolást választunk, ami a lehető legjobban védi a formuláinkat, melyek kizárólag a szükséges tartósítószereket tartalmazzák a tolerálhatóság és a hatékonyság megőrzésének garantálása érdekében az idő előrehaladtával.

KEDVES
OLVASÓNK!

Az itt megjelenített információk kizárólag általános tájékoztató célt szolgálnak, semmilyen esetben sem helyettesíthetik a szakszerű orvosi tanácsadást. Egészségügyi kérdésekkel kapcsolatban mindig fordulj egészségügyi szakemberhez!