Segítség!
A bőröm reaktív és allergiára hajlamos

Az allergia átalában a bőr kontakt dermatitisz nevű állapotként jelenik meg. Gyakori a fémallergia (nikkel és króm), kozmetikára-, illatanyagokra és tisztítószerekre való érzékenység. A bőrrel érintkezve viszkető, égő érzéssel és pikkelyes bőrrel járó immunreakciót válthatnak ki. Cikkekben foglaljuk össze a legjobb módszereket a bőrtünetek enyhítésére.

TE KÉRDEZEL
MI VÁLASZOLUNK

1 quote-marks

Mit tegyek a viszketéssel járó bőrkiütésekkel?

A viszkető kiütések, mint pl. a csalánkiütés (urticaria), a kontakt dermatitisz és az ekcéma ellen megoldást jelenthet a recept nélkül kapható antihisztamin szedése. A Termálvíz permet és hipoallergén, bőrbarrier erősítő hidratáló enyhítheti a viszketést. Ha kiújul a probléma, fordulj szakorvoshoz.

Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Mennyi ideig tart egy allergiás bőrreakció?

Ez a reakció típusától függ. A csalánkiütés (urticaria) általában 24 órán belül eltűnik. A kontakt dermatitisz esetén hetekig tarthat mire elmúlik. Az ekcéma egy krónikus betegség, amelyet éveken keresztül kell kezelni. Az enyhébb allergiás reakciók (viszkető, égő érzés) gyorsan enyhíthetőek termálvízzel és hipoallergén, bőrbarriert támogató bőrápolókkal.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Mit jelent az, hogy hipoallergén?

A hipoallergén egyszerűen azt jelenti, hogy egy termék (általában egy kozmetikum) valószínűleg nem okoz allergiás reakciót. Bár sok márka megalapozott tesztelési eljárások nélkül állítja azt, hogy terméke hipoallergén. A TOLERIANE Ultra bőrápolót például a legérzékenyebb és allergiára hajlamos bőrön tesztelték, bizonyítottan hipoallergén.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

IGAZ
VAGY HAMIS

A GYÜMÖLCSÖK ÉS A ZÖLDSÉGEK
SOHA NEM ALLERGIZÁLNAK

HAMIS

Egyes gyümölcsök és zöldségek nagy mennyiségben tartalmaznak szalicilátokat (ami az aszpirin összetevője is). A szalicilátra érzékeny egyéneknél az ilyen vegyületekben gazdag ételek valójában súlyosbíthatják az olyan allergiás tüneteket, mint a szénanátha, az asztma, az ekcéma és a bőrreakciók.
Tudj meg többet

JOBB HA NEM ZUHANYZOL,
HA ALLERGIÁS A BŐRÖD?

HAMIS

Ha nem tisztálkodsz a nap végén, egész éjszaka érintkezni hagyod bőröddel az olyan allergéneket és irritáló anyagokat, mint a pollen és a szennyezett levegő. Ezek káros hatást gyakorolhatnak a bőr barrierfunkciójára, és irritációt okozhatnak.
Tudj meg többet

AZ ALKOHOL RONTHAT
AZ ALLERGIÁN?

IGAZ

Az alkohol a bőrallergia egyik lehetséges oka. A tudósok kimutatták, hogy az alkohol bármely allergiás reakción ronthat, legyen szó asztmáról, szénanátháról vagy különböző bőrkiütésekről. Ez részben az alkoholos italokban található hisztamin és szulfitmolekulák hatásának tudható be.
Tudj meg többet

TILOS A DIY KRÉMEK HASZNÁLATA
ÉRZÉKENY BŐRRE

IGAZ

Akármilyen jó mókának tűnik is elkészíteni a saját bőrápolódat, ha allergiára hajlamos a bőröd, ez egyenes út lehet az allergiás reakciókhoz. Sok természetes összetevő ugyanis erősen irritáló hatású lehet.
Tudj meg többet

AZ ALLERGIA KÜLÖNBÖZŐ FAJTÁI
BEFOLYÁSOLJÁK BŐRÜNK MINŐSÉGÉT

A bőrallergia nem csak kontakt dermatitisz formájában jelentkezik. Bőrünk gyakran reagál csalánkiütéssel az ételekben, környezetünkben és gyógyszerekben előforduló allergénekre. Tünetei viszkető, piros foltok. Enyhébb reakció esetében a bőr hajlamos viszketésre, égésre és csípő érzetre, ha nem hipoallergén, nem allergiatesztelt kozmetikai szerekkel, vagy agresszív háztartási tisztítószerekkel érintkezik. A bőrallergia egy különös, de nem ritka fajtája az UV-sugarakra való tüneti allergiához hasonló napallergia. Az ezzel kapcsolatos részleteket cikkekben foglaltuk össze lentebb.

AZ ÉN BŐRÖM
ÉRZÉKENY, REAKTÍV, VAGY ALLERGIÁRA HAJLAMOS?

Az allergiára hajlamos bőr másképp viselkedik, mint az érzékeny-, vagy reaktív bőr. Az allergiás bőr látható tünetekkel reagál bizonyos allergénekre, az érzékeny bőr inkább csak a kellemetlen bőrérzettel (bizsergés, viszketés, bőrégés stb.) jelzi a problémát vagy állandó jelleggel, vagy pedig a külső (túl kemény víz, klimatizáció) és belső (stressz, fűszeres ételek) tényezőkre reagálva. Az érzékeny bőr reakciója gyakran nem is jár látható tünetekkel. A reaktív bőr teljesen más problémát jelent, mert a külső és belső ingerekre nem csak kellemetlen bőrérzettel, hanem látható jelekkel is reagál, mint a bőrpír és a kivörösödés.

Ebben a részben kitérünk mindhárom komplikált bőrtípusra és megmutatjuk, hogy a mindennapos alapos ápolás mennyit javíthat a helyzeten.

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
A BIZTONSÁG IRÁNT

A nemzetközi kozmetikai szabályozásokon túlmutató biztonsági előírások.

TERMÉKEINK 100%-A
ALLERGIATESZTELT

Mutass többet
Alapfeltételünk = Nulla allergiás reakció.
Ha egyetlen esetet is észlelünk, visszamegyünk a laborba és újraalkotjuk a formulát.

FORMULÁINK VÉDELME
FOLYAMATOS

Mutass többet
Olyan csomagolást választunk, ami a lehető legjobban védi a formuláinkat, melyek kizárólag a szükséges tartósítószereket tartalmazzák a tolerálhatóság és a hatékonyság megőrzésének garantálása érdekében az idő előrehaladtával.

CSAK A SZÜKSÉGES HATÓANYAGOK,
HATÉKONY DÓZISBAN

Mutass többet
Bőrgyógyász és toxikológus együttműködésével kifejlesztett termékeink csak a szükséges összetevőket tartalmazzák, a megfelelő adagolásban.

NAGYON ÉRZÉKENY BŐRŰEKEN
TESZTELT KÍMÉLETESSÉG

Mutass többet
Termékeink kíméletességét a legérzékenyebb bőrön ellenőrizzük: túlérzékeny, allergiára, aknéra vagy atópiára hajlamos, illetve daganatos betegség elleni kezelés következtében meggyengült bőrön.

KEDVES
OLVASÓINK!

Az itt megjelenített információk kizárólag általános tájékoztató célt szolgálnak, semmilyen esetben sem helyettesíthetik a szakszerű orvosi tanácsadást. Egészségügyi kérdésekkel kapcsolatban mindig forduljatok egészségügyi szakemberhez!