ALLERGIÁRA HAJLAMOS BŐR:
MEGOLDÁSOK ÉS KEZELÉSEK

Az allergiára hajlamos bőr reakciói (kiütések, hámlás, pirosság) drámainak vagy akár ijesztőnek tűnhetnek és rendkívül kellemetlen érzést (szúró, viszkető, égő érzet) okoznak. 

Jó hír azonban, hogy a gyógyszertárakban kéznél vannak a szakértő dermokozmetikai bőrápolók az allergiára hajlamos bőrre (ha szükséges, OTC vagy vényköteles gyógyszerekkel kombinálva).

TE KÉRDEZEL
MI VÁLASZOLUNK

1 quote-marks

Mit jelent az, hogy hipoallergén?

A hipoallergén egyszerűen azt jelenti, hogy egy termék (általában egy kozmetikum) valószínűleg nem okoz allergiás reakciót. Bár sok márka megalapozott tesztelési eljárások nélkül állítja azt, hogy terméke hipoallergén. A TOLERIANE Ultra bőrápolót például a legérzékenyebb és allergiára hajlamos bőrön tesztelték, bizonyítottan hipoallergén.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Mennyi ideig tart egy allergiás bőrreakció?

Ez a reakció típusától függ. A csalánkiütés (urticaria) általában 24 órán belül eltűnik. A kontakt dermatitisz esetén hetekig tarthat mire elmúlik. Az ekcéma egy krónikus betegség, amelyet éveken keresztül kell kezelni. Az enyhébb allergiás reakciók (viszkető, égő érzés) gyorsan enyhíthetőek termálvízzel és hipoallergén, bőrbarriert támogató bőrápolókkal.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Mitől alakulnak ki a kiütések?

A kiütéseknek számtalan egészségügyi oka lehet, például vírusos fertőzések, allergia és autoimmun betegségek. Új kiütéseiddel fordulj szakorvoshoz. Ha a kiütéseket kozmetikum okozza, érdemes áttérni hipoallergén termékek használatára.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Mit tegyek a viszketéssel járó bőrkiütésekkel?

A viszkető kiütések, mint pl. a csalánkiütés (urticaria), a kontakt dermatitisz és az ekcéma ellen megoldást jelenthet a recept nélkül kapható antihisztamin szedése. A Termálvíz permet és hipoallergén, bőrbarrier erősítő hidratáló enyhítheti a viszketést. Ha kiújul a probléma, fordulj szakorvoshoz.

Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

IGAZ
VAGY HAMIS

SMINKECSETED
ALLERGIÁT OKOZHAT.

IGAZ

A sminkecsetek és applikátorok valódi por- és allergiacsapdák lehetnek, úgyhogy rendszeresen ki kell őket mosni. Tisztítsd meg az ecseteidet hipoallergén szappannal vagy sminkecset-tisztítóval, hogy megőrizd egészségedet.
Tudj meg többet

JOBB HA NEM ZUHANYZOL,
HA ALLERGIÁS A BŐRÖD?

HAMIS

Ha nem tisztálkodsz a nap végén, egész éjszaka érintkezni hagyod bőröddel az olyan allergéneket és irritáló anyagokat, mint a pollen és a szennyezett levegőből származó részecskék. Ezek káros hatást gyakorolhatnak a bőr barrierfunkciójára, és irritációt okozhatnak.
Tudj meg többet

TILOS A DIY KRÉMEK HASZNÁLATA
ÉRZÉKENY BŐRRE.

IGAZ

Akármilyen jó mókának tűnik is elkészíteni a saját bőrápolódat, ha allergiára hajlamos a bőröd, ez egyenes út lehet az allergiás reakciókhoz. Sok természetes összetevő ugyanis erősen irritáló hatású lehet.
Tudj meg többet

AZ ALKOHOL RONTHAT
AZ ALLERGIÁN?

