Jobb élet az érzékeny bőrűeknek

Érzékeny a bőre? Figyelünk érzéseire

Img_Érzékeny a bőre? Figyelünk érzéseire

Akinek érzékeny vagy problémákra hajlamos (intoleráns, atópiára vagy aknéra hajlamos) bőre van, az kénytelen együtt élni egy sajátos, személyes érzéssel, melyet néha még szavakba önteni is nehéz. A La Roche-Posay Dermatológiai Laboratóriumban meggyőződésünk, hogy ennek a pszichológiai aspektusnak a figyelembe vétele nélkülözhetetlen ahhoz, hogy átfogó, innovatív és hatékony megoldással segíthessük azokat, akiknek a bőre különleges törődést igényel.

A tüneteken túl: az életminőség kérdése

A La Roche-Posay Dermatológiai Laboratórium által szponzorált tanulmány szerint a mai nők több mint 50%-a gondolja, hogy bőre érzékeny¹. Az epidermális idegvégződések magasabb fokú érzékenységéből és a reakcióküszöb eséséből² következő érzékenység klinikai tünetekben nyilvánul meg: bőrpír, elvörösödés, irritáció, stb. Ezeket látva, a La Roche-Posay Dermatológiai Laboratórium minden nap küzd azért, hogy minden egyes formulájában megtalálja a tökéletes egyensúlyt a hatékonyság és a tolerancia között.

Azonban az előbb említett, a bőrgyógyászok által azonosítható klinikai tüneteken felül a bőrérzékenység - csakúgy mint sok más dermatológiai állapot (atópia, ekcéma, akne, rozacea, stb.) - számos egyéb alattomos hatást vonhat maga után. Az alvás minőségének romlása, önbizalomhiány, az iskolában vagy munkában nyújtott alacsonyabb teljesítmény, és így tovább: a bőrproblémák következményei tönkretehetik az ezektől szenvedők életét. Ennek ellenére mégis sokszor alábecsülik jelentőségüket. Számunkra elképzelhetetlen, hogy ne ugyanazzal az elköteleződéssel reagáljunk ezekre is, mint ahogy azt a tényleges tünetek esetében tesszük.

A jövő mérőszáma: az Életminőség Index

A La Roche-Posay Dermatológiai Laboratórium tisztában van a személyes, egyéni tapasztalatok mérésének nehézségével, így elhatározta, hogy egy tudományos mérési mutatót fog használni. Ebből kifolyólag úgy döntöttünk, hogy egy szabadalmaztatott referencia eszközt adaptálunk, melyet számos egészségügyi területen használnak a klinikai tünetek és a mindennapos életre gyakorolt negatív hatások közti korreláció mérésére: ez az Életminőség Index.

Bőrápolási készítményeink értékelésének különböző szakaszaiban önkénteseket kérünk meg, hogy válaszoljanak a mindennapjaikkal kapcsolatos különböző kérdésekre egy kérdőív segítségével: negatív érzelmek, alvászavarok, emberi kapcsolatok, és így tovább. A vizsgálat kezdeti és végső eredményeinek összehasonlításával képesek leszünk felmérni készítményeinknek a páciensek életminőségére gyakorolt hatását. Ez a csodás módszer új lehetőséget biztosít ahhoz, hogy személyre szabott programokat fejleszthessünk ki, amelyek hatékonyabbak, pontosabbak, és az érzékeny bőr minden szükségletét kielégítik a klinikai jelektől kezdve egészen a lélektani hatásokig.

Elkísérjük Önt a jó közérzet felé vezető úton

A személye szabott, hatékony és az érzékeny bőrhöz gyengéd készítményeken felül a La Roche-Posay különböző workshopokat szervez azoknak, akik bizonyos tünetektől szenvednek. E workshopok keretén belül korrekciós sminktechnikák elsajátításával olyan külsőt varázsolhatnak maguknak, amivel elégedettek lehetnek, és olyan mindennapos trükkökkel ismerkedhetnek meg, melyek segítenek komfortérzetük növelésében.

Több mint 3.000 nő közreműködésével elvégzett tanulmány Kínában, Brazíliában, az Amerikai Egyesült Államokban, Németországban és Franciaországban.
Forrás: L'Oréal Research