0
Vissza a laroche-posay.hu oldalra
Save your skin

Mi a korallfehéredés?

Img_Mi a korallfehéredés?

A korallfehéredés egy olyan folyamat, amelynek során a korallok elveszítik a rájuk jellemző színüket, mert a velük szimbiózisban élő mikroalgák elpusztulnak az óceánvízben bekövetkező változások miatt. Mivel az algák fotoszintézissel a korallok számára sok energiát (annak akár 90%-át is) biztosítanak, a fehéredés végül néhány korallfaj kihalásához vezet. Ez a jelenség elsősorban a légkörbe kerülő melegházhatású gázok miatti hőmérsékletváltozások, betegséget okozó baktériumok, környezetszennyezés és az óceánok elsavasodása miatt következik be.


A La Roche-Posay legfontosabb fényvédői okoznak korallfehéredést?

A La Roche-Posay mindkét alap fényszűrő rendszerének, a Mexoryl SX-nek és Mexoryl XL-nek a hatását is széles körben tesztelte a vízi élővilágra. Az ökotoxikológiai vizsgálatok során, az ezen szűrők 5 hetes expozíciója a tengervízben lévőnél magasabb koncentrációknál nem indukált korallfehéredést, és nem volt negatív hatása a korallal szimbiózisban élő mikroalgákra.


A Tara Pacific 2016-2018 expedíció: kiemelkedő hozzájárulás a világszerte folyó korallkutatáshoz

A Tara Expeditions egy privát, francia, non-profit kezdeményezés, amely 2003 óta működik együtt tudományos intézetekkel és szervez kampányokat a klímaváltozások illetve az óceánokat veszélyeztető ökológiai krízishelyzet hatásainak tanulmányozásának és jobb megértésének céljából.  A La Roche-Posay büszke a L’Oréal csoport és a Tara Expeditions új együttműködésére: a 2 éves ázsiai és csendesóceáni kutatási projektre. Ennek célja a korallzátonyok innovatív tanulmányozása a CNRS1 -sel, a Paris Sciences et Lettres2 -rel és a monacói tudományos központtal3 együttműködve. A céljai kettősek: megismerni a korallok sokféleségét, és jobban megérteni az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodási képességét.

* Centre Nationale de la Recherche Scientifique, French National Scientific Research Center
** Paris-based research university
*** An oceanographic research center committed to the preservation of marine life

A HOZZÁM LEGJOBBAN ILLŐ FÉNYVÉDELEM

Három egyszerű lépés a bőrrákkal szembeni védelemért

Preview : False