IGAZ

Az alkohol a bőrallergia egyik lehetséges oka. A tudósok kimutatták, hogy az alkohol bármely allergiás reakción ronthat, legyen szó asztmáról, szénanátháról vagy különböző bőrkiütésekről. Ez részben az alkoholos italokban található hisztaminnak és szulfitmolekuláknak tudható be.
Tudj meg többet

HOGYAN ÁPOLJUK AZ
ALLERGIÁRA HAJLAMOS BŐRT?

Alapelvek: Tisztítás: minél kíméletesebb annál jobb.

Fontos, hogy ne bontsuk meg a bőrt védő lipidrétegét.

Kérj a gyógyszertárban nagyon kíméletes lemosókat, amelyek megfelelőek allergiára hajlamos bőrre. A bőr megtisztítása után a bőr nyugtatására használhatsz termálvíz permetet (vattakorongra fújva hideg borogatásként használható SOS nyugtatásra). Az allergiára hajlamos bőr ápolására válassz olyan intenzív bőrnyugtató, hipoallergén, bőrbarriert támogató krémet, ami minimális összetevőt tartalmaz, hogy bőröd idővel kevésbé sérülékeny legyen.

AZ ALLERGIÁRA HAJLAMOS BŐR ÉS A BŐRÖN ÉLŐ ÖKOSZISZTÉMA:
A MIKROBIOM

Az allergiára hajlamos bőrre megfelelő optimális bőrgyógyászati bőrápoló megoldások hatnak a bőr láthatatlan, élő mikroorganizmusok alkotta védőrétegére, a mikrobiomra is, mely elengedhetetlen a bőr jólléte és védelme érdekében. A tartós bőrnyugtató hatáshoz használhatsz termálvíz permetet és termálvízben gazdag, a bőrbarriert támogató krémet, mivel ezek az összetevők természetes prebiotikus hatásúak, így enyhülést hoznak, hosszú távon nyugtatják és óvják a bőrfelszín ökoszisztémáját.

Ebben a részben felfedezheted a teljes körű bőrápolási rutint és termékjavaslatainkat allergiára hajlamos bőrre az irritáció enyhítéséért. Még többet megtudhatsz a La Roche-Posay elkötelezettségéről, hogy olyan termékeket fejlesszünk ki, melyek még a legérzékenyebb, allergiára hajlamos bőrűek számára is biztonsággal használhatóak. Végül, ha úgy döntesz, hogy felkeresel egy allergológust, információt nyújtunk, mire számíts, és segítünk felkészülni (egy letölthető allergianaplóval).

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
A BIZTONSÁG IRÁNT

A nemzetközi kozmetikai szabályozásokon túlmutató biztonsági előírások.

TERMÉKEINK 100%-A
ALLERGIATESZTELT

Mutass többet
Alapfeltételünk = Nulla allergiás reakció.
Ha egyetlen esetet is észlelünk, visszamegyünk a laborba és újraalkotjuk a formulát.

FORMULÁINK VÉDELME
FOLYAMATOS

Mutass többet
Olyan csomagolást választunk, ami a lehető legjobban védi a formuláinkat, melyek kizárólag a szükséges tartósítószereket tartalmazzák a tolerálhatóság és a hatékonyság megőrzésének garantálása érdekében az idő előrehaladtával.

CSAK A SZÜKSÉGES HATÓANYAGOK,
HATÉKONY DÓZISBAN

Mutass többet
Bőrgyógyász és toxikológus együttműködésével kifejlesztett termékeink csak a szükséges összetevőket tartalmazzák, a megfelelő adagolásban.

NAGYON ÉRZÉKENY BŐRŰEKEN
TESZTELT KÍMÉLETESSÉG

Mutass többet
Termékeink kíméletességét a legérzékenyebb bőrön ellenőrizzük: túlérzékeny, allergiára, aknéra vagy atópiára hajlamos, illetve daganatos betegség elleni kezelés következtében meggyengült bőrön.

KEDVES
OLVASÓINK!

Az itt megjelenített információk kizárólag általános tájékoztató célt szolgálnak, semmilyen esetben sem helyettesíthetik a szakszerű orvosi tanácsadást. Egészségügyi kérdésekkel kapcsolatban mindig forduljatok egészségügyi szakemberhez!