Jobb élet az érzékeny bőrűeknek

Speciális smink workshopok: különleges alkalmak, amikor segíthetünk a résztvevőknek, hogy visszanyerjék életkedvüket

Img_Speciális smink workshopok: különleges alkalmak, amikor segíthetünk a résztvevőknek, hogy visszanyerjék életkedvüket

Szemmel látható jellegük miatt a bőrproblémák néha lerombolhatják önképünket, és hatással lehetnek emberi kapcsolatainkra a magánéletben és a munkában egyaránt. Annak érdekében, hogy segítsük azon páciensek mindennapjait, akik feltűnő bőrproblémáktól szenvednek, a La Roche-Posay Dermatológiai Termálközpontban bőrgyógyászokkal, speciálisan képzett kozmetikusokkal és a La Roche-Posay Dermatológiai Laboratóriummal szoros együttműködésben létrehoztunk egy különleges smink workshopot. Ez a kezdeményezés számos kórházat inspirált a világ minden táján, hogy ők is szervezzenek ilyen jellegű workshopokat.

v_small_article-corrective_makeup_workshop_03.jpg

Béküljünk meg külsőnkkel

Az első speciális smink workshopot 1994-ben tartották La Roche-Posay városában, Európa vezető Dermatológiai Központjában*. Ez a projekt az átfogó terapeutikus megközelítés része, melynek célja segíteni a pácienseket abban, hogy újra elfogadják magukat, és könnyebben tudjanak együtt élni bőrproblémáikkal.

Ezek a workshopok ingyenesen elérhetőek a gyógyfürdő látogatói számára, és elsődlegesen azoknak az embereknek szólnak, akik valamilyen feltűnő bőrhibával élnek együtt. A speciálisan képzett kozmetikusok felviteli módszereket tanítanak meg a résztvevőknek, segítenek kiválasztani azt a színárnyalatot, amely a leginkább illeszkedik a bőrükhöz és elbeszélgetnek velük, mindezzel segítve őket abban, hogy jobban érezhessék magukat bőrükben. A La Roche-Posay Dermatológiai Laboratórium kétféleképp támogatja ezt a kezdeményezést: magas toleranciájú sminkcsaládjával, melynek készítményei az érzékeny bőrre lettek kifejlesztve, pigmentekben gazdagok és könnyű felvitelt tesznek lehetővé; valamint új workshopok létrehozásának pénzügyi támogatásával a világ minden táján.

Nyerje vissza önbizalmát szakértői segítséggel

Bőrpír, az akné és az égések nyomai, a rákos megbetegedések kezeléseinek hatásai, vitiligo, lentigo, és így tovább: sokszor nehéz elképzelni, hogy a feltűnő bőrproblémák milyen mértékben tudják megzavarni a tőlük szenvedőt emberi kapcsolataiban. A sebek nem csupán fizikai, de lélektani jellegűek is.

Ez az oka annak, hogy a pszichológiai szempontból is képzett sminkmesterek által tartott speciális smink workshopok esztétikailag és lelkileg is segítik a résztvevőket. A speciális sminktechnikák elsajátítása csupán az első lépés. Ezt követően tovább kell lépnünk annak érdekében, hogy el tudjuk fogadni a külsőnket, és vissza tudjuk nyerni nőiességünket. Ezeken a workshopokon meghallgatják a pácienseket, akik megoszthatják gondolataikat és érzelmeiket, valamint lehetőségük adódik tanulni is, ezzel hozzájárulva ahhoz, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben, újjáépítsék az emberi kapcsolataikat, és visszanyerjék életkedvüket.

Ez az alapvető jelentőséggel bíró folyamat egyes esetekben klinikai pszichológustól származó egyéni vagy családi tanácsadással egészülhet ki.

Eddig 90 workshop került megrendezésre világszerte.

v_logo-corrective_makeup_workshop.jpg

A legnagyobb kórházak, illetve klinikák közül néhányan a La Roche-Posay Termálközpontban szervezett workshopok mintájára szintén indítanak speciális smink workshopokat.

Forrás: conseil national des établissements thermaux - Franciaország