A BŐRBARRIER EGYENSÚLYÁNAK HELYREÁLLÍTÁSA

A bőrbarrier, azaz a bőr védő rétege egy olyan védelmi pajzs, amely megvéd minket a különböző külső hatásoktól, mint például az UV-sugarak vagy a levegő szennyezettsége. A bőr védőrétegének megfelelő gondozása csökkenti a bőr kiszáradását, az érzékenységét, vagy az öregedés látható jeleit és a bőrirritációt. A megfelelő bőrápolás táplált, egészségesnek látszó és sugárzó bőrt eredményez.

NÉZZÜK MEG KÖZELEBBRŐL AZ IDEI ÉV INNOVÁCIÓIT A BŐRBARRIER EGYENSÚLYÁÉRT!

A La Roche-Posay Cicaplast B5 szérum egy innovatív termék, melynek számos pozitív hatása van a bőrre.

A szérum kiemelkedő tulajdonsága, hogy védelmet nyújt a bőrnek az irritáció, szárazság és külső környezeti hatások ellen. A benne található 10% B5-vitamin segít regenerálni és erősíteni a bőrbarriert, csökkentve ezzel a gyulladást és elősegítve az egészségesnek érző bőrállapotot. A B5-vitamin erős regeneráló hatással bír, ami segít helyreállítani a igénybevett bőrt.

Ezenkívül a szérum fontos összetevője a HEPES, mely simítja és javítja a bőr textúráját. Ennek eredményeként a bőr általános megjelenése frissebb és üdébb lesz.

Az Aqua Posae Filiformis is különleges komponense ennek a szérumnak. Ezek a mikroorganizmusok képesek regenerálni a bőr védőrétegét és kiegyensúlyozni a bőr mikrobiomját. Ennek következtében a bőr ellenállóbb lesz a külső hatásokkal szemben, és megőrzi optimális állapotát.

A La Roche-Posay Cicaplast B5 szérum egyik kiemelkedő előnye a hatékony hidratáló képessége. A könnyű textúrája erősíti a bőr védőrétegét, hozzájárulva akár 24 órás hidratáltság megőrzéséhez. Ez elengedhetetlen a bőr rugalmasságának és egészséges megjelenésének megőrzéséhez.

A bőrirritáció olyan, mintha a bőrünk tiltakozna bizonyos belső és külső tényezők ellen. Nézzük meg ezeket részletesebben együtt!

Bőrirritációt számos tényező okozhat:

  1. Bőrbetegségek, melyek lehetnek genetikai eredetűek (például az ekcéma és az ichtyosis), de stressz vagy más betegség is kiválthatja őket.
  2. Allergiás reakciók bizonyos anyagokra, például élelmiszerekre vagy nem megfelelő kozmetikumokra, melyek összetevői bőrpírt okozhatnak, különösen érzékeny bőrű egyéneknél.
  3. Túlzott napsütés vagy hosszú ideig tartózkodás a napon megfelelő fényvédelem nélkül bőrirritációt vagy akár leégést okozhat. Ugyanakkor hideg időjárás, szél vagy hó is hasonlóan hatásos lehet.
  4.  Bőrünk elégtelen hidratáltsága szárazságot és irritációt idézhet elő.
  5. Irritáló anyagokkal való érintkezés, például mosószerekben lévő vegyi anyagok, vagy más bőrproblémák kezelésére használt termékek is hozzájárulhatnak a bőr szárazságához és irritációjához.
  6. Hormonális egyensúlyhiány befolyásolhatja a bőr állapotát, különösen menstruáció, terhesség vagy menopauza során.
  7. Bőrgyógyászati beavatkozások jelentős kellemetlenséget vagy fokozott bőrérzékenységet okozhatnak, különösen az első napokban. Az említett külső tényezők többsége felboríthatja a bőrvédelmi réteg egyensúlyát.

TUDJON MEG TÖBBET
A ÉRZÉKENY BŐRRŐL

placeholder 5 tipp
az érzékeny bőr 
fiatalos megjelenéséért
Nézd meg
placeholder Mi a mikrobiom?
Nézd meg
placeholder A bőrvédő
vitamin 
Nézd meg