0
Vissza a laroche-posay.hu oldalra
Save your skin

A gyermekek védelme a napon: Amit minden szülőnek tudnia kell

A gyermekek bőre érzékenyebb a napsütésre, mint a felnőtteké. Az UV-sugárzással kapcsolatos károsodások 50-80%-a gyermekkorban és serdülőkorban történik*. A napvédelem nem csak a nyaraláskor szükséges! A gyerekek minden szabadtéri tevékenység során UV-sugárzásnak vannak kitéve: a játszótéren, az iskolaudvaron, sportolás közben ...

Img_A gyermekek védelme a napon: Amit minden szülőnek tudnia kell

A gyermekek bőre érzékenyebb a napsütésre, mint a felnőtteké. Az UV-sugárzással kapcsolatos károsodások 50-80%-a gyermekkorban és serdülőkorban történik*. A napvédelem nem csak a nyaraláskor szükséges! A gyerekek minden szabadtéri tevékenység során UV-sugárzásnak vannak kitéve: a játszótéren, az iskolaudvaron, sportolás közben ... Azt tudta, hogy az UVA-sugárzás még az ablaküvegen és a felhőkön is át tud hatolni?

Ha a gyerekeket túl sok napsütés éri, leéghetnek. Ez rövid távon nagyon fájdalmas, de a hosszú távú hatásai még inkább aggasztóak: 5 hólyagos leégés 20 éves kor előtt 80%-kal növelheti a melanoma kockázatát**.

Ezért elengedhetetlen, hogy megtalálja a gyermeke bőrének megóvásának a módját a napsugárzás okozta esetleges károktól. Ne feledje, hogy a napsugárzás hatása összeadódik: minden apró hatás számít, és mindez hozzájárulhat ahhoz, hogy idővel növekedjen a bőrrák kockázata. De van jó hír is! Ha odafigyel rá, hogy most megtanítsa gyermekének a biztonságos napon tartózkodást, azzal aktívan védi a bőre egészségét a jövőben.


Milyen fényvédőt használjak a 3 év alatti gyermekemen?

A 3 év alatti csecsemőket és kisgyermeket egyáltalán ne érje közvetlen napsugárzás. Mindig maradjanak árnyékban, védje a bőrüket védőruházattal és a szabadon lévő bőrfelületeket széles spektrumú fényvédővel. 6 hónapos kor alatt teljesen el kell kerülni a napsütést, mivel a csecsemők bőre túlságosan érzékeny a napfényre.


Mikor és hogyan használjak fényvédőt a gyermekem bőrének védelmében?

A gyermekek bőrét legalább SPF 50+ széles spektrumú UVA-UVB-sugárzás elleni fényvédővel kell védeni a szabadban, még felhős időben is. A fényvédőt a szabadtéri tevékenység előtt kell felvinni minden napfénynek kitett területre. Néhány megjegyzés:

  • Gyakran sokkal kevesebb fényvédőt használunk, mint amennyi szükséges lenne: Általános szabályként: egy golflabda méretű fényvédő mennyiség szükséges az egész test védelméhez.
  • Gyakran elfelejtett területek: a fülek, az orr, az ajak, a tarkó, a kéz és lábfejek.
  • Az optimális védelemért a fényvédőt 2 óránként vagy fürdés és túlzott verejtékezés után újra fel kell vinni.


Tanítsa meg a gyerekeknek a megfelelő viselkedést a napon!

Nem csak a fényvédő jelent védelmet. Ha megtanítja a gyermekeknek a megfelelő viselkedést, azzal segíti őket, hogy biztonságban legyenek a napon:

  • Kezelheti a napon töltött időt egy játékos, bőrön viselhető eszközzel. Ez a My UV Patch, egy különleges szenzor egy játékos mobilalkalmazással, amelyet nagyon nagy védelemmel kell használni.
  • Húzódjon árnyékba 10 és 16 óra között. Mutassa meg a gyerekeknek, hogyan kell olvasni az árnyékából: ha az kisebb, mint ő, kerülje a napot. Az árnyékot fák, napernyők, sátrak biztosíthatják.
  • Mutassa meg a gyerekeknek, hogyan vigyék fel a fényvédőt úgy, mint egy szuperhős, és mindig emlékeztesse őket, hogy mikor kell újra felvinniük.
  • Viseljen védőruházatot, például sűrű, sötét színű szövetekből készült hosszú ujjú pólót és nadrágot, széles karimájú kalapot (amely nagyszerűen védi az arcot, a füleket és a nyakat is) és UVA-UVB szűrős napszemüveget.


A vízben pedig:

A fenti tippek mindegyike érvényes, de strandon extra óvintézkedésekre van szükség, mert a víz és a homok visszatükrözik a napsugarakat:

  • A gyerekek szeretik a vizet, ezért a folyamatos védelem érdekében válasszon olyan fényvédőt, amelyet kifejezetten nedves bőrre való alkalmazásra terveztek.
  • Vigyen a strandra napernyőt vagy sátrat és használja a védőruházatot.
  • Válasszon fényvédő fürdőruhát: magas UPF (ultraibolya sugárzás elleni védőfaktor) faktoros UV-szűrős, hosszú ujjú pólót, egyrészes fürdőruhát vagy hosszú szárú úszónadrágot, amelyek több bőrt fednek le.

* Robinson JK et al. Summertime sun protection used by adults for their children. J Am Acad Dermatol 2000
** American Association for Cancer Research Press Release. May 29, 2014
http://www.aacr.org/Newsroom/Pages/News-Release-Detail.aspx?ItemID=553#.WKyFqxLhAvo

A HOZZÁM LEGJOBBAN ILLŐ FÉNYVÉDELEM

Három egyszerű lépés a bőrrákkal szembeni védelemért

Preview : False