0
test Fb connect
|ARTSEG_OP_PARENTSCORNER_SCARS | |

ÓVJA GYERMEKE BŐRÉT!

Hegek & bibik

Hegek & bibik

Hegek & bibik

A hegek és a napsütés: amit tudnia érdemes

Img_A hegek és a napsütés: amit tudnia érdemes

Mi teszi érzékennyé a hegeket a napsütésre?

Az új hegek (amelyek még rózsaszínűek és gyógyulnak) nagyon érzékenyek az UV-sugárzásra és könnyen leéghetnek. A gyógyuló szövetben lévő gyulladás és a napsugárzás együttesen gyulladás utáni hiperpigmentációhoz (PIH) vezethet, ami a heg és a környező bőr sötétbarna színűvé válását okozhatja. Az ilyen elszíneződés hónapokig vagy akár évekig is eltarthat, ezért igen fontos a védelem. Magától értetődik, hogy a megfelelő védelem nélküli napon tartózkodás a bőrrák kockázatát is hordozza.

VÉDJE A BŐRÉT

Kell védenem a hegemet a naptól?

Az első évben vagy egy kicsit tovább különleges védelemre van szükség. Mielőtt elindulna a szabadba, használjon nagyon magas fényvédőt (SPF50 + az ideális) a hegére. Nem jó ötlet, ha lebarnulással próbálja meg elrejteni a heget, mert ez valószínűleg inkább a heg erőteljesebb megjelenését eredményezi. Ne feledje, hogy a bőr sérülésének minden formája (beleértve a tetoválást is) túlzott pigmentációt eredményezhet, ha napfénynek teszik ki. Nem számít, milyen fajta a sérülés, a kulcsszó a védelem.

PARENTS_CORNER_SCARS_AND_SUN_IMG_02

Mit jelent, ha a hegem barna vagy fekete?

Ha a heg barna vagy fekete színűvé válik, illetve, ha a körülötte lévő bőr is sötétebbé válik, akkor ez valószínűleg egy hiperpigmentált heg. Ez általában a friss és még gyógyulófélben lévő heget ért napsütés hatására alakul ki. Mivel ez a sötét megjelenés évekig eltarthat, néhányan bőrgyógyászhoz fordulnak bizonyos eljárásokért (lézer, depigmentáló szerek, sebészeti felülvizsgálat). Minden kezelésnek időre van szüksége, hogy hasson és egyik sem olcsó, ezért a régi mondás, miszerint "a megelőzés jobb, mint a gyógyítás" duplán érvényes.

Kiemelt ajánlataink

Minden termék
Preview : False