0
Vissza a laroche-posay.hu oldalra
Save your skin

Miért fontos az érzékeny bőrterületek védelme?

Img_Miért fontos az érzékeny bőrterületek védelme?

A bőr nem mindenhol egyforma. Egyes területek vékonyabbak és érzékenyebbek, mint mások - ami a napsugárzás szempontjából is nagyobb kockázattal jár. A szemek körül, a fülek és az ajak bőre különösen érzékeny, akárcsak a bőrbetegségek, mint például a herpesz által rendszeresen érintett területek.
Ugyanakkor ezeket az érzékeny területeket gyakran el is hanyagoljuk a fényvédelem alkalmazása során. Kivel ne fordult volna elő, hogy bár alaposan bekete magát fényvédővel, mégis leégett a füle vagy az orra hegye? Az érzékeny bőr UV-sugárzástól való védelme azonban nem csupán a leégés, a kisebb vagy nagyobb ráncok elkerülésének kérdése, hiszen ezeknek a területeknek a nem megfelelő védelme súlyos következményekkel is járhat.

A szemek: a lelkünk tükrének védelme

v_article_step2_15_a.jpg


A szemek körüli bőr vékonyabb és érzékenyebb. Mint ilyen, fogékonyabb a környezeti és életmódbeli tényezőkre, mint a napsütés, a fáradtság és a légszennyezés, továbbá ez az első terület, amelyen az öregedés jelei megjelennek. Ezeken a területeken a bőrrák is nagyon komoly aggodalomra ad okot, a szemhéjrák ugyanis az összes bőrrák 5-10% -át teszi ki*, ami nem jelentéktelen. Ehhez valószínűleg hozzájárul az a tény is, hogy gyakran nem alkalmazunk fényvédőt a szemhéjon, nehogy a szembe kerüljön, csípjen vagy égő érzést okozzon, különösen izzadás vagy úszás során. Bár az okai érthetőek, a fényvédő használatának mellőzése ezen a területen mégsem szerencsés, hiszen az érzékeny szemkörnyék védelme a káros UV-sugaraktól nemcsak az öregedés jelei elleni küzdelemben segít, hanem fontos a bőre állapotának szempontjából is.

LP52869_small.png
Tudjon meg többet Anthelios ULTRA


Ha pedig még mindig nehéz ezzel megbarátkoznia, próbáljon ki egy kifejezetten erre kifejlesztett, magas SPF faktorszámú fényvédőt, amely nem folyik a szembe és nem csíp. Fontos megjegyezni, hogy fényvédőinket szemorvosi és bőrgyógyászati ellenőrzés mellett teszteljük, érzékeny szemkörnyéken és kontaktlencsét viselőkön, hogy garantáljuk a jól tolerálható védelmet.
A La Roche Posay új ULTRA fényvédőjét úgy tervezték, hogy az érzékeny szeműek igényeinek is megfeleljen. Ellenálló formulája révén nem folyik a szemekbe és összetétele csak a minimális összetevőket tartalmazza. Az ULTRA-t kontaktlencsét viselőkön és érzékeny szeműeken, bőrgyógyászati és szemorvosi ellenőrzés mellett tesztelték.

Viseljünk napszemüveget

A bőr nem az egyetlen UV-sugárzás által érintett szerv. A szemek és a szemhéjak is rendkívül érzékenyek. A "CE" jelzéssel ellátott napszemüvegek viselete olyannyira alapvető fontosságú a szemek egészsége szempontjából, mint a jó fényvédő használata, és elősegíti a nap vakító hatásának csökkentését, a szürkehályog megelőzését ** és a retina napfény expozíció miatti károsodásának elkerülését. Négy különböző üvegtípus létezik, de csak a 3. és 4. kategóriák biztosítanak megfelelő UV-védelmet a vízparton vagy a hegyekben általában jellemző, erős napsütéssel szemben.

Napvédő stift érzékeny területekre


Négy különböző üvegtípus létezik, de csak a 3. és 4. kategóriák biztosítanak megfelelő UV-védelmet a vízparton vagy a hegyekben általában jellemző, erős napsütéssel szemben.

LP14886_small.pngTudjon meg többet Napvédő stift érzékeny területekre SPF 50+


A szemkörnyék bőre, az orr, a hegek és az anyajegyek különösen érzékenyek az UVB- és az UVA-sugárzás káros hatásaira, mégis gyakran nem alkalmazunk megfelelő védelmet ezeken a területeken, így fokozottan ki vannak téve a túlzott napsütésnek. Az érzékeny bőr magasabb SPF-et (fényvédő faktorszámot) igényel, mint a test más területei, ezért a La Roche-Posay laboratóriumok kifejlesztették az Anthelios SPF 50+ napvédő stiftet érzékeny területekre.

Lágy az ajkakon

LP14885_small.png
Tudjon meg többet IS THIS PRODUCT IN HU PORTFOLIO?
SPF 50+ ajakstift


Az ajak bőre természetesen vékony és érzékeny, nincsenek rajta faggyúmirigyek és szaruhártya, amelyek általában segítik a bőr nedvességének megtartását és védelmét. Ennek eredményeképpen könnyebben irritálódik a szél és a hideg által. Az erre a területre jellemző szárazság és feszülő érzet elleni küzdelem érdekében a La Roche-Posay laboratóriumok megalkották az Anthelios SPF 50+ ajakstiftet. Illatanyag- és parabénmentes, hidratálja és táplálja az ajkat, míg magas SPF faktorszáma segít védeni a káros UVB- és UVA-sugaraktól.

* https://www.skincancer.org/prevention/sun-protection/for-your-eyes/the-eyelids-highly-susceptible-to-skin-cancer
** https://www.aao.org/eye-health/glasses-contacts/sunglasses-3

A HOZZÁM LEGJOBBAN ILLŐ FÉNYVÉDELEM

Három egyszerű lépés a bőrrákkal szembeni védelemért

Preview : False