Tudtad?

A gyerekek
20%-át
érinti
az ekcémára hajlamos bőr
világszerte

TE KÉRDEZEL,
SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL

1 quote-marks

Hogy néz ki az ekcéma?

Kisbabáknál az ekcéma érdes, hámló vörös foltokat okoz, különösen az orcán és az állon. Idősebb gyerekeknél és felnőtteknél az ekcémás foltok hajlamosak a térdeken, a csuklókon, a könyökökön vagy a nyakon megjelenni. Az ekcémás foltok körül látszódhatnak vakarás nyomai és vérezhetnek is. Váladékozó hólyagok is kialakulhatnak. Idővel a bőr megvastagodhat és érdessé válik.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Mitől alakul ki az ekcéma kisbabáknál?

Az ekcéma egy családilag öröklődő genetikai állapot. A bőrben nem termelődik elegendő lipid (zsír), a védőrétege sérült, ezáltal sérülékenyebb és könnyebben átengedi az allergéneket és irritáló anyagokat. Ennek következtében a bőr veszít nedvességtartalmából, szárazzá válik, viszket, főleg az arcon, az állon és hajlatokban. A legtöbb gyerek iskolás korára kinövi az ekcémát, ám bizonyos esetekben akár felnőttkorig is megmaradhat.


Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

1 quote-marks

Az ekcéma viszket?

Igen! A viszketés az ekcéma egyik fő jellemzője. A bőrfelszín védőrétege sérült, így az allergének és irritáló anyagok bejuthatnak a bőr mélyebb rétegeibe, ami gyulladást és a viszketésért felelős hisztamin felszabadulását okozza. Száraz, viszkető ekcéma esetén használjunk szappanmentes tisztítókat és olyan emolliens bőrápolókat naponta kétszer, melyek támogatják a bőr jótékony baktériumainak egyensúlyát.

Tudj meg többet!

EZ HASZNOS VOLT?

Az ekcéma
formái

Az atópiás dermatitis egy bőrgyógyászati probléma, amely érintheti az arcot, a térdet, a csuklót és a könyököt.

Tyto obrázky byly vybrány dermatology pro jejich reprezentativní účely jednotlivých projevů a stupňů atopického ekzému. Bez ohledu na závažnost atopického ekzému je třeba, aby byl konzultován s dermatology nebo odborníky na zdraví. Tyto informace nenahrazují odbornou konzultaci.

TÖKÉLETES VÁLASZTÁS
A TE BŐRÖDNEK

NYERŐ LIPIKAR TRIÓ

A La Roche-Posay 25 évvel ezelőtt alkotta meg a LIPIKAR termékcsaládot. Testápoló termékcsalád atópiás ekcémára hajlamos bőrre, felnőttek, gyermekek és babák számára, melynek hatékonyságát számos klinikai vizsgálat bizonyította, referenciaként használva a súlyos bőrszárazság hatékony kezelésében.

A LIPIKAR AP+ Tusfürdő olaj dörzsölés nélkül tisztítja a nagyon száraz, érzékeny...
Nézd meg
A LIPIKAR AP+M Testápoló balzsam segít fenntartani a mikrob...
Nézd meg

The information displayed on this website is intended solely for general educational purposes and should not in any case be a substitute for professional medical advice, diagnosis or treatment.
You should always seek the advice of a qualified health provider with any medical question you may have.