Az érzékeny bőr naplóm
Img_Az érzékeny bőr naplóm

Az érzékeny bőr sok oldala

Img_Az érzékeny bőr sok oldala

Évről évre az érzékeny bőrű közösség folyamatosan növekszik. A témához kapcsolódó blogok és vlogok villámgyorsasággal terjedtek el, míg tanulmányok mutatják, hogy mára az emberek 60%-a érintett. De annak ellenére, hogy már többségben van, az érzékeny bőrt gyakran nem értik meg. Miért van ez?

Érzékeny bőr: egy gyakran láthatatlan állapot

Az érzékeny bőrt nehéz diagnosztizálni, akár szakemberek számára is, egy nagyon egyszerű okból: az határozza meg, hogy a nők mit éreznek, nem az, amit az orvos lát.

A nők szemszögéből az érzékeny bőr egy kellemetlen mindennapos tény. A bőr csíp, viszket, pirosodik és éget a környezetre, az étrendre vagy a mindennapos bőrápolási szerekre reagálva.

A bőrgyógyász szemszögéből az érzékeny bőr kissé pirosnak vagy száraznak tűnhet, de a megjelenése lényegében normális.

Szóval úgy érzi, hogy az Ön bőre érzékeny ... de ezen belül melyik fajta?

A bőr érzékenysége nem csak egyfajta, hanem igen összetett is lehet. Annak a megismerése, hogy az Ön érzékeny bőre melyik típusba tartozik, az első lépés a bőre békéjéért és megfelelő bőrápolási rutin kialakításáért.

A Sensitest interaktív eszköz gyors és egyszerű módja annak, hogy megtudja, hol helyezkedik el az Ön bőre az érzékenységi spektrumon - kérdezze meg gyógyszerészét még ma!

A Sensitest egy sor egyszerű kérdést használ az Ön érzékenységének a következő fokozatok valamelyikébe való besorolására:

Érzékeny: időnként reagál egyes termékekre vagy környezeti változásokra.

Kipirosodásra hajlamos: bizonyos ételekre, alkoholfogyasztásra vagy hőmérséklet-változásra reagálva kipirul és vörösödik.

Reaktív: gyakran reagál termékekre és környezeti tényezőkre is.

Atópiás: olyan bőrproblémákkal küzd, mint például az ekcéma vagy a kontakt dermatitisz.

Allergiára hajlamos: a mindennapos arcápolási termékekben és a környezetben jelen lévő, specifikus allergénekre reagál.

Függetlenül attól, hogy milyen érzékenységi fokozatú az Ön bőre, a Sensitest elárulja, hogy milyen ápolók a alkalmasak a bőre speciális igényeinek kielégítésére.

z érzékeny bőr dermatológiai valósága

Mi okozhatja az érzékeny bőr reakcióját?

A leggyakoribb súlyosbító tényezők alapvetően három kategóriába sorolhatók, amelyeket a La Roche-Posay által vezetett tanulmányok állapítottak meg összesen több mint 6 000 fogyasztóval 4/8 különböző országban.

A környezet (59,8%)*: a hőmérséklet vagy a páratartalom változása intenzív kellemetlen érzést okozhat, ahogy a napsütés, a légszennyezés és akár a pollen expozíció is.

Bőrápoló készítmények (55,1%)*: egyesek esetlegesen irritáló anyagokat, például illatanyagokat vagy színezőanyagokat tartalmaznak. A nikkel sokféle kozmetikumban megtalálható, gyakori allergén.

A harmadik kategória a belső tényezők: a pszichés stressz (34,7%)*, valamint az olyan életmódbeli tényezők, mint a dohányzás, a fűszeres ételek vagy az alkohol kiválthatják az érzékeny bőr kipirosodását és kellemetlen érzetét.

*Megfigyeléses tanulmány 3 800 betegen 8 országban.

Mi okozza a bőr érzékenységét?

Az eredeti ok a bőr saját védelmi rendszere, amely már nem megfelelően végzi a munkáját. Az egészséges bőrnek van egy védőrétege, amit hidrolipid filmnek neveznek, és védőpajzsként működik, megakadályozva a baktériumok és irritáló anyagok a bőr mélyebb rétegeibe jutását. Ez a védőpajzs a nedvességet is megtartja a bőrben, és létfontosságú a bőr feszességének, rugalmasságának és mindenek felett kényelemérzetének fenntartásáért!

Érzékeny bőr esetén ez a védőpajzs meggyengül, így a bőr érzékeny az agressziókra, valamint a hőmérséklet és a páratartalom változására. Mivel túlzottan ki van téve a baktériumok, az irritáló anyagok és környezeti változások hatásának, a bőr úgy érzi, hogy veszélyben van, és figyelmeztető jeleket küld, ami kipirosodáshoz, égő és szúró érzéshez vezet.

Miért reagál olyan erősen a bőr?

A bőr hihetetlen ideghálózattal rendelkezik, kb. tizenkét végződéssel négyzetcentiméterenként. Az érzékeny bőrön ezek az idegvégződések túlérzékenyek, jelentősen több vészjelet küldenek az agyhoz, a normális bőr jeleihez képest. Lényegében az idegek a normális ingereket károsnak értelmezik, ami már a legkisebb kiváltó októl igen kellemetlen érzést okoz.

Hogyan csökkenthető a bőr érzékenysége?


Először is, ne veszítse el a reményt: a bőr érzékenysége csökkenthető.
Nem minden érzékeny bőr egyenlő, ezért az Ön saját mindennapos arcápolási rutinját az Ön Sensitest eredményére kell alapoznia, de íme néhány általános tipp:

Távolítsa el a súlyosbító tényezőket. Vezessen naplót arról, hogy mely tényezők okoznak tüneteket - ételek, alkohol, légkondicionálás -, és próbálja meg elkerülni őket, ha tudja.

A bőr védőrétegét ne károsítsa túl erőteljes készítményekkel, mint például a lúgos szappanok. Az érzékeny bőr legjobb tisztítói a kíméletes arctisztító tejek vagy micellás vizek, amelyeket vattakoronggal kell felvinni a bőrre.

Töltse fel a bőrfelszín lipidjeit a hidrolipid réteg támogatásáért egy magas toleranciájú, érzékeny bőrre kifejlesztett hidratálóval.