HA RÁKOT DIAGNOSZTIZÁLTAK,
HOGYAN TUDOK FELKÉSZÜLNI MI VÁR RÁM?

A rák diagnózisa nagy kihívást jelenthet, sok kérdésünk merülhet fel. Hogyan készüljek fel a kezelésekre? Hogyan mondjam el a szeretteimnek? Forduljak pszichológushoz? Képes leszek tovább dolgozni? Hogyan őrizhetem meg társasági és magánéletemet? Tudnod kell, hogy nem vagy egyedül ebben a megpróbáltatásban.

A rák sok változást hozhat a mindennapi életedben. Hatással lehet a kapcsolataidra, a családi életedre, a munkádra, és természetesen fizikai változások is okozhat. A rákkezelések emellett hatással lehetnek a hajadra, a bőrödre és a körmeidre is. Egyes rákkezelés alatt álló embereknél bizonyos mértékű bőrreakciók alakulhatnak ki a sugár- vagy a kemoterápia hatására.
Próbálj meg időt szánni a lazításra: ismerd meg mi az a szofrológia vagy a pilates. Mindenki megtalálhatja a neki való módszert. Kényeztesd magad; ez a folyamat fontos lépés az előtted álló útra való felkészüléshez mind lelkileg, mind fizikailag.

FELKÉSZÍTEM A TESTEM
ÉS A BŐRÖM

A rákkezelések változásokat idézhetnek elő a testedben és a bőrödön. A bőr előkészítése, még ezen nemkívánatos mellékhatások megjelenése előtt, segíthet felkészülni az előtted álló kihívásokra.

Szánj egy kis időt arra, hogy tájékozódj arról, mi történhet a bőröd megjelenésével. Első lépésként találd meg a megfelelő termékeket, melyek hidratáláják és nyugtatják a bőröd a rákkezelések során. A bőr pH-értékét kímélő tisztítók, a megfelelő hidratálók, testápolók és fényvédők együttesen alkothatják a számodra megfelelő eszközkészletet.

EGY KÖZÖSSÉG RÉSZE 
VAGYOK

A rákdiagnózis érzelmi reakciók széles skáláját válthatja ki. A betegegyesületek és támogató csoportok célja, hogy segítsenek Neked megbirkózni ennek a diagnózisnak minden vonatkozásával.

Biztonságos környezetet biztosítanak, ahol megoszthatod a tapasztalataidat, és kapcsolatba léphetsz másokkal, akik hasonló kihívásokkal néznek szembe. Ezek olyan helyek, ahol támogatásra, elfogadásra és megértésre lelhetsz. Katartikus élmény egy támogató hálózathoz tartozni, ahol olyan emberekkel találkozhatsz, akikben megbízhatsz, ahol megoszthatod a rákdiagnózissal és kezeléssel kapcsolatos érzéseidet. Ha képes vagy megnyílni mások felé, akik megértik a helyzeted, és kapcsolódnak hozzád, azzal növelheted az önbecsülésed, különösen akkor, ha a tested vagy a bőröd megváltozott a kezelések hatására.

Nézd meg, hogy egy betegegyesülethez való csatlakozás milyen jelentős előnyököket nyújthat a kezelés és a gyógyulás sikerének szempontjából!

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
FELÉD IS

1975 óta a La Roche-Posay a küldetésének tekinti, hogy támogassa azokat, akik az érzékeny vagy legyengült bőr kihívásaival állnak szemben a mindennapi komfortérzet és életminőség javításáért.