Mi a korallfehéredés?
A korallfehéredés egy olyan folyamat, amelynek során a korallok elveszítik a rájuk jellemző színüket, mert a velük szimbiózisban élő mikroalgák elpusztulnak az óceánvízben bekövetkező változások miatt. Mivel az algák fotoszintézissel a korallok számára sok energiát (annak akár 90%-át is) biztosítanak, a fehéredés végül néhány korallfaj kihalásához vezet. Ez a jelenség elsősorban a légkörbe kerülő melegházhatású gázok miatti hőmérsékletváltozások, betegséget okozó baktériumok, környezetszennyezés és az óceánok elsavasodása miatt következik be.
A La Roche-Posay legfontosabb fényvédői okoznak korallfehéredést?
A La Roche-Posay mindkét alap fényszűrő rendszerének, a Mexoryl SX-nek és Mexoryl XL-nek a hatását is széles körben tesztelte a vízi élővilágra. Az ökotoxikológiai vizsgálatok során, az ezen szűrők 5 hetes expozíciója a tengervízben lévőnél magasabb koncentrációknál nem indukált korallfehéredést, és nem volt negatív hatása a korallal szimbiózisban élő mikroalgákra.