Mi a korallfehéredés?

Article Read Duration 4 perc elolvasni

Korallfehéredésnek nevezzük azt a jelenséget, amikor az óceán közegi változása miatt a korallokban élő szimbiotikus algák elpusztulnak és a korallok elvesztik jellemző színüket. Az algák biztosítják a fotoszintézis révén a korallok által felhasznált energia akár 90%-át, ezért elpusztulásuk végzetes bizonyos korallfajták számára is. Ez a jelenség elsősorban az üvegházhatású gázok légkörbe való kibocsájtása, a hőmérsékletváltozás, a korallpusztító baktériumok, az óceánok szennyezése és savasodása miatt áll fenn.

FELELŐSEK A LA ROCHE-POSAY ELSŐDLEGES FÉNYSZŰRŐI
A KORALLFEHÉREDÉSÉRT?

A La Roche-Posay mindkét elsődleges fényszűrőjét a Mexoryl SX-et és a Mexoryl XL-t is alaposan teszteltünk a tengeri élővilág szempontjából. Ökotoxikológiai vizsgálatok során, a szűrők 5 hétig tartó magas koncentrációja tengervízi környezetben nem okozott megfigyelhető negatív hatást a szimbiotikus korallalgákra, azaz bizonyítottan nem okoznak korallfehéredést.

TARA PACIFIC EXPEDÍCIÓ 2016-2018:
RENDKÍVÜLI HOZZÁJÁRULÁS A NEMZETKÖZI KORALLKUTATÁSHOZ

A Tara Expeditions non-profit francia magánszervezet, mely tudományos intézetekkel együttműködve szervez az óceánokat érintő éghajlatváltozást és ökokrízist kutató kampányokat 2003 óta. A L´Oréal családba tartozó La Roche-Posay örömmel működik együtt a Tara Expeditions 2 éves ázsiai és csendesóceáni kutatóprogramjában, melynek célja egy a korallzátonyok életével kapcsolatos innovatív tanulmány létrehozása a következő szervezetekkel: CNRS*, Paris Sciences et Lettres** és Scientific Centre of Monaco*** kutatóközpont. Reményeink szerint sikerül felfedezni a korallok rejtett sokféleségét és jobban megérteni éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodóképességüket.

*Centre Nationale de la Recherche Scientifique, Francia nemzeti kutatóközpont
**párizsi egyetemi kutatócsoport
***a tengeri élet védelmével foglalkozó oceanográfiai kutatóközpont 

IGAZ
VAGY HAMIS?

FELHŐS IDŐBEN
NINCS SZÜKSÉG NAPVÉDELEMRE

HAMIS

A borús és esős napokon is ki van téve bőrünk az UV-sugarak bőröregedést és bőrkárosodást okozó hatásának. A megfelelő védelem érdekében használjon fényvédőt minden nap, ne csak meleg és napos időben.
Tudj meg többet

A NAPSUGARAK FELELŐSEK AZ IDŐ
ELŐTTI BŐRÖREGEDÉSÉRT

IGAZ

Az UVA sugarak bomlasztják a bőr belső építőköveit, például a kollagén és az elasztin rostokat. A napsugárzás idővel a bőr rugalmasság vesztésével és a ráncok megjelenésével jár. Az UVB sugarak felelősek az egyenetlen és szabálytalan pigment termelésért, ami sötét foltok megjelenéséhez vezethet. Ezekre a bőrelváltozásokra használjuk a fotoöregedés gyűjtőnevet.
Tudj meg többet

A SÖTÉT SZÍNŰ RUHÁK JOBBAN
VÉDENEK A NAPSUGÁRZÁS ELLEN

IGAZ

A sötét és intenzív színek, például a fekete, a sötétkék, a piros vagy a zöld valójában magasabb UV-védelmet biztosítanak, mint a fehér vagy világos ruházat. Ezért a következő nyaralásra csomagoljon néhány sötét ruhát is!
Tudj meg többet

ELKÖTELEZETTSÉGÜNK
A BIZTONSÁG IRÁNT

A nemzetközi kozmetikai szabályozáson túlmenő biztonsági előírások.

TERMÉKEINK 100%-A
ALLERGIATESZTELT

Mutass többet
Alapfeltételünk = Nulla allergiás reakció.
Ha egyetlen esetet is észlelünk, visszamegyünk a laborba és újraalkotjuk a formulát.

FORMULÁINK VÉDELME
FOLYAMATOS

Mutass többet
Olyan csomagolást választunk, ami a lehető legjobban védi a formuláinkat, melyek kizárólag a szükséges tartósítószereket tartalmazzák a tolerálhatóság és a hatékonyság megőrzésének garantálása érdekében az idő előrehaladtával.

CSAK A SZÜKSÉGES HATÓANYAGOK,
HATÉKONY DÓZISBAN

Mutass többet
Bőrgyógyász és toxikológus együttműködésével kifejlesztett termékeink csak a szükséges összetevőket tartalmazzák, a megfelelő adagolásban.

NAGYON ÉRZÉKENY BŐRŰEKEN
TESZTELT KÍMÉLETESSÉG

Mutass többet
ermékeink kíméletességét a legérzékenyebb bőrön ellenőrizzük: túlérzékeny, allergiára, aknéra vagy atópiára hajlamos, illetve daganatos betegség elleni kezelés következtében meggyengült bőrön.

ERRE IS VAN
MEGOLDÁSUNK

ANTHELIOS a napvédelem úttörője. Széles spektrumú, rendkívül magas védelmet nyújt, ami több mint 25 év, a napvédelemmel és a napérzékeny bőrrel kapcsolatos klinikai kutatás eredménye.